تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802427039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حقوق کارگر با دو شیفت کاری یک میلیون تومان در ماه/ عرضه لباس ایرانی با مارک خارجی!/ واردات بلای جان کار و سرمایه ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


گزارشی از واردات بی رویه و مشکلات کارگاه های تولیدی؛
حقوق کارگر با دو شیفت کاری یک میلیون تومان در ماه/ عرضه لباس ایرانی با مارک خارجی!/ واردات بلای جان کار و سرمایه ایرانی
در حالی که حمایت از کار و سرمایه ایرانی به عنوان یکی از موارد اقتصاد مقاومتی و تأکید مقام معظم رهبری است، تولید پوشاک و پارچه بر اثر واردات بی رویه و مشکل کارگاه های تولیدی، مورد بی مهری قرار گرفته است، کارگران با دو شیفت کاری نمی‌توانند حقوق کافی داشته و برخی تولید کنندگان، لباس تولید داخل را با مارک خارجی عرضه می‌کنند تا مشتری پسند باشد.




به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، ظاهرا دیگر خرید لباس بر اساس نیاز و در دفعات کم انجام نمی‌شود، بلکه هر ماه یا هر هفته به فراخور فصل و مد و امثال اینها تعداد زیادی از مردم برای خرید لباس اقدام می‌کنند.

این مسئله و دلایل دیگری از این دست موجب رونق فروش لباس در کشور شده، اما آنچه که از آن غافل شده‌ایم، این است که اساساً این حجم بالای پارچه و لباس از کجا تأمین و در کجا تولید می‌شود و سهم تولید کنندگان داخلی یا همان کار و سرمایه ایرانی از این بازار پر زرق و برق چه قدر است؟

برای بررسی این مسئله به چهارراه ولی عصر(عج) تهران و خیابان‌های اطرافش رفتم که تعداد زیادی کارگاه خیاطی و تولیدی لباس و فروشگاه لباس زنانه و مردانه وجود دارد.

وارد یکی از خیابانهای فرعی شدم که چند کارگاه تولید پوشاک در آن بود، وارد یکی از آنها شدم از پله ها که بالا رفتم مقابلم یک تولیدی بود و چند کارگر میانسال پشت چرخ خیاطی مشغول کار بودند.

درباره شرایط کار و حقوقشان پرسیدم، یکی از آنها که سنش بیشتر بود، گفت که 14 سال است که خیاطی می‌کند، اما هر سال دریغ از پارسال!

سعید ادامه داد که بازار پوشاک داخلی راکد شده، به همین خاطر کارفرما حقوق و دستمزد ما را چندان بالا نمی‌برد و ما هم مجبوریم، با این شرایط به خاطر خرج خانواده ادامه بدهیم.

دراین لحظه محسن همان طور که مشغول بریدن پارچه‌ها بود، گفت: من دو شیفت کار می‌کنم و به زور حقوقم به یک میلیون تومان در ماه می رسد و اجاره نشین هم هستم. نمی‌دانم چرا مسئولان به فکر نیستند...

احمد هم با همکارانش هم نظر بود و گفت: اگر می‌توانید صدای ما را به گوش مسئولان برسانید.. چرا کارگر باید تاوان قاچاق پارچه و رکود بازار را بدهد... مگر ما چه گناهی کرده‌ایم .. مگر ما جزء این جامعه نیستیم.

بعد از آن به یک تولیدی تی‌شرت رفتم که انبوهی از لباس‌ تولیدی روی هم چیده شده بود و چند کارگر هم در حال انتقال لباس‌ها برای پخش در فروشگاه‌ها بودند.

آقای احمدی مسئول واحد تولیدی می‌گفت که بیش از 20 سال است در زمینه پوشاک کار می‌کند و در سالهای اخیر وضعیت فروش به دلیل استقبال و تغییر فرهنگ خرید مردم بیشتر شده، اما مشکل این است که مردم بیشتر قیمت را ملاک خرید قرار می‌دهند، به همین دلیل هم هرروز شاهد ورود قانونی و غیرقانونی بار لباس خارجی با کیفیت و قیمت پایین هستیم.

او ادامه داد که ما هم مجبوریم هر طور که شده قیمت تمام شده تولیداتمان را پایین بیاوریم، تا بتوانیم جنس خود را در بازار بفروشیم.

از او پرسیدم که بالاخره کارگر هم باید معیشت‌اش تأمین شود و نباید همه فشارها روی او باشد که پاسخ داد، ما هم سرمایه‌مان را در کار گذاشته‌ایم و هر روز در هراس هستیم که قیمت مواد اولیه و پارچه تغییر کرده یا نه و از سوی دیگر هم باید حقوق و دستمزد کارگر را بدهیم ...باور کنید ما هم راضی به این وضعیت نیستیم.

از آن ساختمان که خارج شدم یک تولیدی چادر و روسری را دیدم که نسبت به مغازه‌های اطرافش بزرگتر بود. چند کارگر در آنجا مشغول دوخت بودند.

آقای ایلچی مسئول این شرکت تولیدی که انگار مدتها بود که دنبال کسی می‌گشت تا درددل کند، می‌گفت: در یک بلاتکلیفی به سر می‌بریم، از یک سو برای مثال در کار ما که چادر مشکی است، حجم زیادی از پارچه‌های وارداتی را داریم که برخی از نمونه‌های آن کیفیت پایینی دارند و از سوی دیگر پارچه چادری تولید کشور ما که اتفاقا باکیفیت هم هست، آن قدر زیاد نیست که جوابگوی نیاز بازار باشد.

او ادامه داد: البته ما همواره در طول سالیان گذشته با کمبود تولید پارچه چادری مواجه بودیم، اما عدم حمایت از تولید کنندگان داخلی در این سالها موجب شد که نیاز ما به واردات بیشتر شود و بازارمان در اختیار چین و تایوان و اندونزی و دیگر کشورها قرار بگیرد.

این تولید کننده ایرانی گفت: به نظر من دولت باید فکری برای سامان دادن به وضعیت واردات پارچه و کمک به تقویت تولید داخلی بکند، وگرنه با این روند هم کارگران این بخش بیکار می‌شوند و هم بازار در اختیار خارجی‌ها قرار می‌گیرد.

وارد مغازه روبرو شدم که یک تولیدی پوشاک کودک بود. یکی از افراد که سرپرست بقیه کارگران بود، جلو آمد و شروع به صحبت کرد. رضا 45 ساله بود و از وضع بد رسیدگی کارفرمایان به کارگران گلایه داشت.

رضا می‌گفت که از 12 کارگری که در این واحد تولیدی هستند، فقط سه نفر تحت پوشش بیمه هستند و بقیه بیمه ندارند و به صورت موقت قرارداد بسته‌اند، همین مسئله موجب شده که همیشه نگران امنیت شغلی خود باشند و با اضطراب کار کنند.

از اینها که بگذریم دستمزد اندک ما جوابگوی هزینه زندگی نیست و همیشه دیوار کارگر از همه کوتاهتر است ... اغلب کسانی که در کارگر خیاطی هستند، از شدت کار کردن با مشکل کم بینایی و درد مفاصل مواجهند، اما پولی برای درمان بیماری های خود ندارند و بیمه ای هم نیست که از آن بهره‌مند شوند. پس چرا شعار حمایت از کارگر می‌دهند... ما که چیزی ندیدیم.

در طبقه بالای آن ساختمان یک کارگاه تولیدی لباس زنانه و مردانه بود، وقتی دلیل حضورم را شنید مشتاق شد که کمی توضیح بدهد. آقای رحمانی به وضع نامناسب واردات پارچه و پوشاک آماده گله کرد و افزود که پوشاک خارجی که عمدتا از چین و ترکیه وارد می‌شود، بازار را تحت تاثیر قرار داده و تولید کننده و کارگر داخلی را با سختی روبرو کرده است.

او معتقد است که ورود بی ضابطه پوشاک با حجم بالا به کشور که اغلب هم به شیوه غیرقانونی و قاچاق است، عملا صرفه تولید را زیر سوال برده است و از سوی دیگر مشتریان هم علاقه ای به خرید کالای ایرانی ندارند و به غلط فکر می‌کنند، لباس خارجی کیفیت بهتری دارد.

طبیعی است که قیمت پوشاک داخلی با مواد اولیه گران و هزینه‌های بالای تولید قطعا با قیمت کالای قاچاق که بدون عوارض و مالیات وارد کشور شده، قابل مقایسه نیست، به همین جهت مجبور هستیم که جنس را با ضرر بفروشیم یا تولید را کم کنیم، برخی از همکارانم مجبورند مارک خارجی به لباسهای تولید داخلی بدوزند و آن را به اسم لباس خارجی با قیمت بالاتر می‌فروشند.. این نابسامانی در بازار نه به نفع تولید کننده و نه مصرف کننده است.

آقای رحمانی گفت که بازار بسیار خوبی در کشور ما برای فروش پوشاک فراهم است، اما متاسفانه تولید کننده ایرانی سهم ناچیزی از این بازار دارد و امیدواریم که مسئولان فکری برای آن بکنند.

به نظر می‌رسد که حمایت از کار و سرمایه ایرانی و عملیاتی شدن سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد اقتصاد مقاومتی جز با حمایت از تولید داخلی امکان‌پذیر نیست، از این رو شایسته است که دولت و مجلس برای تحقق این راهبرد مهم، همه تلاش و همت خود را به کار بگیرد./فارس/110
 



۰۵/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۰:۴۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن