واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آذر ۱۳۹۳ (۱۶:۴۷ب.ظ)
وزير علوم، تحقيقات وفناوري : فن بازار، جلوه گاه تحقق فرآيند تبديل علم به فناوري هاي نوين در بستر اقتصاد دانش بنيان و مقاومتي است نمايشگاه دستاوردهاي پژوهش و فناوري در جايگاه يکي از ارکان هفته پژوهش، عرصه نمايش توانايي محققان ايراني و نمايش اقتدار علمي ايرانيان است و بخش فن بازار آن، جلوه گاه تحقق فرآيند تبديل علم به فناوري هاي نوين و تجاري سازي آنها در بستر اقتصاد دانش بنيان و مقاومتي است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر فرهادي در مراسم افتتاحيه پانزدهمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهش و فناوري که در محل نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار شد اظهار داشت: وزارت علوم که با برگزاري هفته ملي پژوهش و فناوري، فرهنگ پژوهش و نوآوري را در کشور نهادينه مي کند؛ مي تواند به آسيب شناسي اين مقوله بپردازد؛ انگيزه ايجاد کند؛ توانمندي ها را به نمايش بگذارد؛ روحيه جويندگي و تحقيق و تتبع را تقويت کند؛ آموزش به شيوه حفظ کردن و بدون تفکر و تدبر را از فرهنگ دانشگاهي دور سازد و براي يک هفته هم که شده، فضاي عمومي کشور را به فضاي توليد و ترويج تحقيق بدون تقليد تبديل کند.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري تصريح کرد: آنچه امروز وظيفه ما است، حمايت از اين فرآيند و تلاش در جهت تحقق هدف کلان افزايش سهم توليد محصولات و خدمت مبتني بر دانش و فناوري داخلي به بيش از 50 درصد توليد نا خالص داخلي است.
وي خاطرنشان کرد: نکته اي که جا دارد مورد توجه خاص قرار گيرد اين است که پژوهش هايي بايد مورد اهتمام قرار گيرد که سمت و سوي آنها پرداختن به مسائل کشور و حل مسائل مبتلابه جامعه باشد و به گونه اي مديريت شود که چرخه علمي را تکميل کند و در همين ارتباط ، يکي از برنامه هاي من در وزارت علوم، توسعه پژوهشگاه ها و مراکز تحقيقاتي کاربردي در شهرستان ها متناسب با نيازهاي منطقه اي آنهاست.
دکتر فرهادي در ادامه گفت: در حوزه آموزش نيز تصميم داريم که واحدهاي مرتبط با تجاري سازي علم و فناوري را به واحدهاي اختياري دانشگاه ها اضافه کنيم.
وي در ادامه اظهار داشت: اين فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامي که گفتمان علم و فناوري بايد به پشتيباني ها و حمايت هاي هميشگي ايشان از مقوله علم، پژوهش و فناوري، حجت را بر ما تمام کرده است که با ارائه راهکارهاي اجرايي و از طريق توليد علم بومي، اهداف سند چشم انداز را هرچه سريع تر محقق کرده و کشور را به رتبه اول توليد علم و فناوري در منطقه و جهان اسلام برسانيم و الهام بخش کشورهايي باشيم که کليد توسعه يافتگي خود را در دست هاي بيگانگان مي بينند.
دکتر فرهادي افزود: وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، در جايگاه راهبري نظام آموزش عالي و تحقيقات خود را ملزم مي داند با رويکردي آينده نگر و با در نظر گرفتن اسناد بالا دستي، در جهت ترويج گفتمان علم و فناوري و اجرايي کردن سياست هاي ابلاغي، بي وقفه تلاش کند و سرعت علمي کشور را شتابي روزافزون بخشد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خاتمه تصريح کرد: براي رسيدن به اهداف، انسجام ميان نهادهاي سياست گذار علم و فناوري ضروري است و ما شوراي عالي انقلاب فرهنگي را در جهت اين انسجام بخشي به ياري مي طلبيم و از طرفي دست همکاري به سوي ساير نهادهاي سياستگذار علم و فناوري، بخصوص معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري دراز مي کنيم.
گفتني است دراين مراسم ضمن تقدير از استانداران استان هاي چهارمحال و بختياري، خراسان رضوي و مرکزي، توسط وزراي علوم، تحقيقات و فناوري، کشور و آموزش و پرورش از شبکه آزمايشگاه هاي علمي ايران (شاعا) رونمايي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]