محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830397811
ازدواج کودکان و آسیب های آن
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
ازدواج در کودکان امریست که باید در اولویت حقوق کودک مدنظر گرفته شود و مسئولین باید از آسیب های اجتماعی و روحی روانی جبران ناپذیری که متوجه این کودکان می شود پیشگیری کنند ازدواج کودکان به خصوص دختربچه ها مسئله ای است که این روزها مسئله ساز شده. سال 89 آماری در این زمینه توسط سازمان ثبت احوال کشور ارائه شد که حاکی از ثبت بیش از ۴۲ هزار ازدواج کودکان ۱۰ تا ۱۴ سال است.همین سازمان در سال 91 از حدود ۵۰ هزار ازدواج کمتر از 15 ال خبر داد. هرچند اردیبهشت ماه امسال احمد تویسرکانی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشورگفت: «ثبت ازدواجهای زیر ۱۵ سالگی غیر قانونی است و موردی در این زمینه که پائینتر از سن قانونی ازدواجی به ثبت برسد را سراغ ندارم». اما مشاهدات عینی فعالان حقوق کودک را نگران افزایش ازدواج دختربچه ها کرده است. ازدواج به روایت قانون مدنی ایران
ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی ایران مصوب سال ۱۳۱۳ سن ازدواج برای دختران ۱۵ سال و برای پسران ۱۸ سال بود و در شرایط خاص و با ارائه گواهی دادگاه، دختران از ۱۳ سالگی و پسران از ۱۵ سالگی میتوانستند ازدواج کنند. بنابراین ازدواج زیر ۱۳ سال کاملا ممنوع بود.
قانون حمایت خانواده ۱۳۵۳ سن ازدواج را برای دختران به ۱۸ سال و برای پسران به ۲۰ سال افزایش داد و با گواهی دادگاه در صورت وجود مصلحت فقط برای دختران به ۱۵ سال کاهش مییافت.
در اصلاحات سال ۶۱ قانون مدنی ماده ۱۰۴۱ که ممنوعیت ازدواج کودکان را اعلام میکرد مغایر شرع تشخیص داده شد و نکاح قبل از بلوغ به شرط رعایت مصلحت توسط ولی طفل جایز شناخته شد. در قانون جدید به اجازه از دادگاه نیازی نبود.
در سال ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی تلاشی برای تغییر ماده ۱۰۴۱ صورت گرفت، اما در شورای نگهبان خلاف شرع تشخیص داده شد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
لزوم اخذ مجوز دادگاه برای ازدواج کودکان از سال ۱۳۸۱ وارد قوانین ایران شد، تا پیش از آن تشخیص مصلحت فقط به عهده ولی کودک بود. هماکنون نیز هرچند اخذ مجوز دادگاه الزامی است اما در صورت ازدواج بدون اخذ مجوز مجازات و جریمهای در قوانین ایران پیشبینی نشدهاست. اما ماده ۶۴۶ قانون مجازات اسلامی برای ازدواج بدون اجازه ولی کودک مجازات شش ماه تا دو سال حبس را در نظر گرفتهاست.
بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ۱ تیر ۱۳۸۱ این ماده به این شکل تغییر یافت:«عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.»
معیارهای دادگاههای ایران برای صدور اجازهٔ ازدواج کودکان معمولاً شامل درخواست مشورت از پزشکی قانونی در مورد رسیدن کودک به بلوغ، و پرسیدن سوالاتی از دختر میشود. روند کار در هر دادگاه ممکن است متفاوت باشد و تشخیص دادگاه هم به شدت متاثر از عرف منطقه است. کودک پس از رسیدن به سن بلوغ حق رد یا فسخ ازدواج را ندارد مگر اینکه مصلحت او در هنگام ازدواج رعایت نشده باشد که در این صورت حق قبول یا رد برای او موجود است.
ازدواج در کنوانسیون حقوق کودک
در ماده 1 کنوانسیون حقوق کودک که ایران نیز به صورت مشروط آن را پذیرفته است افراد زیر 18 سال را کودک و ازدواج قبل از 18 سالگی را ممنوع دانسته. اما ایران چون با حق تحفظ یعنی عدم مغایرت مواد کنوانسیون با شرع اسلام به این کنوانسیون پیوسته برخی از این ماده ها را اجرا نمی کند، از جمله سن ازدواج .
فعالان حقوق کودک چه می گویند؟
ثریا عزیزپناه عضو هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان در مورد دلایل ازدواج کودکان گفت: متاسفانه تاکنون پژوهشی در این زمینه در کشور انجام نشده است و من بر اساس مشاهدات خودم می توانم دلایل این نوع از ازدواج ها را ذکر کنم. به نظرم مهم ترین عامل ازدواج کودکان فقر و شرایط معیشتی خانواده هاست. در حقیقت خانواده هایی که داری فقر معیشتی هستند با ازدواج دخترانشان تلاش دارند به اصطلاح خود یک نان خور را کم کنند. در مورد پسران کمتر شاهد این مسئله هستیم زیرا نیروی کار محسوب می شوند.
عامل دیگر ترسی است که خانواده از باز شدن چشم و گوش دخترها دارند بنابراین تا قبل از این که دختر به شناخت برسد و بتواند به خواستگارهایی که دارد نه بگوید یا در مورد شرایط ازدواج اما و اگر کند او را شوهر می دهند. از طرف دیگر مردانی هم هستند که اطاعت مطلق از زن می خواهند بنابراین آن ها هم تمایل دارند با دختران کم سن و سال تر ازدواج کنند. معمولا مردهایی که سن بالاتری دارند اقدام به چنین ازدواج هایی می کنند.
عزیزپناه ادامه داد: در برخی از شهرستان ها هنوز نامزد کردن کودکان در دوران ابتدایی وجود دارد هرچند کم رنگ شده اما هنوز این سنت مرسوم است.
قانون دست پدر را باز گذاشته است
این فعال حقوق کودکان به نقش قانون اشاره کرد و گفت: متاسفانه قانون دست پدر را برای ازدواج دختر حتی در سن کمتر از 13 باز گذاشته است. پدر می تواند برای دخترش سن رشد بگیرد. در حالی که دختر 13 ساله هیچ تصوری از ازدواج و مسئولیت های آن ندارد. شما حتی در بین افرادی که سن بیشتری هم دارند می بینید که به بلوغ فکری نرسیده اند و ازدواجشان دستخوش مسائل زیادی می شود. قانون گذار باید نگاه دقیق تری به مسئله ازدواج و سن ازدواج داشته باشد. قانون گزار نباشد شرایط آسیب دیدن افراد را فراهم کند.
افزایش طلاق یکی از پیامدهای ازدواج کودکان
به گفته فرشید یزدانی فعال حقوق کودکان از سال 84 تا 89 حدود 45 درصد ازدواج و طلاق درمیان کودکان افزایش یافته است، و برای همین آمار سال 89 نشان میدهد که 37 هزار نفر 10 تا 18 سال مطلقه و بیوه درکشور وجود دارد. براساس این آمارها، در هر سال 800 کودک دختر 10 تا 14 سال و 15 هزار دختر 15 تا 19 سال در کشور طلاق گرفتهاند.
عزیزپناه خاطرنشان کرد: ازدواج های کودکان پیامدهای زیادی دارد از جمله طلاق. چرا که کسی که خودش هنوز کودک است و به بلوغ فکری و عاطفی نرسیده است چگونه می تواند پرورش دهنده نسل دیگری باشد؟ اگر هدف از ازدواج تربیت نسل آینده باشد این خانواده ها چنین کارکردی ندارند.
پیامدهای جسمی ازدواج کودکان
عزیزپناه افزود: تبعات ناشی از ازدواج زودهنگام براساس علم اثبات شده است. ازدواج زودرس تبعات جسمی برای فرد دارد از جمله آنکه زایمان در سنین پایین به دلیل نبود آمادگی جسمی برای حمل نطفه و عدم رشد کافی لگن، خطرناک است. رابطه جنسی در این سن ممکن است حتی سبب مرگ دختران شود.
چرخه ای که بازتولید می شود
ثریاعزیزپناه تاکید کرد: ما در بین کودکان کار به شدت بازتولید شدن ازدواج های کودکان را می بینیم. بچه هایی که خودشان کودک هستند ازدواج کرده اند و فرزندانشان هم به چرخه کودکان کار اضافه شده اند. این چرخه ناسالم است و آسیب های اجتماعی را دامن می زند.
