محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832607562
روایت متفاوت حداد عادل از شیار ۱۴۳
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
روایت متفاوت حداد عادل از "شیار ۱۴۳"
غلامعلی حدادعادل درباره فیلم سینمایی "شیار143"نوشت: هنر آنها در این است که حقیقت را «بزک» نکردهاند، بلکه اجازه دادهاند با زیبایی ذاتی خودش جلوه کند.
به گزارش خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران؛ غلامعلی حدادعادل نماینده مجلس و رییس فرهنگستان ادب که چندی پیش به دیدن این فیلم سینمایی به کارگردانی نرگس آبیار نشست، یادداشتی را درباره این فیلم سینمایی نوشته است.
در بخشهایی از نامه حدادعادل نماینده مجلس چنین آمده است: داستان «شیار 143»، به هیچوجه داستانی عجیب و غریب و تخیلی نیست. این فیلم زندگی واقعی یک مادر شهید را حکایت میکند.
متن کامل یادداشت غلامعلی حدادعادل نماینده مجلس و رییس فرهنگستان ادب به شرح زیر است:
«شیار 143»
فیلمی به سادگی و صداقت حقیقت
گرچه میدانم نمیآیی ولی هر دم ز شوق
سوی در میآیم و هر سو نگاهی میکنم
بیش از پنجاه سال بود این یک بیت شعر را، که نمیدانم از کیست، در خاطر داشتم، اما هیچوقت مصداق آن را، مثل آن شب که به تماشای فیلم «شیار 143» رفتم پیدا نکرده بودم. از دهة فجر سال 92 که نام این فیلم بر سر زبانها افتاد و چندین جایزه جشنواره سینمایی را به خود اختصاص داد پیوسته مایل بودم آن را ببینم. این مقصود، سرانجام، سهشنبه یازدهم آذرماه 93 حاصل شد. خانم نرگس آبیار نویسنده و کارگردان فیلم و آقایان محمدحسین قاسمی و ابوذر پورمحمدی تهیهکنندگان و خانم مریلا زارعی بازیگر اول آن است.
نخستین نکتهای که در باب این فیلم گفتنی است این است که هیچ یک از شیوههایی که برای ایجاد جذبه و رونق بخشیدن به گیشه در بیشتر فیلمهای سینمایی مرسوم و معمول است در آن دیده نمیشود و با این حال فیلم هم جاذبه دارد و هم پرفروش است و تماشاگران بسیاری از قشرهای مختلف مردم را با سلیقههای مختلف جذب میکند. نام فیلم معنا و مفهومی در ذهن مردم ندارد و تنها در پایان فیلم است که معنی آن بر بینندگان معلوم میشود. در فیلم از موسیقی سنگین و فاخری که همواره با متن همراه باشد خبری نیست. بازیگران هم آرایش و آلایشی ندارند. بازیگر اصلی فیلم که نقش مادر یک رزمنده به جبهه رفته را بازی میکند، سادگی و بیپیرایگی و چهرة آفتابسوخته و قامت رنجدیدة زنان روستایی کشورمان را دارد. صحنههای فیلم غالباً یک خانة محقر روستایی را نشان میدهد که همة اهل آن خانه و آن روستا به لهجة کرمانی صحبت میکنند. در شیار 143 از آبوتاب و رنگولعاب و ترفندهای سینمایی و صحنههای پر زد وخورد و عملیات حیرتآور تیراندازی و رانندگی در جادهها و کلیشههای تکراری بعضی فیلمهای دیگر خبری نیست.
اکنون میباید پرسید اگر شیار 143 از جاذبههای معمول سینمایی استفاده نکرده است چه چیز آن را مورد علاقه و توجه مردم و صاحبنظران سینما کرده است؟ پاسخ این است که شیار 143 قوت اصلی و جاذبه فراوان خود را از حقیقتی بهدست آورده که نویسنده و کارگردان فیلم (خانم نرگس آبیار) آن را دیده و شناخته و از کنار آن بیاعتنا نگذشته است. حقیقتی که به فیلم اعتبار بخشیده، ایمان است و میوههای آن که صبر و توکل و ایثار و شجاعت باشد.
وقتی جنگ عراق علیه ایران آغاز میشود، یونس، تنها پسر یک خانواده روستایی، که مادرش «الفت» او را با بیپدری بزرگ کرده، همراه با تنی چند از جوانان روستا و صدها و هزاران نفر از جوانان استان خود عازم جنگ میشود، با این امیدواری که به زودی به خانه بازگردد و داماد شود. اما این آرزو هیچگاه برآورده نمیشود و آن مادر تا پایان جنگ منتظر میماند الفت، روزی هزار بار میمیرد در حسرت اینکه یک بار دیگر فرزندش را ببیند. زان پس دو سال دیگر تا بازگشت اسیران جنگ و سپس از پنج سال دیگر چشم به در میدوزد تا کسی در خانه او را بکوبد و از یونس او، از یوسف گمگشته او خبری بیاورد. سرانجام انتظار تلخ و طاقتسوز پانزده ساله به پایان میرسد و یونس به خانه بازمیگردد. اینجاست که زیباترین و گیراترین صحنههای فیلم آفریده و ساخته میشود. بازی مکرر دوربین روی دو صحنه آغاز و پایان زندگی یونس غمانگیزترین صحنه فیلم است. مادر گریه نمیکند، او اهل صبر و تسلیم است، اما در سینما، تماشاگران، گریه میکنند. در این صحنه، این تماشاگران هستند که شیار 143 را با اشک و آه خود کامل میکنند. به قول اخوان، «ابرهای همه عالم، شب و روز، در دلم میگریند».
داستان شیار 143، به هیچوجه داستانی عجیب و غریب و تخیلی نیست. این فیلم زندگی واقعی یک مادر شهید را حکایت میکند. مادری که در ایران امروز نمونه بسیار دارد. همان مادران چشم به راه، که هر وقت تشییع پیکر تازهیافته شهیدان اعلام میشود، عکس جگرگوشگان خود را به سینه میفشارند و از این و آن سراغ فرزند خود را میگیرند.
جنگ و جبهه یکی از واقعیات برجسته و درخشان و مهم انقلاب اسلامی ماست . انقلاب، واقعیتهای ناشناخته فراوان دارد، جنگ هم زوایای ناشناخته بسیار دارد. جنگ، صدهزار جلو داشته است که برای دیدن آنها صدهزار دیده لازم است. دوربین فیلم شیار 143 یکی از آن صدهزار دیده است. نویسنده و کارگردان شیار 143 به سراغ یکی از واقعیتهای ناشناخته جنگ رفته است. واقعیت مادران چشم انتظار. آنها که روزی فرزندان مثل دستهگل خود را بوییدند و بوسیدند و به جبهه فرستادند و سپس سالها چشم به در دوختند تا مسافرشان از سفر برگردد. فیلم شیار 143، فیلمی هنرمندانه است، اما هنرمندی تهیهکننده و کارگردان و بازیگران این فیلم از جنس هنرمندیهای هنرپیشگان فیلمهای هالیوود و بالیوود نیست، هنر آنها در این است که اجازه دادهاند واقعیت، همانطور که هست، روایت شود و به نمایش درآید. هنر آنها در این است که حقیقت را «بزک» نکردهاند، بلکه اجازه دادهاند با زیبایی ذاتی خودش جلوه کند. سادگی و صمیمیت شیار 143 به اندازهای است که بیننده به آن به چشم یک فیلم مستند نگاه میکند و این عیب فیلم نیست بلکه حسن آن است. سینمای حقیقت اینجا حقیقت پیدا کرده است. در این فیلم، همه، هنرمندانه، خود را کنار کشیدهاند تا واقعیت، حقیقت خود را، آنچنان که هست، نشان دهد.
شیار 143، فیلمی است فوقالعاده انسانی و علت جاذبه بیهیاهوی آن نیز همین انسانی بودن آن است. این فیلم احساسات و عواطف یک مادر را بیان میکند، از رنجی که او میبرد حکایت میکند و غم و درد او را به تماشاگرمنتقل میسازد؛ غصه دلواپسی، نگرانی، چشم انتظاری او را، دلبستگی، امیدواری، شور و اشتیاق دوست داشتن فرزند و خلاصه پانزده سال زندگی او را در برزخ بیم و امید، در میانه تاریکی و روشنایی، زندگی در حال چشم دوختن به افقی که نه روشن است و نه تاریک. شیار 143 انسان را با همه رگ و گوشت و پوست و خونش، مادر را با احوال زنانهاش، با نجواهای نیمهشب صمیمانهاش، با نغمههای روزانه روستاییش، به نمایش میگذارد.
موضوع بسیاری از فیلمهای سینمای ایران، در دهههای اخیر، زن و زندگی زنانه بوده است. اما زنی که در شیار 143 معرفی میشود. زن دیگری است او دختر دانشجویی نیست که گرفتار تمایلات عاشقانه همکلاسی خود شده باشد. پرستاری نیست که در بیمارستان ماجراهایی بر او بگذرد، او یک مادر شهید است، زنی روستایی، که پانزده سال است چشم به در دوخته تا فرزندش را ببیند. او یک زن قهرمان ایرانی است و نماد و نمونه نزدیک به یک میلیون مادر ایرانی است. که فرزندان خود را به جبهه فرستادهاند. نویسنده و کارگردان چون خود یک زن بوده، در درک و بیان عوالم زنانه و احساسات مادری موفق بوده است. شیار 143، بیست و شش سال پس از اعلام آتش بس، نسل جوان امروز ایران را با یک صفحه از کتاب چندهزار صفحهای جنگ آشنا میکند. نسلی که جنگ را ندیده و بسا که داستان آن را هم نشنیده باشد.
بعید نیست که این فیلم به مذاق و مزاج جشنوارههای کن و اسکار خوش نیاید. آنها فیلمهای دیگری را میپسندند و شیفته هنرپیشههای جوانی هستند که حاضر شده باشند باورها و ارزشهای جامعه خود را در مقابل دوربینهای آنها به حراج بگذارند. آنها به کارگردانهایی جایزه میدهند که ایران را یکسره سیاه سیاه نمایش دهد. اگر آنها شیار 143 را نپسندند باکی نیست. مردم ایران این فیلم را میپسندند چون در این فیلم خود را میبینند، زنان و مادران ایرانی را میبینند با قامتی استوار و ایمان و ارادهای چون کوه. مردم ایران با دیدن قد خمیده الفت، راز ایستادگی و استواری قامت بلند ایران را در هفت هزار سال تاریخی که دارد کشف میکنند. باید از همه کسانی که با تولید شیار 143 نگاهی دیگر را برای دیدن واقعیتهای ایران و زن ایرانی تجربه کردهاند، سپاسگزار باشیم.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
روایت متفاوت حداد عادل از شیار ۱۴۳ -
روایت متفاوت حداد عادل از شیار ۱۴۳ شناسهٔ خبر 2449640 شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۳ فیلم > مجله مهر دکتر غلامعلی حداد عادل پس از تماشای فیلم سینمایی شیار ۱۴۳ ساخته نرگس آبیار در یادداشتی نوشت حقیقتی كه به فیلم اعتبار بخشیده ایمان است و میوههای آن كه صبر و توكل و ایثار و شجاعت باشیادداشت غلامعلی حدادعادل برای فیلم آبیار هنر سازندگان «شیار 143» بزک نکردن حقیقت است
یادداشت غلامعلی حدادعادل برای فیلم آبیارهنر سازندگان شیار 143 بزک نکردن حقیقت استغلامعلی حدادعادل درباره فیلم سینمایی شیار143 نوشت هنر آنها در این است که حقیقت را بزک نکردهاند بلکه اجازه دادهاند با زیبایی ذاتی خودش جلوه کند سادگی و صمیمیت شیار 143 به اندازهای است که بیننده«شیار ۱۴۳» از مرز دو میلیارد رد شد
بر اساس اظهارات مدیر فروش فیلمیران شیار ۱۴۳ از مرز دو میلیارد رد شد شیار ۱۴۳ به کارگردانی نرگس آبیار پس از ۳۶ روز اکران عمومی به فروشی معادل دو میلیارد و ۳۰ میلیون تومان رسید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز امیر قطبی مدیر فروش فیلمیران در مورد آخرین آمار فروش ««شیار ۱۴۳» ۲ میلیاردی شد/ دو فیلم در آستانه نیممیلیاردیشدن
شیار ۱۴۳ ۲ میلیاردی شد دو فیلم در آستانه نیممیلیاردیشدن فرهنگ > سینما - فارس نوشت فیلم سینمایی «شیار 143» ساخته نرگس آبیار تا پایان روز پنجشنبه 27 آذرماه توانست به گیشه 2 میلیاردی دست پیدا کند و فیلمهای سینمایی «میهمان داریم» عسگرپحدادعادل: آمارهای علوم انسانی نگران کننده است |اخبار ایران و جهان
حدادعادل آمارهای علوم انسانی نگران کننده است امروز شاهد گرایش روزافزون دانشجویان به رشتههای علوم انسانی هستیم و این آمار محصلین نگران کننده است کد خبر ۴۵۹۸۱۵ تاریخ انتشار ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۷ - 20 December 2014 به گزارش خبرنگار نسیم غلامعلی حدادعادل در جمع روسای دانشگاهها«شیار ۱۴۳» مرز ۲ میلیارد تومان را رد کرد
استقبال چشمگیر شیار ۱۴۳ مرز ۲ میلیارد تومان را رد کرد شیار ۱۴۳ به کارگردانی نرگس آبیار پس از ۳۶ روز اکران عمومی به فروشی معادل دو میلیارد و ۳۰ میلیون تومان رسید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز امیر قطبی مدیر فروش فیلمیران نیز در مورد آخرین آمار فروش «شیار 143&rشیار ۱۴۳مرز ۲ میلیارد تومان را رد کرد
شیار ۱۴۳ مرز ۲ میلیارد تومان را رد کرد شیار ۱۴۳ به کارگردانی نرگس آبیار پس از ۳۶ روز اکران عمومی به فروشی معادل دو میلیارد و ۳۰ میلیون تومان رسید تسنیم امیر قطبی مدیر فروش فیلمیران نیز در مورد آخرین آمار فروش شیار 143 به کارگردانی نرگس آبیار گفت این فیلم طی 36 روز اکران خ«شیار ۱۴۳» به مرز ۳ میلیارد رسید
شیار ۱۴۳ به مرز ۳ میلیارد رسیدتاریخ انتشار جمعه ۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۰۰ فیلم سینمایی «شیار ۱۴۳» ساخته نرگس آبیار به فروش دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی دست یافت و «چند متر مکعب عشق» جمشید محمودی نیز ۵۱ میلیون تومان به فروش رسید به گزارش مشرق فیلم سینماییتصویر مریلا زارعی بر جلد رمان «شیار ۱۴۳»/ عکس
تصویر مریلا زارعی بر جلد رمان شیار ۱۴۳ عکس تاریخ انتشار چهارشنبه 26 آذر 1393 ساعت 10 46 | شماره خبر 1759882167099480240 تعداد بازدید 0 پ پ رمان "شیار 143" به نگارش نرگس آبیار طی دو هفته آینده از سوی انتشارات سوره مهر منتشر میشود کتابی که این روزها در حال چاپ اشیار ۱۴۳ را بخوانید
شیار ۱۴۳ را بخوانید فرهنگ > کتاب - رمان شیار ۱۴۳ به قلم نرگس آبیار که با محوریت عملیات والفجر مقدماتی نوشته شده است توسط سوره مهر منتشر می شود به گزارش خبرآنلاین در حالی که فیلم تحسین شده «شیار 143» به نویسندگی و کارگردانی نرگس آبیار این روزها در سینحضور تهيهکننده و کارگردان فيلم سينمايي شيار ۱۴۳
۱۶ آذر ۱۳۹۳ ۲۲ ۲۸ب ظ امشب در برنامه زندهباد زندگي حضور تهيهکننده و کارگردان فيلم سينمايي شيار ۱۴۳ برنامه زنده شبانگاهي زندهباد زندگي شبکه دو سيما امشب دوشنبه با حضور تهيهکننده و کارگردان فيلم سينمايي شيار ۱۴۳ به بررسي نقش زنان در دفاع مقدس ميپردازد به گزارش خبرگزاري موج«شیار ۱۴۳» در صدر فروش سینما
بر اساس آمار فروش یک هفته اخیر شیار ۱۴۳ در صدر فروش سینما طی اعلام فروش هفتگی فیلمهای سینمایی روی پرده فیلم سینمایی شیار ۱۴۳ ساخته نرگس آبیار تا پایان روز پنجشنبه به فروش ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی دست یافت به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز بر اساس اعلام فروش هفتگیکارگردان «شیار ۱۴۳» مهمان «زنده باد زندگی» میشود
کارگردان شیار ۱۴۳ مهمان زنده باد زندگی میشودبرنامه زنده باد زندگی شبکه دو سیما دوشنبه شب با حضور تهیه کننده و کارگردان فیلم سینمایی شیار 143به بررسی نقش زنان در دفاع مقدس می پردازد به گزارش خبرگزاری فارس برنامه شبانگاهی زنده باد زندگی دوشنبه شب 17آذر ماه میزبان محمد حسین قاسچرا اعضای شورای انقلاب فرهنگی چندشغله اند؟پاسخ حداد عادل
چرا اعضای شورای انقلاب فرهنگی چندشغله اند پاسخ حداد عادل فرهنگ > مدیریت فرهنگی - روزنامه کیهان در مصاحبه با حداد عادل پرسشها و پاسخهای زیر را درج کرده است شورا برای برون رفت از معضل چند شغله بودن اعضا چه راهکاری اندیشیده است دکتر حداد عادل راهکارش این است که امثاکارگردان «شیار ۱۴۳» به سیما می آید
کارگردان شیار ۱۴۳ به سیما می آید برنامه زنده باد زندگی شبکه دو سیما دوشنبه شب با حضور تهیه کننده و کارگردان فیلم سینمایی شیار ۱۴۳ به بررسی نقش زنان در دفاع مقدس می پردازد فارس برنامه شبانگاهی زنده باد زندگی دوشنبه شب ۱۷آذر ماه میزبان محمد حسین قاسمی تهیه کننده و نرگس آبیغلامعلی حدادعادل در گفتوگو با فارس عنوان کرد جلد دوم فرهنگ جامع زبان فارسی در نمایشگاه کتاب/ معرفی اعضای جدید
غلامعلی حدادعادل در گفتوگو با فارس عنوان کردجلد دوم فرهنگ جامع زبان فارسی در نمایشگاه کتاب معرفی اعضای جدید فرهنگستان بعد از تصویبرئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت نفرات جدیدی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردهایم که در صورت تصویب اسامی آنها را اعلام میکنیم غلامعلبررسی کارنامه ۲۰ فرهنگستان با حداد عادل |اخبار ایران و جهان
بررسی کارنامه ۲۰ فرهنگستان با حداد عادل طبق آییننامه هیچ مجموعه واژهای را برای تصویب نهایی قبل از سپری شدن مدت سه سال آزمایشی آن برای امضا به رئیس جمهوری تقدیم نمیکنیم کد خبر ۴۵۶۵۳۳ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۴ - 09 December 2014 بارها این جمله مشهور را از رسانه ملی یا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها