واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
معصومه ابتکار: در پژوهش های دنیا اطلاعات 3هزار سال قبل را جمع آوری می کنند جامعه > محیط زیست - به مناسبت هفته پژوهش صبح امروز سازمان حفاظت از محیط زیست مراسمی برای تقدیر از پژوهشگران این حوزه برگزار کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ از سال ١٣٧٩ به منظور ترويج فرهنگ پژوهش وزارت علوم تحقيقات و فناوري چهارمين هفته آذر ماه را با توجه به نامگذاري ٢٥آذر ماه به نام روز پژوهش از طرف شوراي فرهنگ عمومي به نام هفته پژوهش نام نهاد و مسووليت برگزاري اين هفته را به معاونت پژوهشي اين وزارت سپرد. ستاد برگزاري هفته پژوهش و فناوري همه ساله برنامه هاي متعددي را با همكاري سازمانها نهادها دانشگاهها و موسسات مرتبط با پژوهش و فناوري برگزار ميكند. به همین منظور سازمان حفاظت از محیط زیست صبح امروز مراسمی را برای تقدیر از پژوهشگران برتر حوزه محیط زیست در مرکز همایش های این سازمان برگزار کرد. اولین سخنران مراسم حمید راشدي مدير كل دفتر پژوهش و توسعه فناوری سازمان محيط زيست در ابتدا در مورد نحوه انتخاب پژوهشگران برتر اينگونه توضيح داد: در سازمان حفاظت محيط زيست در مهرماه سال جاري پس از فراخوان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي شركت پژوهشگران و فناوران برتر، مراتب به دفاتر ستادی و ادارات كل حفاظت محيط زيست استان ها ابلاغ شد و طي مهلت تعيين شده ٢٢نفر از ادارات كل ستادي و استاني در اين فراخوان شركت كردند كه مدارك آنها در جلسات كميته علمي انتخاب پژوهشگران و فناوران برتر سازمان بررسي شد. او ادامه داد: بر اساس آيين نامه جشنواره تجليل از پژوهشگران و فناوران برتر واصله از وزارت علوم تحقيقات و فناوري ٢٠نفرواجد شرايط تشخيص داده شده و رتبه بندي آنان انجام گرفت. دو نفر اول به دبيرخانه جشنواره در وزارت علوم تحقيقات و فناوري معرفي شدند. در مورد انتخاب اداره كل استاني برتر در حوزه پژوهش و تقدير از شوراهاي پژوهشي استان ها بر اساس مدارك و مستندات دريافت شده از ادارات كل حفاظت محيط زيست استان ها ادارات كل محيط زيست استان هاي اذربايجان شرقي كرمان فارس و تهران به ترتيب در حوزه پژوهش انتخاب شدند. پژوهش در دنیا مبنای سیاست ها ست در ادامه مراسم معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت از محیط زیست به نقش پژوهش در جهان اشاره کرد و گفت:
در اين هفته كه ما هفته پژوهش را برگزار می کنیم، دنيا هم بر اساس پژوهش ها و مطالعات پیش می رود. در اجلاس بزرگ وزيران محيط زيست به جمع بندي هاي مهمي در مورد راهكارهاي تغييرات اب و هوا رسيدند که مبناي كار آنها يك كار مطالعاتي گسترده بود. سال ها بود که به جمع آوری اطلاعات پرداختند حتي اطلاعاتي كه مربوط به ٣٠هزار سال قبل بود و حدود ٣٠٠٠ پژوهشگر در حوزه های هواشناسي، اقليم و محيط زيست جمع شدند. ابتکار ادامه داد: در اين پژوهش ها از عمق يخ هاي قطبي گرفته تا نمونه برداري هايي كه از لايه هاي عمق دريا يا زمين انجام شد. اطلاعات را بعد از جمع آوري اناليز كردند كار آماري روي آنها انجام دادند و داده ها را به اطلاعات تبديل كردند. اطلاعات را دوباره تجزيه و تحليل كردند و از دل آن تئوري ها و فرضيه ها را تكميل كردند. و در نتیجه افکار عمومی و سیاستمداران را هم با نتیجه های علمی افکار عمومی و سیاست مداران را مجاب کنند که کاری که دارد انجام می شود پایه علمی دارد. ابتکار در مورد نتایج طرح های تحقیقاتی آنها می گوید: بعد از يك دهه كار مطالعاتي به اين نتيجه رسيدند كه با ٩٥درصد اطمينان ميتوانيم بگوييم كه زمين در حال گرم شدن است. بررسي هاي اوليه ما در ايران اين است كه ما تا يك درجه و نيم را هم تجربه كرديم. اما آنها ميگويند باید تمام تلاشمان را بکنیم تا دما به 2درجه نرسد. چون زمين دچار وضعيت برگشت ناپذير شود. او ادامه داد: امروز اگر خيلي محكم ميگويند نبايد گرماي هوا به ٢ درجه افزايش پيدا كند بر اساس علم و دانایی است.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینکه هدف سازمان مشخص و حفاظت از محيط زيست است، گفت: حرکت ما نیز مبتني بر دانايي است و لازمه آن اين است كه فرآيند پژوهش را طي كرده باشيم. در حوزه پژوهش لازم است در ابتدا مساله يابي كامل باشد ابعاد موضوعات مشخص باشد كه مسايل محيط زيستي ويژگي هايش پيچيده بودن است. انجام صحيح فرآيند پژوهش و در نهايت كارو بحث و تحليل و به جمع بندي رساندن و عرضه آن براي سياستگذار است. 233
کلید واژه ها: سازمان محیط زیست - معصومه ابتکار - پژوهش -
دوشنبه 24 آذر 1393 - 14:00:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]