4 دی 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
در پنل تخصصی فوریت اجتماعی مطرح شد: توجه دولت به کودکان و زنان آسیبدیده در برنامه ششم توسعه
در پنل تخصصی فوریت اجتماعی مطرح شد توجه دولت به کودکان و زنان آسیبدیده در برنامه ششم توسعهاساتید و مدرسان دانشگاهها با توجه به درپیش بودن تدوین برنامه ششم توسعه از دولتمردان خواستند که در این برنامه بازنگری در قوانین کودکان زنان آسیبدیده سالمندان و معلولان بشود و در توجه ویژنگاه کردن به این نوع تلویزیونها به چشم کودکان آسیب میرساند + تصاویر
نگاه کردن به این نوع تلویزیونها به چشم کودکان آسیب میرساند تصاویر یک فناوری منحصربفرد در تلویزیونهای امروزی میتواند به شدت به سلامت چشم افراد به ویژه کودکان آسیب جدی برساند به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران آژانس ایمنی فرانسه ادعا میکند فیلمهای سه بعدی در تلویزیونفرماندار مرند: ازدواج زود هنگام آسیب های اجتماعی بدنبال دارد
فرماندار مرند ازدواج زود هنگام آسیب های اجتماعی بدنبال دارد تبریز - ایرنا - معاون استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مرند گفت ازدواج زود هنگام صرفا یک معضل فردی و خانوادگی نیست بلکه به عنوان یک معضل اجتماعی نگران کننده است و می تواند آسیب های جدی به فرد و جامعه وارجشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان برگزار می شود/ هدف: کاهش نرخ طلاقهای نارس و خانوادههای آسیب دیده
جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان برگزار می شود هدف کاهش نرخ طلاقهای نارس و خانوادههای آسیب دیده جامعه > خانواده - مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده گفت برای کاهش نرخ وقوع طلاق های نارس و خانواده های آسیب دیده باید فرهنگ سازی کنیم جشنواره ملی ازدوابی انگیزگی جوانان برای ازدواج
مسئله بالا رفتن سن ازدواج و تمایل به زندگی مجردی در جوانان امروزه معزل نگران کننده ای در جامعه است وارد شدن دختران و پسران به سن تجرد قطعا علتهای متعددی می تواند داشته باشد یک جمعیت شناس با بیان اینکه تأخیر در ازدواج یکی از عوامل مرتبط با کاهش موالید در ایران است نقش موارد دیگررئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران: شیر مادر از چاقی کودکان پیشگیری میکند
رئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران شیر مادر از چاقی کودکان پیشگیری میکندرئیس انجمن گوارش و کبد کودکان ایران با تأکید بر نقش شیر مادر در جلوگیری از چاقی کودکان گفت وزن کودک موقع تولد نقش زیادی در ابتلا او به چاقی دارد کودکانی که با وزن بالا یا کمتر از حد معمول به دنیا میآیندمحدودیت های غذایی در کودکان نوپا
بهترین غذاها برای کودکانسیب زمینی طعم و مزه ملایمی دارد و بهترین غذا برای شروع غذا خوردن بچه است از سبزیجات نیز می توانید در کنار پوره سیب زمینی استفاده کنید موز سیب و یا گلابی له شده نیز دسر خوبی برای کودک هستند کم کم می توان گوشت سبزیجات ماهی و مرغ را نیز به صورت قطعات بسشانزدهمین همایش سالانه آسیب شناسی و طب آزمایشگاه فردا برگزار می شود
شانزدهمین همایش سالانه آسیب شناسی و طب آزمایشگاه فردا برگزار می شود تهران-ایرنا-شانزدهمین همایش پاتولوژی آسیب شناسی از فردا چهارشنبه 19 آذرماه به مدت سه روز و با حضور سخنرانانی از کشورهای آمریکا آلمان سوییس و کانادا در مرکز همایش های رازی برگزار می شود به گزارش ایرنا دبیرنکاتی درباره کودکان «پاپرانتزی»
یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۳ یک جراح ارتوپد با بیان اینکه پرانتزی شکل شدن پاها در کودکان تا 36 ماهگی برطرف میشود تاکید کرد درجات خفیف پرانتزی شدن در کودکان شایع است و این نوع تغییر به درمان نیازی ندارد اما اگر تغییر شکل ایجاد شده تا پایان دوران کودکی اصلاح نشود نیازمند درمان اآسیب زدن به دندان با فشار زیاد روی آن
حواستان باشد هنگام مسواک زدن زیاد روی دندانتان فشار وارد نکنید چون باعث سابیدگی و از بین رفتن لثه ها و کاهش مقاومت دندان هایتان می شوید یک جراح دندانپزشک فشار آوردن زیاد مسواک روی دندانها را امری نادرست دانست و گفت به کار بردن انرژی زیاد هنگام مسواک زدن از خطاهایی رایج است چرعضو انجمن تغذیه ایران: کاهش سریع وزن به سلامتی آسیب می زند
عضو انجمن تغذیه ایران کاهش سریع وزن به سلامتی آسیب می زند زنجان - ایرنا - عضو انجمن تغذیه ایران گفت کاهش سریع وزن و بیش از یک کیلوگرم در هفته به سلامت افراد آسیب وارد می کند پروین افشار روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه از رژیم های لاغری که موجب کاهش سریع وزرئیس بیمارستان کودکان مفید: اثر داروهای چربیسوز بر کودکان زیر ۱۲ سال مطالعه نشده است
رئیس بیمارستان کودکان مفید اثر داروهای چربیسوز بر کودکان زیر ۱۲ سال مطالعه نشده استرئیس بیمارستان کودکان مفید گفت اثر ونوستات و داروهای چربیسوز بر کودکان زیر ۱۲ سال مطالعه نشده است و رژیمهایی که متخصصان تغذیه میدهند در کودکان این رده سنی معنا ندارد به گزارش خبرنگار بهداشت وشایعترین علل درد گوش در کودکان و بزرگسالان
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۹ جراح و متخصص گوش گلو و بینی گفت گوش درد میتواند هم در کودکان و هم در بزرگسالان دیده شود شایعترین علل گوش درد در کودکان عفونتهای گوش میانی است چراکه شیپور استاش در کودکان عملکرد چندان خوبی ندارد و هنوز از نظر ساختاری شکل کاملی نگرفته است به همین دلمعاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر: هیچ زائر ایرانی در انفجارهای کربلا آسیب ندیده است
معاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر هیچ زائر ایرانی در انفجارهای کربلا آسیب ندیده استمعاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر تاکید کرد هیچ زائر ایرانی در انفجارهای شب گذشته کربلا آسیب ندیده است علی حیدری در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس گفت هیچ زرئیس اداره علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون یونسکو در ایران: یونسکو برای جهانی عاری از جنگ و خشونت تلاش میکند/آم
رئیس اداره علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون یونسکو در ایران یونسکو برای جهانی عاری از جنگ و خشونت تلاش میکند آموزش با کیفیت حق کودکان استرئیس اداره علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون یونسکو در ایران گفت یونسکو برای جهانی عاری از جنگ و خشونت تلاش می کند و برای این سازمان 4 اصل دوری از ختأسیس مرکز ترک اعتیاد ویژه کودکان
برای نخستین بار در تهران صورت می گیرد تأسیس مرکز ترک اعتیاد ویژه کودکان رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران از تأسیس مراکز ترک اعتیاد ویژه کودکان برای اولین بار در پایتخت خبر داد جام جم سرا فاطمه دانشور اظهار داشت مرکز ترک اعتیاد ویژه کودکان را در ایران نداشتیم و قرار است برایارتوزی یا بدشکلی جمجمه در کودکان
نوزادانی با سرهای بدشکل ارتوزی یا بدشکلی جمجمه در کودکان وقتی نوزادی به دنیا میآید از همان روزهای اول پس از تولد مادربزرگها تاکید میکنند مراقب نحوه خواباندن نوزاد باشید و او را در فواصل زمانی مشخص از یک پهلو به پهلوی دیگر بچرخانید تا پشت سرش بدفرم نشود در واقع بر چنین نکته-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها