واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۱۲ق.ظ)
قائم مقام رئيس سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران در امور بين الملل: 1.3 تريليون دلار سرمايه در گردش صنعت غذاي حلال در دنيا دکتر مولانژاد قائم مقام رئيس سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران در امور بين الملل ورئيس اتحاديه کشورهاي حاشيه اقيانوس هند و مرکز منطقهاي انتقال علوم و فناوري گفت: سرمايه در گردش صنعت غذاي حلال در دنيا 1.3 تريليون دلار است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر مولانژاد در نشست با معاون استاندار و فعالان صنعت داروهاي گياهي که با محوريت پارک علم و فناوري لرستان برگزار شد، افزود: لرستان از ظرفيت بالايي در راستاي ورود به صنعت جهاني غذاي حلال برخوردار است.
وي اظهار کرد: لرستان يکي از استانهاي غني از حيث صنعت گوشت و لبنيات است و با اين حال اين استان ميتواند در صنعت جهاني غذاي حلال که نه تنها مورد توجه مسلمانان بلکه غيرمسلمانان هم هست، ورود پيدا کند.
رئيس اتحاديه انتقال علوم و فناوري تصريح کرد: نکته قابل توجه اين است که در حال حاضر ۲۰ شرکتي که صنعت غذاي حلال را اداره ميکنند، هيچ کدام مسلمان نيستند
دکترمولانژاد اضافه کرد: از لحاظ روانشناسي نيز، غذاي حلال نيز براي غيرمسلمانان از اهميت بالايي برخوردار است. در غذاي حلالي هم که ما استفاده ميکنيم، ممکن است تا 8 درصد از محتويات آن حرام باشد
قائم مقام رئيس سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران در امور بين الملل با اشاره به ظرفيتهاي استان لرستان در توليد گوشت و لبنيات، گفت: براي ورود لرستان به صنعت جهاني غذاي حلال ميتوانيم حمايتهاي لازم را انجام دهيم.
رئيس اتحاديه انتقال علوم و فناوري با اشاره به سود بالاي صنعت داروهاي گياهي، افزود: با وجود اين که در منطقه منابع عظيمي از گياهان دارويي وجود دارد، اما به دليل اينکه اين گياهان به صورت فراوري نشده در اختيار خارجيها قرار ميگيرد سود سرشار اين صنعت پس از فراوري به جيب اين کشورها ميرود.
دکترمولانژاد با بيان اينکه شيرين بيان ايران را ژاپنيها به صورت خام خريداري ميکنند و بعد افتخار ميکنيم که شيرين بيان را صادر کردهايم، اظهار کرد: صادرات سالانه شرکتهاي توليد کننده داروهاي گياهي در ايران سالانه بين ۱۳۰ تا ۱۴۰ ميليون دلار است، اما صادرات يک شرکت در پاکستان که هم کيفيت محصول و هم تکنولوژي آن در مقايسه با يک شرکت داروهاي گياهي کشورمان بسيار پايينتر است، 7 ميليارد دلار در سال است.
وي با اشاره به موفقيتهاي کشورمان در صنعت داروهاي گياهي، تصريح کرد :ايران در اين صنعت بسيار موفق بوده، به گونهاي که محصولات توليدي در کشورمان قابل عرضه در بازارهاي بينالمللي هستند و اين جاي تبريک دارد.
وي از لرستان به عنوان يکي از استانهاي داراي منابع غني گياهان دارويي نام برد و اضافه کرد: زعفراني که در لرستان کشت ميشود، از لحاظ کيفيت با زعفراني که در خراسان کشت ميشود قابل رقابت است، البته بايد توليد عصاره زعفران در استان مورد توجه قرار بگيرد.
رئيس اتحاديه کشورهاي حاشيه اقيانوس هند و مرکز منطقهاي انتقال علوم و فناوري گفت: امروز خطرات ناشي از استفاده از داروهاي شيميايي براي مردم دنيا روشن شده به همين دليل مصرف داروهاي گياهي رو به افزايش است.
دکترمولانژاد افزود: اين آمادگي وجود دارد تا زمينههاي لازم براي حضور شرکتهاي توليد کننده داروهاي گياهي لرستان در بازارهاي بينالمللي را فراهم کنيم.
وي اظهار کرد: با توجه به در پيش رو بودن برگزاري اجلاس شرکتهاي داروسازي گياهي در هند، سريلانکا و مالزي اين آمادگي وجود دارد که شرکتهاي داروهاي گياهي لرستان را براي تبادل تجربيات و آشنايي با آخرين تکنولوژيهاي اين صنعت به اين جلسات اعزام کنيم.
وي گفت: شرکتهاي داروهاي گياهي استان لرستان براي ورود به بازارهاي بينالمللي نيازمند اين هستند که هستههايي را براي برقراري اين رابطه به وجود آورند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]