محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827325894
اظهار نظر حدادعادل برای یک فیلم
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اظهار نظر حدادعادل برای یک فیلم
غلامعلی حدادعادل نماینده مجلس و رییس فرهنگستان ادب که چندی پیش به دیدن این فیلم سینمایی به کارگردانی نرگس آبیار نشست، یادداشتی را درباره این فیلم سینمایی نوشته است.
خبرگزاری فارس: غلامعلی حدادعادل نماینده مجلس و رییس فرهنگستان ادب که چندی پیش به دیدن این فیلم سینمایی به کارگردانی نرگس آبیار نشست، یادداشتی را درباره این فیلم سینمایی نوشته است.
در بخش هایی از نامه حدادعادل نماینده مجلس چنین آمده است: داستان «شیار 143»، به هیچوجه داستانی عجیب و غریب و تخیلی نیست. این فیلم زندگی واقعی یک مادر شهید را حکایت میکند.
متن کامل یادداشت غلامعلی حدادعادل نماینده مجلس و رییس فرهنگستان ادب به شرح زیر است:
"«شیار 143»
فیلمی به سادگی و صداقت حقیقت
گرچه میدانم نمیآیی ولی هر دم ز شوق
سوی در میآیم و هر سو نگاهی میکنم
بیش از پنجاه سال بود این یک بیت شعر را، که نمیدانم از کیست، در خاطر داشتم، اما هیچوقت مصداق آن را، مثل آن شب که به تماشای فیلم «شیار 143» رفتم پیدا نکرده بودم. از دهة فجر سال 92 که نام این فیلم بر سر زبانها افتاد و چندین جایزه جشنواره سینمایی را به خود اختصاص داد پیوسته مایل بودم آن را ببینم. این مقصود، سرانجام، سهشنبه یازدهم آذرماه 93 حاصل شد. خانم نرگس آبیار نویسنده و کارگردان فیلم و آقایان محمدحسین قاسمی و ابوذر پورمحمدی تهیهکنندان و خانم مریلا زارعی بازیگر اوّل آن است.
نخستین نکتهای که در باب این فیلم گفتنی است این است که هیچ یک از شیوههایی که برای ایجاد جذبه و رونق بخشیدن به گیشه در بیشتر فیلمهای سینمایی مرسوم و معمول است در آن دیده نمیشود و با این حال فیلم هم جاذبه دارد و هم پرفروش است و تماشاگران بسیاری از قشرهای مختلف مردم را با سلیقههای مختلف جذب میکند. نام فیلم معنا و مفهومی در ذهن مردم ندارد و تنها در پایان فیلم است که معنی آن بر بینندگان معلوم میشود. در فیلم از موسیقی سنگین و فاخری که همواره با متن همراه باشد خبری نیست. بازیگران هم آرایش و آلایشی ندارند. بازیگر اصلی فیلم که نقش مادر یک رزمندة به جبهه رفته را بازی میکند، سادگی و بیپیرایگی و چهرة آفتابسوخته و قامت رنجدیدة زنان روستایی کشورمان را دارد. صحنههای فیلم غالباً یک خانة محقر روستایی را نشان میدهد که همة اهل آن خانه و آن روستا به لهجة کرمانی صحبت میکنند. در شیار 143 از آبوتاب و رنگولعاب و ترفندهای سینمایی و صحنههای پرزدوخورد و عملیات حیرتآور تیراندازی و رانندگی در جادهها و کلیشههای تکراری بعضی فیلمهای دیگر خبری نیست.
اکنون میباید پرسید اگر شیار 143 از جاذبههای معمول سینمایی استفاده نکرده است چه چیز آن را مورد علاقه و توجه مردم و صاحبنظران سینما کرده است؟ پاسخ این است که شیار 143 قوت اصلی و جاذبه فراوان خود را از حقیقتی بهدست آورده که نویسنده و کارگردان فیلم (خانم نرگس آبیار) آن را دیده و شناخته و از کنار آن بیاعتنا نگذشته است. حقیقتی که به فیلم اعتبار بخشیده، ایمان است و میوههای آن که صبر و توکل و ایثار و شجاعت باشد.
وقتی جنگ عراق علیه ایران آغاز میشود، یونس، تنها پسر یک خانواده روستایی، که مادرش «الفت» او را با بیپدری بزرگ کرده، همراه با تنی چند از جوانان روستا و صدها و هزاران نفر از جوانان استان خود عازم جنگ میشود، با این امیدواری که به زودی به خانه بازگردد و داماد شود. اما این آرزو هیچگاه برآورده نمیشود و آن مادر تا پایان جنگ منتظر میماند الفت، روزی هزار بار میمیرد در حسرت اینکه یک بار دیگر فرزندش را ببیند. زان پس دو سال دیگر تا بازگشت اسیران جنگ و سپس از پنج سال دیگر چشم به در میدوزد تا کسی در خانه او را بکوبد و از یونس او، از یوسف گمگشته او خبری بیاورد. سرانجام انتظار تلخ و طاقتسوز پانزده ساله به پایان میرسد و یونس به خانه بازمیگردد. اینجاست که زیباترین و گیراترین صحنههای فیلم آفریده و ساخته میشود. بازی مکرر دوربین روی دو صحنه آغاز و پایان زندگی یونس غمانگیزترین صحنه فیلم است. مادر گریه نمیکند، او اهل صبر و تسلیم است، اما در سینما، تماشاگران، گریه میکنند. در این صحنه، این تماشاگران هستند که شیار 143 را با اشک و آه خود کامل میکنند. به قول اخوان، «ابرهای همه عالم، شب و روز، در دلم میگریند».
داستان شیار 143، به هیچوجه داستانی عجیب و غریب و تخیلی نیست. این فیلم زندگی واقعی یک مادر شهید را حکایت میکند. مادری که در ایران امروز نمونه بسیار دارد. همان مادران چشم به راه، که هر وقت تشییع پیکر تازهیافته شهیدان اعلام میشود، عکس جگرگوشگان خود را به سینه میفشارند و از این و آن سراغ فرزند خود را میگیرند.
جنگ و جبهه یکی از واقعیات برجسته و درخشان و مهم انقلاب اسلامی ماست . انقلاب، واقعیتهای ناشناخته فراوان دارد، جنگ هم زوایای ناشناخته بسیار دارد. جنگ، صدهزار جلو داشته است که برای دیدن آنها صدهزار دیده لازم است. دوربین فیلم شیار 143 یکی از آن صدهزار دیده است. نویسنده و کارگردان شیار 143 به سراغ یکی از واقعیتهای ناشناخته جنگ رفته است. واقعیت مادران چشم انتظار. آنها که روزی فرزندان مثل دستهگل خود را بوییدند و بوسیدند و به جبهه فرستادند و سپس سالها چشم به در دوختند تا مسافرشان از سفر برگردد. فیلم شیار 143، فیلمی هنرمندانه است، اما هنرمندی تهیهکننده و کارگردان و بازیگران این فیلم از جنس هنرمندیهای هنرپیشگان فیلمهای هالیوود و بالیوود نیست، هنر آنها در این است که اجازه دادهاند واقعیت، همانطور که هست، روایت شود و به نمایش درآید. هنر آنها در این است که حقیقت را «بزک» نکردهاند، بلکه اجازه دادهاند با زیبایی ذاتی خودش جلوه کند. سادگی و صمیمیت شیار 143 به اندازهای است که بیننده به آن به چشم یک فیلم مستند نگاه میکند و این عیب فیلم نیست بلکه حسن آن است. سینمای حقیقت اینجا حقیقت پیدا کرده است. در این فیلم، همه، هنرمندانه، خود را کنار کشیدهاند تا واقعیت، حقیقت خود را، آنچنان که هست، نشان دهد.
شیار 143، فیلمی است فوقالعاده انسانی و علت جاذبه بیهیاهوی آن نیز همین انسانی بودن آن است. این فیلم احساسات و عواطف یک مادر را بیان میکند، از رنجی که او میبرد حکایت میکند و غم و درد او را به تماشاگرمنتقل میسازد؛ غصه دلواپسی، نگرانی، چشم انتظاری او را، دلبستگی، امیدواری، شور و اشتیاق دوست داشتن فرزند و خلاصه پانزده سال زندگی او را در برزخ بیم و امید، در میانه تاریکی و روشنایی، زندگی در حال چشم دوختن به افقی که نه روشن است و نه تاریک. شیار 143 انسان را با همه رگ و گوشت و پوست و خونش، مادر را با احوال زنانهاش، با نجواهای نیمهشب صمیمانهاش، با نغمههای روزانه روستاییش، به نمایش میگذارد.
موضوع بسیاری از فیلمهای سینمای ایران، در دهههای اخیر، زن و زندگی زنانه بوده است. اما زنی که در شیار 143 معرفی میشود. زن دیگری است او دختر دانشجویی نیست که گرفتار تمایلات عاشقانه همکلاسی خود شده باشد. پرستاری نیست که در بیمارستان ماجراهایی بر او بگذرد، او یک مادر شهید است، زنی روستایی، که پانزده سال است چشم به در دوخته تا فرزندش را ببیند. او یک زن قهرمان ایرانی است و نماد و نمونه نزدیک به یک میلیون مادر ایرانی است. که فرزندان خود را به جبهه فرستادهاند. نویسنده و کارگردان چون خود یک زن بوده، در درک و بیان عوالم زنانه و احساسات مادری موفق بوده است. شیار 143، بیست و شش سال پس از اعلام آتش بس، نسل جوان امروز ایران را با یک صفحه از کتاب چندهزار صفحهای جنگ آشنا میکند. نسلی که جنگ را ندیده و بسا که داستان آن را هم نشنیده باشد.
بعید نیست که این فیلم به مذاق و مزاج جشنوارههای کن و اسکار خوش نیاید. آنها فیلمهای دیگری را میپسندند و شیفته هنرپیشههای جوانی هستند که حاضر شده باشند باورها و ارزشهای جامعه خود را در مقابل دوربینهای آنها به حراج بگذارند. آنها به کارگردانهایی جایزه میدهند که ایران را یکسره سیاه سیاه نمایش دهد. اگر آنها شیار 143 را نپسندند باکی نیست. مردم ایران این فیلم را میپسندند چون در این فیلم خود را میبینند، زنان و مادران ایرانی را میبینند با قامتی استوار و ایمان و ارادهای چون کوه. مردم ایران با دیدن قد خمیده الفت، راز ایستادگی و استواری قامت بلند ایران را در هفت هزار سال تاریخی که دارد کشف میکنند. باید از همه کسانی که با تولید شیار 143 نگاهی دیگر را برای دیدن واقعیتهای ایران و زن ایرانی تجربه کردهاند، سپاسگزار باشیم.»
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
اظهارنظر حدادعادل برای یک فیلم
شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۷ غلامعلی حدادعادل نماینده مجلس و رییس فرهنگستان ادب که چندی پیش به دیدن این فیلم سینمایی به کارگردانی نرگس آبیار نشست یادداشتی را درباره این فیلم سینمایی نوشته است به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا در بخش هایی از نامه حدادعادل نماینده مجلس چنین آمده است داستدو اظهارنظر برای اکران یک فیلم
جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۴ در پی اکران فیلم خانه پدری به کارگردانی کیانوش عیاری از 8 دی ماه در گروه سینمایی هنر و تجربه دو سینماگر در این زمینه نقطهنظراتشان را مطرح کردند به گزارش بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این فیلم قرار است برای مخاطب بالای 16 سال بدوناظهارنظر منتقد هالیوود ریپورتر درباره جشنواره فیلم فجر
شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۹ دبورا یانگ منتقد سرشناس نشریه سینمایی هالیوود ریپورتر درباره تغییرات سی و سومین جشنوراه فیلم فجر اظهار نظر کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دبورا یانگ منتقد هالیوود ریپوتر که سالهاست در وصف سینمای ایران نقد مینویسد و کاملا با شرایط سینمااظهارنظر منتقد هالیوودی درباره جشنواره فیلم فجر
اظهارنظر منتقد هالیوودی درباره جشنواره فیلم فجر دبورا یانگ منتقد سرشناس نشریه سینمایی هالیوود ریپورتر درباره تغییرات سی و سومین جشنواره فیلم فجر اظهار نظر کرد دبورا یانگ منتقد هالیوود ریپوتر که سالهاست در وصف سینمای ایران نقد مینویسد و کاملا با شرایط سینمای کشورمان آشنا ادو اظهارنظر برای اکران فیلم حاشیه ساز
دو اظهارنظر برای اکران فیلم حاشیه ساز در پی اکران فیلم خانه پدری به کارگردانی کیانوش عیاری از 8 دی ماه در گروه سینمایی هنر و تجربه دو سینماگر در این زمینه نقطهنظراتشان را مطرح کردند در پی اکران فیلم خانه پدری به کارگردانی کیانوش عیاری از 8 دی ماه در گروه سینمایی هنرحواشی فیلم هالیوودی «مصاحبه» ادامه دارد از توهین هکرهای کرهای به اوباما تا اظهار نظر مقامات روس
حواشی فیلم هالیوودی مصاحبه ادامه دارداز توهین هکرهای کرهای به اوباما تا اظهار نظر مقامات روسحواشی مربوط به فیلم هالیوودی مصاحبه با اکران این فیلم در روز کریسمس شدت یافته و حتی پای مقامات روس را به میان کشیده است به گزارش خبرگزاری فارس فیلم سینمایی مصاحبه محصول کمپانی سونی راظهارات رضا میرکریمی درباره فیلمی که سالها قبل ساخت
سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۹ رضا میرکریمی همزمان با نمایش اولین فیلمش کودک و سرباز گفت بار دیگر خاطرات این فیلم برایم زنده شد اما حالا بعضی لطافتهای آن برایم غیرقابل دسترستر است و گویی شرایط حاضر میگوید که باید درجه خوشبینیمان را کم کنیم به گزاش خبرنگار سینمایی ایسنا ایاظهارنظر هسته ای «داود رشیدی»
اظهارنظر هسته ای داود رشیدی داوود رشیدی بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون گفت انرژی هستهای حق مردم ایران است و همه بدانند که مردم ایران از حق خود کوتاه نمیآیند و عقبنشینی نخواهند کرد خبرگزاری ایسنا داوود رشیدی بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون گفت انرژی هستهای حق مردم ااظهارات صدرعاملی درباره انتخاب فیلم اولیهای جشنواره فجر
جمعه ۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۴ رسول صدرعاملی گفت اگر محدودیت در مقررات جشنواره نبود تعداد فیلمهای این بخش قطعا بیشتر بود به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا این عضو هیات انتخاب بخش سینمای ایران در پایان جلسه جمع بندی بخش نگاه نو افزود تمامی فیلمها در این بخش مورد بازبینی قرار گرفت و 1نظر یک کارگردان درباره فیلمی که دوست ندارند/ جمال شورجه: «خانه پدری» نباید اکران شود
نظر یک کارگردان درباره فیلمی که دوست ندارند جمال شورجه خانه پدری نباید اکران شود فرهنگ > سینما - فارس نوشت جمال شورجه با تاکید براین که فیلم «خانه پدری» نباید اکران شود گفت «خانه پدری» با توجه به اینکه مستقیماً در نمایش تضییع جامعیادداشت غلامعلی حدادعادل برای فیلم آبیار هنر سازندگان «شیار 143» بزک نکردن حقیقت است
یادداشت غلامعلی حدادعادل برای فیلم آبیارهنر سازندگان شیار 143 بزک نکردن حقیقت استغلامعلی حدادعادل درباره فیلم سینمایی شیار143 نوشت هنر آنها در این است که حقیقت را بزک نکردهاند بلکه اجازه دادهاند با زیبایی ذاتی خودش جلوه کند سادگی و صمیمیت شیار 143 به اندازهای است که بینندهواکنش پرستویی به یک اظهار نظر/نظر پوتین درباره توافق هسته ای/درگذشت کدام هنرمند تکذیب شد؟
واکنش پرستویی به یک اظهار نظر نظر پوتین درباره توافق هسته ای درگذشت کدام هنرمند تکذیب شد فرهنگ > رسانه - چند روز پس از صحبتهای محمدرضا شریفینیا درباره بازیگران سینمای ایران و نقشهایی که به او پیشنهادشده پرویز پرستویی به این سخنان واکنش نشان داد و گفت درجایی که شاظهارنظر هستهای داوود رشیدی ، بازیگر سینما
اظهارنظر هستهای داوود رشیدی بازیگر سینما داوود رشیدی بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون گفت انرژی هستهای حق مردم ایران است و همه بدانند که مردم ایران از حق خود کوتاه نمیآیند و عقبنشینی نخواهند کرد داوود رشیدی درباره حضور هنرمندان در حوزه دیپلماسی عمومی بویژه برای کمک به سیاستبزرگترین خانه تهران، هنوز در گیر و دار اظهارنظرها ...
چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۷ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تنها ابزار برای کنترل وضعیت کاخ ثابت پاسال را ثبت این اثر در فهرست آثار ملی دانست به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا کاخ ثابت پاسال یا بزرگترین خانه تهران با متراژی بیش از 11 هزانظر مهدی هاشمی و محمد رحمانیان درباره فیلمهای کیارستمی
نظر مهدی هاشمی و محمد رحمانیان درباره فیلمهای کیارستمی فرهنگ > سینما - ایسنا نوشت نمایش فیلمهای عباس کیارستمی با حضور و سخنرانی هنرمندانی چون مهدی هاشمی محمد رحمانیان و سیفالله صمدیان همراه شد عصر امروز شنبه ۲۹ آذرماه دو فیلم کوتاه «مسافر» واظهارات دو فیلمساز درباره اکران «خانه پدری» / یک اتفاق مثبت برای سینمای ایران
اظهارات دو فیلمساز درباره اکران خانه پدری یک اتفاق مثبت برای سینمای ایران فرهنگ > سینما - کارگردان فیلم سینمایی میهمان داریم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری را تجربهای خاص و منحصر به فرد دانست به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین محمدمهدی عسگرپور کارگردان و مدیرعاملاظهارنظر هستهای داوود رشیدی
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۹ داوود رشیدی بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون گفت انرژی هستهای حق مردم ایران است و همه بدانند که مردم ایران از حق خود کوتاه نمیآیند و عقبنشینی نخواهند کرد به گزارش ایسنا داوود رشیدی درباره حضور هنرمندان در حوزه دیپلماسی عمومی بویژه برای کمک به سیاست-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها