واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۳۳ق.ظ)
وزير علوم، تحقيقات و فناوري مطرح کرد: نيازمند رتبهبندي دانشگاهها هستيم وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينکه همه دانشگاههاي ما در يک رديف نيستند، گفت: ما نيازمند رتبهبندي دانشگاهها هستيم و براي ماموريتگراشدن دانشگاهها حتما بايد به اين امر توجه شود تا هريک از دانشگاههاي ما در يک زمينه تخصصي مطرح و قطب علمي شوند.
فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در جمع روساي دانشگاه ها و مراکز پژوهشي، گفت: ما نيازمند رتبهبندي دانشگاهها هستيم و براي ماموريتگراشدن دانشگاهها حتما بايد به اين امر توجه شود تا هريک از دانشگاههاي ما در يک زمينه تخصصي مطرح و قطب علمي شوند.
فرهادني با تاکيد بر آميختگي آموزشهاي دانشگاهي با مسائل فرهنگي، اظهار داشت: حاصل اين نوع آموزش دانشگاهي تربيت افرادي فرهيخته، جامعنگر و ماهر خواهد بود که با آشنايي با مباحث کارآفريني در خدمت جامعه خواهند بود که نه تنها نيازمند استخدام دولت نيستند، بلکه با کارآفريني منشا خدمات ارزنده در حل مشکلات کشور خواهند کوشيد، لذا توجه معاونت آموزشي و شوراي گسترش به ايجاد رشته هايي با محتواي کار آفريني ضروري است.
فرهادي در ادامه بر توجه بيشتر به حوزه علوم انساني تاکيد کرد و گفت: خوشبختانه شوراي تحول علوم انساني که با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي شکل گرفته، با همکاري شوراي عالي برنامهريزي وزارت علوم کارهاي ارزندهاي صورت دادهاند و بهتر است اين رشتهها ابتدا در دانشگاهي همچون دانشگاه علامه طباطبايي به شکل پايلوت اجرا شود و سپس به سراسر دانشگاهها تسري يابد.
وزيرعلوم ضمن تاکيد بر ايجاد مراکز رشد علوم انساني گفت: در خصوص ايجاد مناطق ويژه علم و فناوري در کشور در حال برنامه ريزي هستيم.
فرهادي در خصوص مسايل مالي دانشگاه ها، گفت: بنا بر اطلاعات به دست آمده بسياري از تجهيزات آزمايشگاهي دانشگاه ها فرسوده شده و نياز به تجهيزات و امکانات جديد و مناسب داريم و در اين راستا در حال حاضر فعال بودن و ارائه سرويس آزمايشگاه هاي مرجع مدنظر هستند، به طور مثال همين سازمان پژوهش هاي علمي صنعتي ايران يکي از بزرگترين مراکز دارنده آزمايشگاه هاي مرجع به شمار مي رود و از اول پيروزي انقلاب اسلامي ماموريت اصلي آن نيز همين بوده است و در حال حاضر مي تواند مورد استفاده پارک هاي علم و فناوري و شرکت هاي دانش بنيان قرار بگيرد.
وي افزود: در زمينه بازسازي آزمايشگاههاي دانشگاه ها با کمبود مالي مواجهيم و با توجه به برآوردي که معاونت پژوهشي وزارت علوم انجام داده، حدود دو ميليارد دلار اعتباربراي تجهيز اين آزمايشگاه ها مورد نياز است که تامين يک باره آن واقعا مقدور نيست.
فرهادي گفت: همچنين دانشگاه ها و موسسات پژوهشي براي تامين منابع و نشريات علمي حدود 50 ميليون دلار بدهي دارند و عدم دسترسي به منابع علمي در رشد علمي دانشگاه ها تاثير منفي دارد، زيرا به نوعي ابزار پژوهش علمي است، لذا بايد اعتبار مورد نياز اين بخش نيز به نوعي تامين شود.
وي با اشاره به رشد مناسب بودجه آموزش عالي کشور براي سال 94گفت: با اين وجود و با توجه به جمع شدن کمبودها از سال هاي گذشته و حجم وسيع اين کمبودها ما تا پايان امسال هم با مشکلات مالي مواجه هستيم که با نشست هايي با مسؤولان سازمان مديريت و برنامه ريزي در خصوص رفع برخي از اين مشکلات مذاکره شده است.
وزير علوم افزود: ما بايد با مشارکت با دانشگاه ها و حضور فعال در درون دانشگاه ها و تقويت همکاري هاي منطقه اي و تشريک مساعي مشترک به سمتي حرکت کنيم که در تمام زمينه ها خصوصا کيفي سازي موفق عمل کنيم لذا ضروري است مسؤولان وزارت علوم در محيط هاي دانشگاهي حضور بيشتري داشته و همراهي بيشتري با مسؤولان دانشگاهي داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]