تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  بنر تستی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803329881




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خصوصي‌سازي با چاشني رشد بهره‌وري و اشتغال در بنگاه‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خصوصي‌سازي با چاشني رشد بهره‌وري و اشتغال در بنگاه‌ها
نویسنده : مليحه مرادي‌شجاع 
مطالعات صورت گرفته درباره تأثير  خصوصي‌سازي بر امور مالي و اقتصاد كلان، مزاياي مثبت، عظيم و چشمگير خصوصي‌سازي را نشان مي‌دهد. دولت‌ها پس از اجراي برنامه خصوصي‌سازي از نظر مالي نسبت به دوره قبل موفق‌تر هستند. عوايد مادي حاصل از اجراي برنامه در 18 كشور مورد بررسي، بالغ بر دو درصد توليد ناخالص داخلي بوده است. بهبود اوضاع مالي در طول زمان به دليل اندوخته شدن دريافت‌هاي حاصل از خصوصي‌سازي به جاي هزينه كردن آنهاست. خصوصي‌سازي پيامدهاي مثبتي بر درآمد دولت از راه‌هايي به جز عوايد حاصل از فروش دارد.
خصوصي‌سازي باعث رشد و رونق مالي بخش دولتي مي‌شود. كسري بودجه در دوره اصلاحات كاهش مي‌يابد. كشورهاي با درآمد پايين كه مجريان جسوري براي برنامه خصوصي‌سازي نيستند، به طور متوسط كسر بودجه چشمگيري دارند. در كشورهايي با درآمد بالا يا متوسط، خصوصي‌سازي، انتقال وجوه خالص به شركت‌هاي دولتي را كاهش مي‌دهد و حجم آن در آغاز جمع‌آوري ماليات از شركت‌هاي خصوصي شده افزايش مي‌يابد كه اين مسئله عامل كمك‌كننده ديگري به تأثير مثبت اجراي برنامه بر اقتصاد كلان است.
مسئله مهم مالي و اقتصاد كلان در خصوصي‌سازي، استفاده از عوايد حاصل از واگذاري‌هاست. هرچه عوايد خالص، صرف بازپرداخت ديون داخلي و خارجي شود بهتر است، چرا كه باعث گسترده‌تر شدن منافع اقتصادي حاصل از آن مي‌شود. چنانچه عوايد فراوان و ميزان مبالغ پرداخت شده چشم‌گير باشد، انجام اين امر به نرخ‌هاي پايين‌تر بهره كمك مي‌كند، از استقراض و تورم مي‌كاهد و نرخ رشد كلي را افزايش مي‌دهد. چهار كشور زير پوشش مطالعه IMF (صندوق بين‌المللي پول) يعني آرژانتين، مصر، مجارستان و مكزيك بدهي‌هاي دولتي مثبت شده‌اي به ميزان 40 تا 130 درصد توليد ناخالص داخلي داشتند. كاربرد عوايد حاصل از خصوصي‌سازي به همراه برخي عوامل ديگر، كاهش شديد بدهي‌ها را در فاصله سال پيش از دوره فعال خصوصي‌سازي و آخرين سال اين دوره در پي داشت و به تقويت و ثبات اقتصاد اين كشورها كمك كرد.
در اين بين در حالي  ايران كاهش قيمت و همچنين بدهي‌هاي بيش از 100 هزار ميلياردي دولت به ساير بخش‌هاي اقتصاد منابع درآمدي دولت را با كاهش همراه كرده است كه خصوصي‌سازي صحيح و علمي در شرايط فعلي مي‌تواند، ضمن مردمي كردن اقتصاد و افزايش سهم مردم در فعاليت‌هاي اقتصادي، زمينه را براي كاهش كسري بودجه دولت و در كل رشد كارايي در اقتصاد مهيا كند. اما بايد يادآور شد كه شرايط اقتصاد ايران نسبت به گذشته تغيير كرده است و بايد قوانين و آيين‌نامه‌هاي مرتبط با خصوصي‌سازي تغيير كند و بسته به شرايط روز بنگاه‌ها و واحدهاي توليدي به مردم واگذار شود، در غير اين صورت با توجه به قوانين خصوصي‌سازي فعلي عوايدي از خصوصي‌سازي در اقتصاد حاصل نخواهد شد. اميد مي‌رود با توجه به كسري بودجه قابل ملاحظه دولت و همچنين نرخ بيكاري بالاي 10 درصد در اقتصاد قوانين و آيين‌نامه‌هاي براي عملياتي كردن خصوصي‌سازي در اقتصاد مدنظر قرار گيرد، فرآيند فعاليت بنگاه‌ها با رشد همراه شود و به جاي كسب درآمد از واگذاري‌ها، اشتغال و بهره‌وري بنگاه‌ها مدنظر قرار گيرد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن