واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1504234)
۱۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۱۹ب.ظ)
رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و چين: 70 ميليارد دلار حجم مبادلات ايران و چين تا سال 2015 / سرمايه گذاري مشترک مانع از طوفان هاي سياسي مي شود عسگر اولادي گفت: در آمار 10 ماهه سال جاري ميلادي، تاکنون تجارتي نزديک به 36.5 ميليارد دلار ثبت شده است تحقق آمار ترسيم شده دور از دسترس نيست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اسداله عسگر اولادي، رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و چين در همايش تجار و بازرگانان شهر گوانگژو اظهارکرد: در سال 2013 روابط تجاري في مابين ايران و چين به نزديکي عدد 41ميليارد دلار نزديک شد اما طبق توافقات اجلاس شانگهاي، بايد حجم روابط در سالهاي 2014 و 2015 سالانه 10درصد افزايش يابد.
وي تاکيد: پتانسيل روابط تجاري گنجايش رسيدن حجم 40ميليارد دلاري تجارت امروز را به اقتصاد 70 ميلياردي دوطرفه داراست که بايد از ظرفيت هاي موجود دو کشور در راستاي تحقق اين هدف بهره برد.
عضو اتاق بازرگاني ايران درخصوص آمار و ارقام سال 2014 نيز اشاره داشت و گفت: در آمار 10 ماهه سال جاري ميلادي، تاکنون تجارتي نزديک به 36.5 ميليارد دلار ثبت شده است که اگر بتوانيم 2ماه باقي مانده سال را هم به اين شيوه سپري کنيم، تحقق اين آمار دور از دسترس نيست.
عسگراولادي در راستاي برنامه هاي تجاري اتاق مشترک تجاري ايران و چين براي سال 2015، تصريح کرد: براي سال آينده حضور چند هيات تجاري ايراني در چين به منظور افزايش حجم تجاري کشور براي فاز دوم افزايش مبادلات دو کشور در دستور کار قرار گرفته است.
اين فعال اقتصادي درخصوص مشکلات اقتصادي دو کشور نيز اشاره داشت و تاکيد کرد: وظيفه ما مطرح ساختن مشکلاتي است که فعالان اقتصادي ما براي تجارت با کشور چين رو به رو هستند و وظيفه شما رفع اين مشکلات براي افزايش حجم مبادلات است.
وي با اشاره به مشکلات بانکي ادامه داد: متاسفانه در تجارت ايران و چين تنها يک بانک فعال براي فعالان اقتصادي وجود دارد که يک بانک براي تمامي ايالات چين و ايران کافي نيست و بايد بانک هاي ديگر نيز در اين راستا فعال شوند و اين درخواست و مطالبه شما از دولت چين هم مي تواند باشد.
وي افزود: نکته ديگر فعال سازي صنعت خودرو در دو کشور است ؛ خريد و فروش خودرو خوب است اما؛ اگر در سال هاي آينده طوفان هاي سياسي در بين سياست دو کشور وجود داشته باشد، اين اقدام با مشکلات فراواني مواجه مي شود.
عسگراولادي گفت: در باب اين مسأله معتقديم که بايد به سمت سرمايه گذاري هاي مشترک پيش رويم تا از طوفان هاي سياسي نيز جلوگيري کنيم و روابط اقتصادي کشور را تحکم بخشيم.
رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و چين اظهارکرد: توليدکنندگان و واردکنندگان قطعات و لوازم يدکي در انتظار تقويت روابط هستند تا پس از سرمايه گذاري هاي مشترک قوي، فعاليت هاي در اين حوزه آغاز شود.
عسگر اولادي با اشاره به ديگر مشکل تجار يعني رواديد نيز گفت: سرمايه گذاران بايد داراي رواديد طولاني مدت باشند؛ هر سرمايه گذار و يا بازرگان بايد حداکثر ظرف 24 ساعت رواديد خود را دريافت کند و زياد از اين رابطه معطل نشود.
رئيس اتاق مشترک بازرگاني ايران و چين در ادامه جلسه با اشاره به کيفيت پايين بعضي از محصولات چيني گفت: خودرو و لوازم يدکي آن جزو کالاهاي بسيار حساس به شمار مي آيند و با توجه به آنکه ايران کشوري کوهستاني است لزوم کيفيت بالا از مهم ترين اولويت ها محسوب مي شود.
وي تصريح کرد: لوازم يدکي مرتبط با جان مردم است و توليدکنندگان چيني حداقل بايد کالاهاي آنان عمري 5ساله داشته باشند.
وي در پايان تاکيد کرد: لطفا حتي اگر خريداران ايراني نيز خواستار محصولي با کيفيت پايين و ارزان قيمت نيز بودند، شما به عنوان توليدکنندگان خوب، ازاين کار و سود آن صرفه نظر کنيد.
گوانگژو قطب خودروسازي در چين
فوچون وانگ، نائب رئيس شوراي توسعه تجارت بين المللي چين در گوانگژو نيز در اين نشست گفت: در برخي از زمينه هاي تجاري، فعالان اقتصادي دچار مشکلاتي هستند که اميدواريم با حضور مقاماتي از سفارت اين مشکلات برطرف شود.
وي ادامه داد: امروز توليدکنندگان چيني حاضر در اين نشست براي نخستين بار به ايران آمده اند و اميدواريم که با صنايع مختلف شما در راستاي همکاري هاي دوجانبه آشنا شوند؛ استان گوانگژو به عنوان ورودي جنوبي بازار چين محسوب مي شود و رتبه سوم اقتصاد را در چين دارد.
وي درباره معرفي توليدکنندگان و صنايع اين استان نيز گفت: توليد خودرو و قطعات ماشين يکي از مهم ترين صنايع ماست که در همين رابطه با کشور ژاپن در راستاي تبادل تکنولوژي برنامه هاي فراواني را در دستور کار خود قرار داده است.
سرمايه گذاري مشترک تنها راه حضور پايدار در ايران
مجيدرضا حريري نائب رئيس اتاق ايران و چين نيز با تاکيد بر سرمايه گذاري در محصولات جديد چيني، تاکيد کرد: رفع آلودگي هوا يکي از سياستي هايي است که در دولت نيز به طور جدي پي گيري مي شود و به اين مسأله نگاه ويژه اي دارد.
وي با اشاره به خودروهاي داراي سوخت ترکيبي يا الکتريسيته ادامه داد: با توجه به اينکه کشور چين در خصوص اين صنعت در دنيا صاحب برند است بايد از سوي خريد و فروش خودروهاي سنتي به سمت اين خودروهاي جديد شرکت کنند.
اين فعال اقتصادي تاکيد کرد: به عنوان يک دوست بپذيريد که محصولات چيني در بازار اشباع است و خريد و فروش محصولات در بازار ما تبعاتي دارد؛ اگر خواهان رابطه پايداري با ايران هستيد بايد سرمايه گذاري مشترک و انتقال تکنولوژي به سرزمين ما را در دستور کار خود قرار دهيد
وي در پايان خاطرنشان کرد: سرمايه گذاري هاي مشترک بهترين و مفيدترين راه اقتصادي در عصر جديد است؛ زيرا تمامي راه ها در گذشته امتحان شده است و توسعه در آن راه هاي تکرار شده به انتها رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]