تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826345319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محدودیت های غذایی در کودکان نوپا


واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت


تغذیه کودکان نوپا,غذای کودکان نوپا,تغذیه کودک,غذا دادن به کودک
بهترین غذاها برای کودکان
سیب زمینی طعم و مزه ملایمی دارد و بهترین غذا برای شروع غذا خوردن بچه است. از سبزیجات نیز می توانید در کنار پوره سیب زمینی استفاده کنید. موز، سیب و یا گلابی له شده نیز دسر خوبی برای کودک هستند. کم کم می توان گوشت، سبزیجات، ماهی و مرغ را نیز به صورت قطعات بسیار کوچک به پوره او اضافه کرد. در این زمان پاستا و برنج هم می توان به کودک داد.   به طور کلی پزشکان توصیه می کنند تا یک سالگی به کودک عسل، شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شکلات، بادام زمینی، میگو، فلفل، ادویه جات، ترشی ها، نمک، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، کیوی، انواع توت ها، آلبالو، گیلاس، نخود، لپه، اسفناج و کلم داده نشود. برای تنوع در پوره می توانید از سیب زمینی، کدو حلوایی و هویج استفاده کنید. مواد غذایی باید از نظر مقدار و نوع به تدریج، به غذای شیرخوار اضافه شوند. شروع غذاها باید با غذاهای بسیار ساده و کم حجم باشد.   به خاطر ناتوانی کودک در جویدن غذاها بهتر است آنها را کمی رقیق کنید. در واقع باید غذای کودک زیر یک سال نرم و سهل الهضم باشد و مغذی و مقوی باشد؛ یعنی انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین های ضروری را تأمین کند. مصرف نمک، شکر و چربی ها را در غذاهای کودکان بسیار محدود کنید.
عادات غذا خوردن خیلی زود در کودکان شکل می گیرد؛ بنابراین استفاده از غذاهای سالم و متنوع برای کودکان اهمیت زیادی دارد. غذاهایی که کودک می خورد، باید متناسب با وزن، سن و نیازهای فیزیکی اش باشد. برخی غذاها، برای کودکان غذاهای سالمی نیستند و خوردن آنها می تواند خطراتی به همراه داشته باشد. این غذاها عبارتند از:
مرکبات
از دادن مرکبات به نوزاد خودداری کنید. اسید موجود در مرکبات موجب سوختگی پوست کشاله ران کودک (در قسمتی که پوشک او را می بندید.) می شود. علاوه بر آن، روی سیستم گوارش او نیز اثر می گذارد. مرکبات مثل پرتقال، لیمو، لیموترش و گریپ فروت حتی نباید به شکل آب میوه نیز به کودک زیر یک سال داده شود.
غذاهای سفت و سخت
نوزاد شما تا شش ماهگی فقط باید شیر بخورد؛ زیرا دستگاه گوارش او هنوز رشد نکرده است و توانایی هضم غذاهای جامد و سفت را ندارد و این نوع غذاها باعث بیماری اش می شود. با افزایش سن (حدود 10-12 ماهگی) کم کم دادن غذاهای سبک را می توان شروع کرد.
نمک، شکر و ادویه جات
با اینکه نمک، شکر و ادویه جات باعث می شوند غذاها طعم بهتری داشته باشند، اما نوزادان و کودکان به طعم طبیعی غذاها نیاز دارند؛ پس اجازه دهید با طعم طبیعی آنها آشنا شوند.
تکه های درشت میوه جات و سبزیجات
این تکه های بزرگ ممکن است باعث خفگی شوند. در هشت ماهگی بهتر است از میوه ها به شکل پوره استفاده کرد. پوست میوه ها را حتماً جدا کنید و هسته آنها را درآورید. میوه هایی مثل انگور را به همان اندازه طبیعی شان به کودک ندهید و آن ها را به تکه های کوچک تر تقسیم کنید.
گوشت
به هنگام دادن گوشت به کودک بسیار دقت کنید. هرگز به یک کودک هشت ماهه، هات داگ یا سوسیس و غذاهایی از این قبیل ندهید. اگر می خواهید به کودک خود گوشت پخته بدهید، حتماً آن را به صورت پوره و کاملاً له درآورید. رشته های گوشت با دندان های اندک و کوچک کودک خردسال شما آسیاب نمی شوند و ایجاد خفگی می کنند.
تخم مرغ و شیر گاوی
معمولاً گفته می شود که دادن تخم مرغ به کودک هشت ماهه هیچ ضرری ندارد و هیچ گونه حساسیتی ایجاد نمی کند. پزشکان توصیه می کنند که تخم مرغ باید کاملاً پخته باشد و هیچ قسمت خامی نداشته باشد؛ زیرا تخم مرغ نیم پز حاوی ارگانیسم هایی است که ایجاد عفونت می کند. دادن شیر گاوی نیز به کودک هشت ماهه ایجاد آلرژی شیر نمی کند؛ ولی از آنجا که شیر مادر با تمام مواد مغذی اش برای کودک بسیار مفیدتر است، پزشکان توصیه می کنند کودکان دست کم تا یک سالگی از شیر مادر تغذیه شوند.
غذاهایی که موجب خفگی کودک می شوند
استفاده از مقادیر زیاد کره بادام زمینی باعث می شود به سقف دهان بچسبند و بلعیدن آن برای کودک دشوار است. شیرینی های خمیری، مثل مارش مالو نیز هنگام بلع ایجاد مشکل می کنند. برای دادن انگور و هندوانه به کودک حتماً آن را به بخش های بسیار کوچک تقسیم کنید تا جویدن و بلعیدن آنها آسان تر شود. مواد غذایی غیر لغزنده و خشک مثل گردو، ذرت و کشمش نیز به صورت عادی برای کودکان مناسب نیستند و شکل آسیاب شده آنها باید مصرف شود. در هشت ماهگی می توان پوره غذاها را تهیه کرد و به کودک داد.   در این ماه ها او احتمالاً چند دندان کوچک دارد و می تواند از انگشتانش برای برداشتن غذاها کمک بگیرید. اما نمی توان از غذاهایی که سایر افراد خانواده می خورند، به او داد. غذای کودک باید کاملاً پخته شود. از دادن آجیل ها و روغن های آجیل در این سن به کودک خودداری کنید؛ زیرا موجب خفگی او می شود. قبلاً گفته می شد که می توان به کودک زیر یک سال کره بادام زمینی داد، ولی اخیراً پزشکان اعلام کرده اند که می تواند در سنین بسیار کم (چندماهگی) ایجاد آلرژی بادام زمینی کند.
چه غذاهایی به کودکانمان ندهیم؟
غذاهای فرآوری شده: اغلب غذاهای فرآوری شده که از سوپرمارکت ها خریداری می کنید، حاوی نمک، چربی و شکر زیاد بوده و جزء غذاهای ضعیف هستند. این نوع غذاها، طعم طبیعی ندارند و حتی گاهی اوقات حاوی ترکیباتی هستند که روی برچسب شان عنوان نمی شود.
صبحانه های بسیار شیرین: بیشتر صبحانه هایی که به کودکان داده می شود، بسیار شیرین است، بنابراین باید به اجزای تشکیل دهنده مواد غذایی توجه کنید.
فست فودها:طی سال های اخیر تعداد رستوران های فست فود در سطح دنیا چند برابر شده و به همین ترتیب تعداد کودکانی که فست فود می خورند نیز بسیار افزایش یافته است. فست فودها از نظر مواد مغذی بسیار ضعیف هستند و فقط کالری بالایی دارند. در ضمن زیاده روی در مصرف آنها به کبد آسیب می رساند.
کافئین: کافئین نوعی محرک موجود در قهوه، چای و نوشیدنی های کولا است که سبب تحرک بیش از اندازه کودکان می شود و مصرف آنها باید برای کودکان محدود شود. می توان نوشیدنی هایی سالم تر مثل آب و شیر را جایگزین کرد.
منبع: magiran.com






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن