محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826046797
چرا زبان یاد نمیگیریم؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا زبان یاد نمیگیریم؟
آنچه بین نظام رسمی آموزش زبان در آموزش و پرورش ما و سایر کشورها تفاوت ایجاد میکند علاوه بر روشها و محتوای آموزشی، سن شروع آموزش و زمان اختصاص یافته به این امر است
کد خبر: ۴۶۱۵۵۹
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳ - 28 December 2014
تحولات و پیشرفتهای علمی در جهان با چنان سیر شتابانی در جریان هستند که توانایی مبادله اطلاعات و برقراری ارتباط با دیگران به یکی از ویژگیهای انسان توسعه یافته در عصر حاضر مبدل شده است و این در حالی است که یادگیری زبان انگلیسی ضرورتی اجتناب ناپذیر است. زبان انگلیسی به عنوان یک زبان جهانی یکی از مهم ترین ابزارهای ارتباطی برای استفاده از منابع و مآخذ علمی، پژوهشی و بهرهگیری از فناوریهای پیشرفت، از اساسیترین مهارتهای مورد نیاز برای زندگی در جهان امروز است. گو اینکه باید به سمتی رفت که زبان فارسی به یک زبان علمی در سطح جهانی تبدیل شود اما فعلاً این،زبان انگلیسی است که زبان مفاهمه بین المللی است.
به گزارش ایران، متأسفانه هر ساله در کشور میلیاردها ریال بودجه برای آموزش زبان انگلیسی دانشجویان و دانشآموزان در نظامهای رسمی و غیررسمی آموزش هزینه میشود، اما همچنان بسیاری از آنان ناامیدانه در پی راهی برای یادگیری و بهرهگیری از تلاشها و هزینههای خود میگردند.
زبان شناسان و متخصصان زبانآموزی معتقدند، در نظام آموزشی کشور ما آنگونه که باید به یادگیری این زبان توجه لازم نمیشود و این در حالی است که ناکارآمدی نظام آموزشی یک کشور به ناکارآمدی نیروی انسانی وهدر رفتن منابع انسانی منجر میشود.
در این باره ایران گفتوگویی داشته با دکتر حسن بشیرنژاد دکترای زبان شناسی که مدت بیست سال است درآموزشگاههای وابسته به آموزش و پرورش و مؤسسات آموزش عالی کشور در دورههای کارشناسی و تحصیلات تکمیلی مشغول به تدریس است.
آقای دکتر بشیرنژاد لطفاً در مورد اهمیت فراگیری زبان انگلیسی توضیحاتی بفرمایید؟
اهمیت فراگیری زبانهای خارجه و بویژه زبان انگلیسی بر کسی پوشیده نیست. در دنیای امروز و در عصری که رسانههای الکترونیکی و دیجیتال تمام مردم دنیا را به هم مرتبط کردهاند تسلط به یک زبان ارتباطی مشترک ضروری به نظر میرسد. با توجه به نقش و جایگاه زبان انگلیسی به عنوان یک زبان میانجی در ارتباطات بینالملل و با توجه به اینکه در بیش از چهل کشور دنیا به عنوان زبان رسمی (به تنهایی یا در کنار زبان بومی آن کشور) به رسمیت شناخته شده و با در نظر گرفتن این حقیقت که زبان آموزش، تجارت و دیپلماسی در بسیاری از کشورهاست، آشنایی با این زبان از ضروریات حضور موفق در دنیای کنونی است. از طرف دیگر، انگلیسی به عنوان زبان علم لازمه پیشرفت در حوزههای علم و فناوری است چرا که بیشترین تولیدات علمی به این زبان صورت میپذیرد.
به نظر شما زبان آموزی در کشور با چه مشکلاتی روبهرو است و چگونه میتوان آن را برطرف کرد؟
شاید درست نباشد که بگوییم برنامه آموزش زبان در کشور به طور کلی با مشکل مواجه است اما آنچه مسلم است این است که برنامه زبان آموزی در نظام آموزشی وابسته به آموزش و پرورش موفق عمل نکرده است و گواه آن میزان توانمندی و خروجی این نظام است. اگر بخواهیم مهم ترین مسائلی را که موجب ناکارآمدی برنامه آموزش زبان در نظام آموزشی ما شدهاند نام ببریم باید به آغاز دیرهنگام زبان آموزی در مدارس، کافی نبودن زمان اختصاص یافته برای آموزش زبان، مناسب نبودن روش و محتوای آموزشی و سازگار نبودن آن با اهداف آموزشی تعریف شده، نبود انگیزه کافی در بین یادگیرندگان، توجه نکردن همزمان به مهارتهای چهارگانه زبانی و برخی ضعفها و ناتوانیهای معلمان اشاره کرد.
آموزش زبان در کشورهای پیشرفته بر اساس چه متدهاو الگوهایی انجام میشود؟
در کشورهای پیشرفته متدها و الگوهای آموزشی تا حدود زیادی تابع اهداف آموزشی است ولی به نظر میرسد امروزه روشها و مواد آموزشی مورد استفاده در کشورهای دنیا عمدتاً همانهایی هستند که در کشور ما هم بویژه در بخشهای خصوصی و آموزشگاههای زبان انگلیسی به کار گرفته میشوند. آنچه بین نظام رسمی آموزش زبان در آموزش و پرورش ما و سایر کشورها تفاوت ایجاد میکند علاوه بر روشها و محتوای آموزشی، سن شروع آموزش و زمان اختصاص یافته به این امر است و همین مسائل موجب شده است که با وجود صرف زمان و هزینههای فراوان برای آموزش زبان انگلیسی در مدارس ما، فارغالتحصیلان عملاً از مهارت ابتدایی در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی برخوردار نباشند. در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان اهمیت زبان انگلیسی به حدی است که دانشآموزان در سنین قبل از15 سالگی به این زبان تسلط پیدا کرده و آن را مانند زبان مادری صحبت میکنند.
بر اساس بررسیای که به مدت شش سال از 2007 تا 2012 میلادی در 60 کشور غیر انگلیسی زبان و روی 5 میلیون نفر صورت گرفت کشورهای سوئد، نروژ، هلند، استونی، دانمارک، اتریش و فنلاند حائز بالاترین رتبهها در آموزش این زبان شدهاند در حالی که کشور ما در جایگاه چهل و یکم بعد از ترکیه و امارات متحده عربی قرار گرفت.
در مورد نامناسب بودن محتوای کتابهای درسی هم توضیحاتی بفرمایید.
به طور کلی کتابهای درسی مقطع متوسطه با ناکارآمدیهایی روبهروست و هرچند بسیار دیر اما در مجموعه جدیدی که با عنوان prospect برای پایه هفتم و هشتم تهیه شده است تا حد زیادی این ناکارآمدیها پوشش داده شده است. یکی از مشکلات کتابهای زبان انگلیسی متوسطه تمرکز آنها تنها روی مهارت خواندن و درک مفاهیم است که این رشد تک بعدی مهارت هم در عمل محقق نمیشود. متون درک مطلب از جذابیت و تازگی برخوردار نیستند و موضوعاتشان امروزی و در حوزه علایق نسل جوان امروزی نیستند. حدود دو دهه است که هیچ بازنگری و اصلاحی در این مجموعه انجام نشده است. تأکید بیش از حد بر آموزش گرامر آن هم به شیوه استقرایی این مجموعه را برای زبان آموزان خستهکننده ساخته است. ضمناً بسیاری از واژههایی که در این مجموعه ارائه میشوند واژههای عمومی و رایجی نیستند که در ارتباط روزمره از کاربرد بالایی برخوردار باشند.
به نظر شما معلمان زبان تا چه حد در فراگیری زبان نقش دارند؟ در مورد ضعف معلمان زبان توضیحاتی بفرمایید.
معلم یکی از ارکان سه گانه مثلث برنامه آموزشی (یاد دهنده – یادگیرنده – مواد آموزشی) است. تواناییها و مهارتهای معلم از دو جنبه قابل بررسی است. نخست میزان توانمندی معلم در برقراری یک رابطه عاطفی و روانی مثبت با زبان آموزان به گونهای که هم شخصیت وی و هم موضوع درسیاش مورد پذیرش و توجه زبان آموز واقع شود. در کنار آن مهارتهای حرفهای و تخصصی معلم حائز اهمیت است که خود دارای دو جنبه است؛ یکی مهارتهای معلم در انتقال مفاهیم به شیوهای درست، واضح و تأثیرگذار و دیگری دانش تخصصی او در مهارتهای عمومی چهارگانه و مهارتهای تخصصی اعم از روشها و فنون تدریس، شیوههای صحیح سنجش و اندازهگیری و دانش زبان شناسی. در تمامی مواردی که گفته شد طبیعتاً ضعفهایی در معلمان ما وجود دارد. این ضعفها در موارد نادری به این دلیل است که برخی معلمان فارغالتحصیل رشته زبان انگلیسی نیستند و در سطحی فراگیرتر به ضعفهای نظام آموزش معلمان بر میگردد.
آیا به نظر شما ساعات اختصاص یافته به آموزش زبان کافی است؟ ساعات استاندارد یادگیری زبان چقدر است؟
قطعاً نه. زمان اختصاص یافته حتی برای اینکه شما برای رفع تکلیف هم کتاب درسی را به پایان برسانید کافی نیست تا چه رسد به آموزش درست زبان انگلیسی. این کمبود زمان در پایههای اول، دوم و سوم متوسطه بیشتر از پایه چهارم (پیش دانشگاهی سابق) مشهود است. در پایه اول هفتهای سه ساعت و در پایههای دوم و سوم هفتهای دو ساعت برای آموزش زبان اختصاص داده شده است که ساعت مفید مورد استفاده با در نظر گرفتن برنامه درسی مدارس و احتساب تعطیلات رسمی و غیر رسمی عملاً به کمتر از یک ساعت میرسد. واقع بینانه ببینیم این زمان باید تا دو یا سه برابر زمان فعلی افزایش یابد.
در چه سنی باید به آموزش زبان پرداخت و رعایت نکردن مراحل یادگیری چقدر میتواند در یادگیری تأثیر بگذارد؟
از دیدگاه روانشناسی و عصب شناسی زبان گفته میشود که بهترین سن برای یادگیری زبان دوم زیر سیزده سال است. این دوره سنی را دوره حیاتی critical period نامگذاری کردهاند و اعتقاد بر این است که در این مدت نیمکرههای مغز بیشترین انعطافپذیری را برای فراگیری زبان دوم دارند. متأسفانه ما دقیقاً در پایان این دوره برنامه آموزش زبان را آغاز میکنیم. این آغاز دیرهنگام با رعایت نکردن مراحل طبیعی زبان آموزی نیز همراه است. به عقیده من فراگیری زبان دوم تا جای ممکن باید به فراگیری زبان اول یا همان زبان آموزی کودک شبیه باشد. باید مهارتهای دریافتی در اولویت باشند. گوش دادن قبل از صحبت کردن و خواندن قبل از نوشتن. اینکه ما از مهارت خواندن و صحبت کردن آغاز کنیم یعنی مراحل طبیعی یادگیری را لحاظ نکرده ایم. البته در مجموعه جدیدی که برای پایه هفتم و هشتم در سیستم جدید تهیه شده تا حد بسیار زیادی این ضعفها پوشش داده شده است و امیدوارم که ادامه این مجموعه نیز موفق و کارآمدتر از قبل ظاهر شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
چرا پیادهروی اربعین ثواب دارد |اخبار ایران و جهان
چرا پیادهروی اربعین ثواب دارد اربعین حسین ع نزدیک است این روزها همه جا صحبت از مسیرهایی است که به کربلا منتهی میشود و همه چیز برای خلق یک رویای عاشقانه با پیادهروی در این مسیرها مهیاست کد خبر ۴۵۶۴۱۵ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۶ - 08 December 2014 اربعین حسین ع نزدیمشهد الرضا میزبان 3 میلیون زائر است |اخبار ایران و جهان
مشهد الرضا میزبان 3 میلیون زائر است استاندار خراسان رضوی گفت بیش از سه میلیون زائر طی سه روز وارد مشهد مقدس شده اند کد خبر ۴۶۰۴۴۰ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۲ - 23 December 2014 استاندار خراسان رضوی گفت بیش از سه میلیون زائر طی سه روز وارد مشهد مقدس شده اند به گزارش واحدسنت پیادهروی اربعین را چه کسی احیاکرد؟ |اخبار ایران و جهان
سنت پیادهروی اربعین را چه کسی احیاکرد کد خبر ۴۵۷۱۶۷ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۰ - 10 December 2014 زمان شیخ انصاری سفر زیارتی به کربلا با پای پیاده مرسوم بود اما پس از ایشان این سیره کمرنگ شد تا آنکه مرحوم میرزای نوری زیارت به کربلا با پای پیاده از نجف آغاز کرد و ازچرا ایرانیها اهل مطالعه نیستند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا ایرانیها اهل مطالعه نیستند رفیع افتخار درباره چرایی کمرغبتی مردم به مطالعه بورس نبودن این پدیده در ایران را مطرح کرد کد خبر ۴۶۱۰۸۴ تاریخ انتشار ۰۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۸ - 26 December 2014 رفیع افتخار درباره چرایی کمرغبتی مردم به مطالعه بورس نبودن این پدیده در ایران را مطرححکم ایوبی به سرپرست بنیاد سینمایی فارابی |اخبار ایران و جهان
حکم ایوبی به سرپرست بنیاد سینمایی فارابی متن حکم حجتالله ایوبی به رمضانعلی حیدری خلیلی برای سرپرستی بنیاد سینمایی فارابی منتشر شد کد خبر ۴۵۸۹۶۱ تاریخ انتشار ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۰ - 17 December 2014 متن حکم حجتالله ایوبی به رمضانعلی حیدری خلیلی برای سرپرستی بنیاد سینمایی فارابیچرا رمان عاشورایی نداریم؟ |اخبار ایران و جهان
چرا رمان عاشورایی نداریم ابراهیم حسنبیگی میگوید بارها تلاش کرده تا رمانی درباره واقعه عاشورا بنویسد اما هنوز این توفیق را نیافته است کد خبر ۴۵۸۳۹۱ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۴ - 15 December 2014 ابراهیم حسنبیگی میگوید بارها تلاش کرده تا رمانی درباره واقعه عاشورا بنوجزئیات مراسم تشییع و ترحیم زنده یاد ارجمند |اخبار ایران و جهان
جزئیات مراسم تشییع و ترحیم زنده یاد ارجمند برزو ارجمند - پسر انوشیروان ارجمند - جزئیات مراسم تشییع و یادبود پدرش را اعلام کرد کد خبر ۴۵۸۳۹۴ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ - 15 December 2014 برزو ارجمند - پسر انوشیروان ارجمند - جزئیات مراسم تشییع و یادبود پدرش را اعلام کرد ایخاطره حاج آقا مجتبی تهرانی از پیاده روی اربعین |اخبار ایران و جهان
خاطره حاج آقا مجتبی تهرانی از پیاده روی اربعین آقا مجتبی تهرانی به اصرار ما برای سفر به عتبات آماده شد همه مقدمات نیز انجام شد اما ناگهان پیغام داد منم که دیده به دیدار دوست کردم باز او رفت و اینک همه ما در هر گامی که برای زیارت اربعین به سوی کربلا برمی داریم به یاد او زمزآغاز پیادهروی عزاداران از میدان امام حسین(ع) |اخبار ایران و جهان
آغاز پیادهروی عزاداران از میدان امام حسین ع مردم سیاه پوش و عزاداران حسینی که از نقاط مختلف تهران خود را به میدان امام حسین ع رسانده بودند با شعار لبیک یا حسین حرکت خود را به سمت حرم عبدالعظیم ع آغاز کردند کد خبر ۴۵۷۷۰۱ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۲ - 13 December 2014 مباید زمینه گفتوگوهای عقلانی در جامعه زیاد شود |اخبار ایران و جهان
باید زمینه گفتوگوهای عقلانی در جامعه زیاد شود کد خبر ۴۵۶۳۸۵ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ - 08 December 2014 مقام معظم رهبری در حکم آغاز دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی که بیست و ششم مهرماه سال جاری ابلاغ شد مواردی را به عنوان اولویتهای کاری این شورا اعلام کردهاند ادردسر جدید جیمزباند با هکرهای اینترنتی |اخبار ایران و جهان
دردسر جدید جیمزباند با هکرهای اینترنتی تهیهکنندگان تازهترین فیلم جیمز باند تائید کردهاند که نسخه اولیه فیلمنامه این فیلم توسط هکرها به سرقت رفته است کد خبر ۴۵۸۷۶۳ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۸ - 16 December 2014 تهیهکنندگان تازهترین فیلم جیمز باند تائید کردهاند که نسخکرار جاسم پیاده از نجف به کربلا رفت |اخبار ایران و جهان
کرار جاسم پیاده از نجف به کربلا رفت کد خبر ۴۵۷۷۷۸ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۴ - 13 December 2014 کرار جاسم بازیکن عراقی استقلال با تعطیلی لیگ خود را به نجف رساند و با پای پیاده همراه میلیون ها زائر حرم حسینی شد به گزارش خبرآنلاین کرار جاسم بازیکن عراقی استقلال که این فصلتکذیب شایعه فوت داوود نژاد از زبان همسرش |اخبار ایران و جهان
تکذیب شایعه فوت داوود نژاد از زبان همسرش همسر رضا داوود نژاد شایعه فوت این هنرمند سینما و تلویزیون را تکذیب کرد کد خبر ۴۵۷۴۸۵ تاریخ انتشار ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۵ - 12 December 2014 همسر رضا داوود نژاد شایعه فوت این هنرمند سینما و تلویزیون را تکذیب کرد به گزارش باشگاه خبرنگاران مآغاز تغییرات در بنیادی که 70 درصد پرسنلش دیپلم و زیردیپلم هستند! |اخبار ایران و جهان
آغاز تغییرات در بنیادی که 70 درصد پرسنلش دیپلم و زیردیپلم هستند یکی از اتفاقاتی که در دوره جدید در بنیاد سینمایی فارابی رخ میدهد ساماندهی نیروی انسانی که مدیران چند دوره اخیر برای عدم ورود به چالش سازمانی حاضر به تعیین و تکلیفشان نشدهاند و ترجیح دادهاند همین ساختار بدون بازامروز خراسان مرکز ايران است |اخبار ایران و جهان
امروز خراسان مرکز ايران است شيفتگان آستان مقدس حضرت ثامن الحجج ع از داخل و خارج پياده و سواره به پابوس حضرت مشرف مي شوند و خود را دخيل پنجره هاي فولادين حرم مي نمايند باشد که مورد عنايت و رأفت امام مهرباني ها قرار گيرند کد خبر ۴۶۰۱۳۷ تاریخ انتشار ۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۲ - 22 Decدیدار هیأتهای دانشجویی با رهبر انقلاب |اخبار ایران و جهان
دیدار هیأتهای دانشجویی با رهبر انقلاب مسئول هیأتهای دانشجویی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها از دیدار نمایندگان 630 هیأت دانشجویی کل کشور با مقام معظم رهبری همزمان با اربعین حسینی خبر داد کد خبر ۴۵۷۳۶۲ تاریخ انتشار ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ - 11 December 2014 مسئول هیأتهای دانموفقیت هیاتها در مقابله با تهاجم فرهنگی |اخبار ایران و جهان
موفقیت هیاتها در مقابله با تهاجم فرهنگی مدیر قرار گاه فرهنگی عمار با اشاره به اینکه هیات های مذهبی موفق ترین ابزار نظام اسلامی در شرایط کنونی برای مقابله با تهاجم فرهنگی رسانه های بیگانه هستند بر استفاده از این ظرفیت مردمی تاکید کرد کد خبر ۴۶۰۳۳۹ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۰-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها