واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ دي ۱۳۹۳ (۹:۵۷ق.ظ)
بررسي ريشه هاي بداخلاقي در پژوهش هاي اجتماعي بي گمان جامعه ما بيش از تمامي مشکلات با يک معضل خطرناکي بنام بد اخلاقي مواجه است که متاسفانه تمامي بيم ها و استرس ها و نابسامانيهاي موجود در فرد، خانواده و جامعه ناشي از همين عنصرو فقدان اخلاق مي باشد.
علي قديمي قيداري پژوهشگر در زمينه روانشناسي و اجتماعي در گفتگو با خبرگزاري موج گفت:بي گمان جامعه ما بيش از تمامي مشکلات با يک معضل خطرناکي بنام بد اخلاقي مواجه است که متاسفانه تمامي بيم ها و استرس ها و نابسامانيهاي موجود در فرد، خانواده و جامعه ناشي از همين عنصرو فقدان اخلاق مي باشد.
مدرس دانشگاه افزود: عليرغم اين همه همايش ها و تبليغات گسترده در رسانه ها و مساجد و همه جا در زمينه اهميت اخلاقي نه تنها هيچگونه تاثير مثبتي ديده نمي شود. بلکه روز به روز فاصله ها نجومي شده و به حد خطرناکي رسيده است. اخلاق بالفطره اي که بايد در تمامي اعمال افراد جامعه ديده شود، چه در زندگي فردي و چه در زندگي اجتماعي به شکلهاي گوناگون آن از جمله: در برخوردهاي اجتماعي ، فرهنگي، قضاوتها، معاملات، همزيستي ، اقتصادي ، سياسي و حتي ورزشي متجلي گردد، برعکس آن مشاهده مي شود.
اين پژوهشگر اجتماعي ادامه داد: چه اتفاقي افتاده است که اين واژه بسيار زيباي «اخلاق» که حتي اساس تمامي اديان است، به طوري که حضرت محمد مصطفي (ص) آن را دليل مبعوث شدن به پيامبري اش مي خواند، گم شده است. ريشه ي بد اخلاقي ها چيست؟ کليد مفقوده اين معما در کجاست؟ دليل اين فقط به تربيت و آموزش صحيح بر نمي گردد بلکه بايد در نگاه افراد جامعه به افراد الگو جستجو کرد. در جامعه اي که نيت هاي بيشتر افراديکه به پست و مقام مي انديشند و در نهايت آنها را تصاحب مي کنند فقط چپاول و غارت بيت المال است، چگونه بايد از تربيت و آموزش صحبت کرد. زماني که الگوها خود مظهر بد اخلاقي، دزدي ، تهمت ، غارت، تجمل گرائي و ... است چگونه بايد دم از جامعه عاري از بد اخلاقي زد؟
تاريخ هميشه تکرار مي شود. ، اگر در زمان رسول اکرم (ص) طلحه و زبيرها و ... در ساير پرچم دين به خاطر رضايت خدا شمشير مي زدند و پس از رحلت آن بزرگوار هر کدام دنيا طلبي را اختيار کرده و چه ظلم ها نکردند، در اين عصر نيز «تن»هاي ديگر ظهور نموده اند.
قيداري درپايان گفت: افراد جامعه از الگوها تاثير مي پذيرند. اگر آنها ساده زيست باشند و حلال و حرام را رعايت کرده و از دروغ ، تهمت و خيانت و ... بپرهيزند، افراد جامعه نيز به آن سمت تمايل پيدا مي کنند و بر عکس.
البته در اين ميان از نقش تربيت و آموزش صحيح فرد که به عهده خانواده و متوليان تعليم و تربيت هست نبايد غافل شد. که اگر تربيت صحيح باشد فرد در نقشهاي آتي خود در جامعه هرگز مرتکب بداخلاقي نخواهد شد.
ادامه دارد...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]