تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه بنده اى بخواهد چيزى بخواند و يا كارى انجام دهد و بسم اللّه  الرحمن الرحيم بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802955185




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتش رسیده است که ما نویسندگان از شهرها بنویسیم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئیس هیأت داوران "جایزه داستان تهران":
وقتش رسیده است که ما نویسندگان از شهرها بنویسیم
"علی خدایی" گفت:‌ حالا وقتش رسیده است تا ما به عنوان آدم‌هایی که حرفه‌شان نوشتن است، به شهر بپردازیم.


به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری «جایزه داستان تهران»؛ رئیس هیأت داوران «جایزه داستان تهران»  با بیان اینکه حالا وقتش رسیده  است تا ما به عنوان آدم‌هایی که حرفه‌شان نوشتن است، به شهر بپردازیم، گفت: وقتی فهمیدم مجله «همشهری داستان» مسابقه‌ای ادبی با موضوع شهر تهران برگزارکرده خیلی خوشحال شدم،چون فکرمی‌کنم هر کدام از ما به نحوی سعی کرده‌ایم در کارهایمان شهر را، حالا چه تهران باشد، چه شیراز و چه اصفهان و... حفظ کنیم. اما  حالا زمان آن است که شهر به عنوان یک شخصیت در داستان‌های ما حضور جدی‌تری داشته باشد.

"علی خدایی" درخصوص طیف سنی شرکت‌کننده در این جشنواره افزود: خیلی خوشحالم که این جایزه طیف سنی خاصی را در نظر نگرفته و  من نویسنده‌های جوان و نسل تازه‌تری را  در این رقابت دیدم که سعی کرده بودند دنیای خودشان را که با تهران رنگ‌آمیزی شده است، ثبت کنند و به تهران به عنوان مکانی  نگاه  کنند که دنیایشان در آن شکل گرفته است. 

وی در ادامه گفت: وقتی موزه درست می‌کنیم، وقتی تاریخ می‌خوانیم، وقتی به جایی نگاه می‌کنیم، در جایی آرامش می‌گیریم. وقتی  هم به اشیا‌ء، ساختمان‌ها و آدم‌ها بها می‌دهیم، درواقع تلاش می‌کنیم همه اینها را حفظ کنیم؛ این ثبت و ضبط گاهی به شکل موزه درمی‌آید، گاه نقاشی، گاه معماری و گاه تئاتر و سینما. اما حالا بعد از مدتی به این فکر افتاد‌ه‌ایم که شهر را در داستان‌هایمان حفظ کنیم. حفظ و ثبت این دنیاها با ارزش‌های ادبی، رویدادی به نام «جایزه داستان تهران» را شکل داده است. 

نویسنده کتاب «تمام زمستان مرا گرم کن» افزود: بخشی از دنیای خود من هم در تهران شکل گرفته و این شهر در آن خیلی اثر داشته است. من خاطرات زیادی از تهران دارم. به همین خاطر وقتی از من خواسته شد در این داوری شرکت کنم، گفتم چقدر خوب می‌شود که من هم در این آزمون حضور داشته باشم و ببینم دنیای تهران من چقدر با دنیای تهران دیگران فرق کرده و یاد بگیرم و ببینم این تغییر چگونه بوده است.

خدایی با اشاره به اینکه در جریان این داوری اتفاقات خوبی برای او افتاده است،  تصریح کرد: من دیدم که تهران بزرگ‌تر شده است و بناها توانسته‌اند در خاطره‌ جمعی مردم تاثیر بگذارند. درست است که ما ایده‌هایی هم مطرح کردیم و مثلاً  گفتیم که از برج میلاد و حمل و نقل در تهران و ... بنویسید، ولی این موضوعات در بسیاری از این داستان‌ها‌ تنها یک مکان نبودند، بلکه بخشی از دنیای آن نویسنده یا آدم‌هایی بودند که در این مکان‌ها حضور یافته بودند. 

رئیس هیأت داوران «جایزه داستان تهران» افزود: با داستان‌هایی که خواندم توانستم یک نقشه جغرافیایی از تهران به دست بیاورم. در واقع موفق شدم هم تهران خودم را ببینم که چطور پیر شده است و هم تهران جوان‌ها را.

این نویسنده درباره نوع نگا‌ه نویسندگان شرکت‌کننده در این جشنواره نیز گفت: دربرخی از این داستان‌ها تهران از زوایه دید کسانی روایت می‌شد که از شهرستان به تهران آمده‌اند. برخی داستان‌ها نگاه مقایسه‌ای بین دو شهر داشت و بسیاری از داستان‌ها هم با نگاهی به تهران امروز و روابط آدم‌های تهیدست و غنی آن شکل گرفته بود.

به گفته او در این داستان‌ها وقتی نویسنده از کوه حرف می‌زند، درواقع برای این است که از تهران دود زده به تهران تمیز بروند و با خلوص با هم حرف بزنند. وقتی به بام تهران می‌روند، برای این است که نفس بکشند و تازه‌تر شوند و همه این نگاه‌ها بافتی شبیه یک قالی ایجاد کرده بود که البته ته‌نشین شدن آن نیاز به زمان دارد.  

خدایی برخی از داستان‌های این جشنواره را داستان‌هایی به یادماندنی دانست و افزود: نویسنده‌های ایرانی موفق شدند تهران را ثبت کنند و ما مطمئناً به این کارها مراجعه خواهیم کرد. امیدوارم همه این 1326 اثری که به جشنواره راه پیدا کرده‌اند، هرکدام به اندازه یک دانه‌ انارخوشمزه و قرمز، خود را در اناری به نام تهران جا کنند. 

جایزه‌ی داستان تهران با همکاری ماهنامه داستان همشهری و سازمان زیباسازی شهرداری تهران برگزار می‌شود. بانک‌شهر، معاونت وسازمان حمل‌ونقل شهرداري تهران و برج ميلاد تهران همکاران برگزاری دور اول این جایزه‌ی ادبی هستند.


انتهای پیام/ اس








تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن