واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمادگي ايران و عراق براي اتصال ريلي
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در دیدار وزیر حمل و نقل عراق با ابراز خرسندی از آمادگی عراق برای اتصال ریلی از مرز شلمچه بر لزوم برنامهریزی عملیاتی برای اجرایی کردن شبکه راه آهن ایران-عراق و انتقال زائران ایرانی عتبات عالیات از طریق راه آهن در آینده تاکید کرد.
کد خبر: ۴۶۲۲۶۶
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶ - 30 December 2014
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در دیدار وزیر حمل و نقل عراق با ابراز خرسندی از آمادگی عراق برای اتصال ریلی از مرز شلمچه بر لزوم برنامهریزی عملیاتی برای اجرایی کردن شبکه راه آهن ایران-عراق و انتقال زائران ایرانی عتبات عالیات از طریق راه آهن در آینده تاکید کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، عباس آخوندی در دیدار باقر جبرالزبیدی در ساختمان شهید دادمان اظهار داشت: برای اتصال ریلی ایران و عراق از مرز شلمچه فقط به احداث 32 کیلومتر خط ریلی در خاک عراق به منظور وصل شدن به راه آهن بصره نیاز داریم که ارتباط با بغداد، کربلا، کاظمین و شمال عراق از طریق راه آهن برقرار میشود و با این شبکه ریلی مسافران عراقی می توان به مناطق مختلف ایران سفر کرد.
آخوندی ادامه داد: شبکه راه آهن ایران به شبکههای آسیای مرکزی و از آنجا به شبکه راه آهن چین و روسیه متصل است و اگر 32 کیلومتر راه آهن شلمچه تا بصره ساخته شود عراق می تواند کالا و مسافر تا روسیه و چین را از طریق شبکه ریلی ایران جابه جا کند.
وزیر راه و شهرسازی به همتای عراقی خود اعلام کرد: بعد از مراسم امسال اربعین حسینی ، دولت ایران مصوب کرد که بخشی از زائران ایرانی عتبات از طریق راه آهن جا بهجا شوند که مسیرهایی را از جمله اتصال ریلی از مرکزخسروی به خانقین و از نقده در آذربایجان غربی به خطوط ریلی عراق و سپس اتصال به سوریه و رسیدن به بندر لاذقیه متصور است که به دلایل امنیتی این اتصال ریلی قابل انجام نیست.
آخوندی اعلام کرد: راهبرد وزارت راه وشهرسازی اتصال حمل ونقلی با تمام کشورهای همسایه است و ایران آمادگی دارد در تمام شقوق حمل ونقل روابط خود را با عراق توسه دهد و تمام پایانههای مرزی در مرز عراق در حال ارتقا و توسعه است.
وی اظهار امیدواری کرد در سفر هیات عراقی تا روز چهارشنبه این هفته که روز پایانی سفر هیات عراقی است، برنامه عملیاتی اتصال ریلی ایران و عراق از مرز شلمچه تدوین شود و به توافق دو طرف برسد.
وزیر راه و شهرسازی درباره تعیین ظرفیت پایانه های مرزی، توافق نهایی برای لایروبی اروند رود برای فراهم شدن امکان تردد کشتیها با ظرفیت 12 هزار تن، استفاده از بندر امام خمینی (ره) برای تخلیه و بارگیری کشتیهای 50 هزار تنی حامل محمولههای عراق و انتقال مجدد به بصره و لزوم امضای نهایی توافقنامههای نهایی در حوزههای مختلف حمل و نقل به بحث و تبادل نظر پرداخت.
تدوین برنامه ریزی عملیاتی اتصال ریلی از مرز شلمچه
در این دیدار باقر جبرالزبیدی وزیر حمل و نقل عراق با تاکید بر راهبرد دولت جدید عراق برای گسترش و توسعه روابط با همسایگان یادآور شد: با توجه به مرز مشترک 1450 کیلومتری ایران و عراق و روابط دیرینه و مستحکم دو طرف، اولین سفر خارجی را به ایران داشتیم.
وی گفت : اتصال ریلی دو کشور نقش مهمی در ارتباط کشور به ویژه انتقال زائران برای سفر به عتبات و متقابلا انتقال زائران عراقی به مشهد دارد و در این سفر با توجه به همراهی مدیران بخش های مختلف حمل ونقل اعم از ریلی، هوایی و بندری امیدواریم به نتایج مثبتی دست یابیم.
وی به سلام جبر سلوم مدیرکل شرکت عمومی راهآهن عراق که در این دیدار حاضر بود ، دستور داد در نشست کارشناسی با محسن پور سید آقایی معاون وزیر و مدیر عامل شرکت راه آهن در روزهای سه شنبه و چهارشنبه این هفته به تدوین برنامه ریزی عملیاتی اتصال ریلی از مرز شلمچه بپردازد.
جبرالزبیدی ادامه داد: عبور هواپیماهای عراقی از فضای ایران، افزایش پروازهای عراق به ایران و اعلام آمادگی برای حضور شرکتهای ایرانی در تعمیق خورزبیر و احداث بندر جدید در این منطقه از موارد مورد توجه در این سفر است.
وزیر حمل و نقل عراق روز دوشنبه به همراه عمران راضی ثانی مدیرکل شرکت عمومی بنادر، سلام جبر سلوم مدیرکل شرکت عمومی راهآهن، سعد مهدی سعید مدیرکل شرکت هواپیمایی کشوری، حسن بوهان حاشوش مدیرکل اداره معاهدات و مجوزها و مصطفی شامل احمد بخش تجاری شرکت عمومی هواپیمایی به دعوت وزیر راه و شهرسازی کشورمان وارد تهران شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]