واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جلوه های تبدیل علم به فناوری در نمایشگاه هفته پژوهش فارس شیراز- ایرنا- نمایشگاه دستاوردهای پژوهش دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی استان فارس جلوه هایی از تبدیل علم به فناوری به عنوان محصول کاربردی پژوهش ها و تحقیقات را در این دیار به نمایش گذاشته است.
این نمایشگاه که دوشنبه در محل باشگاه فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز گشایش یافت، عصر چهارشنبه و پس از برگزاری آیین تجلیل از برترین پژوهشگران استان فارس به کار خود پایان خواهد داد.
غرفه های دانشگاه شیراز و استانداری فارس به عنوان بانیان این نمایشگاه نخستین غرفه هایی است که ورود گردشگران را خوشامد می گویند.
** حرکت در امتداد تونل باد
آزمایشگاه تونل باد حدود صوت از جمله نتایج عملی پژوهش ها در دانشگاه شیراز است که در غرفه این مرکز آموزش عالی با قدمت حدود 70 ساله خودنمایی می کند.
به گفته عباس چناری کارشناس مدل سازی تونل باد، این آزمایشگاه از محفظه آزمایش 90 در 90 سانتی متر و طول 180 سانتی متر برخوردار است.
کارشناس مدل سازی تونل باد در این باره توضیح داد: این آزمایشگاه که از خدمات ماندگار دکتر محمدمهدی علیشاهی چهره ماندگار مکانیک و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز است، در آزمایش جنس و پایداری قطعات هواپیماها و موشک در شرایط واقعی پرواز کاربرد دارد و امروز در حال استفاده در صنایع هوافضا و هواپیمایی کشور است.
پرنده عمود پرواز دیگر ساخته دست استادان و دانشجویان زیر نظر مرکز حمایت از ایده های برتر دانشگاه شیراز است که بهای آن در بازار 600 میلیون ریال است اما دست اندرکاران این طرح، آن را صرف هزینه ای در حد 60 میلیون ریال ساخته اند.
به گفته حسین دریانی از کارشناسان حاضر در غرفه دانشگاه شیراز، دستگاه رنگ آمیزی مورد کاربرد در رشته پزشکی پاتوبیولوژی در این دانشگاه ساخته شده است و قابلیت رنگ آمیزی 50 اسلاید همزمان را دارد که درخواست تولید صنعتی آن از سوی فعالان حوزه سلامت ارایه شده است. بر این اساس، دستگاه های داخلی، قابلیت رنگ آمیزی 10 اسلاید همزمان را دارند.
بر این اساس، دستگاه کمک جراح دیگر محصول تولید شده در دانشگاه شیراز است که امکان جراحی از راه دور پزشک را فراهم می آورد و در حال بهینه سازی برای تولید صنعتی است.
** سرمایه گذاری 45 میلیارد ریالی در مرکز رشد علوم پزشکی
دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با آخرین نتایج تحقیقات و تولیدات دارویی و شیمیایی محققان این دانشگاه به نمایشگاه هفته پژوهش امسال آمده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حاشیه این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: این دانشگاه در چند سال گذشته 45 میلیارد ریال به ایجاد مرکز رشد دانشکده داروسازی اختصاص داده است که اقدامی مهم در حمایت از شرکت های تازه تاسیس و نوپا برای تولید دارو بر اساس نتایج تحقیقات محققان دانشگاه قلمداد می شود.
دکتر سیداصغر دهقان افزود: پودر پروبیوتیک از محصولات تولیدی در این مرکز رشد است که این پودر هم اکنون در بخش دامی وارد چرخه مصرف شده و موجب افزایش بهره وری در صنعت دام شده است و نیازمند سرمایه گذاری بیشتر برای عرضه محصول انسانی این پودر هستیم.
مدیرعامل شرکت پردیس رشد مهرگان گفت: این پودر را می توان به محصولات غذایی از جمله کیک و کلوچه، نان باگت و ... اضافه کرد و به آن خواص پروبیوتیک می بخشند.
به گفته وی، محصولات زیست فناوری، شیمیایی مانند محصولات ضدجلبک و ... از دیگر محصولات تولیدی در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز هستند که برخی از این محصولات جدید هستند و برخی دیگر بومی سازی محصولات خارجی قلمداد می شوند.
دهقان همچنین گفت: با اختصاص 30 میلیارد ریال دیگر برای تجهیز کامل مرکز رشد دانشگاه شاهد دستاوردهای بهتری از دانشگاه علوم پزشکی شیراز خواهیم بود.
** مزیت های همجواری صنعت و دانشگاه
مهندس زهرا امین از مسوولان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس نیز گفت: سیاست این دانشگاه کارآفرینی برای دانشجویان و مهارت محوری است و در حال حاضر 29 هزار دانشجو و 45 مرکز فعال در استان با این رویکرد در حال فعالیت هستند.
به گفته وی، دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس از ابتدای تحصیل به پژوهش روی می آورند و به دلیل همجواری با محیط کارخانه و صنعت، در شاخه های مهارتی در حال حرکت هستند و تاکنون در صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات، مواد غذایی و کشاورزی، صنعت سرامیک، ایجاد گلخانه و حوزه انتظامی دستاوردها و اختراعات زیادی را داشته اند.
امین گفت: مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی فارس وابسته به ارگان های خاص دولتی و خصوصی در نمایشگاه هفته پژوهش امسال به عرضه دستاوردهای خود پرداخته اند و در این غرفه شاهد دستاوردهای ناجا، جمعیت هلال احمر، کارخانه های مخابراتی و ... در قالب نمایش اختراع و نتایج تحقیقات هستیم.
علیرضا معدلی معاون مرکز رشد دانشگاه جامع علمی کاربردی فارس نیز به خبرنگار ما گفت: مرکز رشد خوشه های فناوری های صنایع مخابراتی برای نخستین بار در این دانشگاه ایجاد شده و نگینی در عرصه کارآفرینی و به کارگیری نیروهای متخصص در عرصه تحقیقاتی و عملیاتی است.
** نگاهی به دیگر دستاوردها
بازدید از غرفه دانشگاه پیام نور با توضیحات کارشناسان این دانشگاه و همچنین دو جوان مخترع و دانشجوی این دانشگاه همراه است.
بابک گلستانی دانشجوی رشته فیزیک اتمی این دانشگاه، کیف هوشمند دارو ساخته است تا بیمارانی که ساعت مصرف قرص را فراموش می کنند با مشکل مواجه نشود. او همچنین توربین پاکی ساخته است که به کاهش آلایندگی خودروها کمک می کند.
محمدرضا بهمنی دیگر دانشجوی دانشگاه پیام نور فارس نیز ربات کنترل کننده با سیستم عامل اندروید ساخته است و دیگر دستاورد عملی پژوهش های وی، سامانه ردیاب ماهواره ای است که اطلاعات آن قابلیت شنود ندارد.
سهیل وحدانی از دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای باهنر شیراز نیز دستگاهی ساخته است که در صورت جایگزینی آن با اگزوز ماشین، حدود 65 درصد از آلایندگی خودرو خواهد کاست.
سعید صلاحی از دیگر دانشجویان این دانشگاه است که با 50 میلیون ریال، ماشین تک نفره مسابقه ای طراحی کرده است که در حال حاضر در بازار به قیمت 250 میلیون ریال خرید و فروش می شود. او می گوید: در صورت تولید صنعتی، هزینه تولید این ماشین به 40 میلیون ریال هم خواهد رسید.
دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز با نمایش ربات های هوشمند ساخته دست دانشجویان این دانشگاه به این نمایشگاه آمده است.
به گفته امیرحسین پرند مسوول غرفه دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجویان این دانشگاه به ویژه در واحد مرودشت به حدی از توانایی علمی و عملی رسیده اند که ربات های ساخته آنها در سطح کشور مورد توجه قرار گرفته و باعث شده که سازندگان این ربات ها پذیرش دوره کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر را اخذ کنند.
دانشگاه صنعتی شیراز نیز از جمله مراکز آموزش عالی است که تولیدات آن در حوزه صنعت متجلی شده است.
سیستم اتوماسیون تشخیص رنگ و وزن اجسام، طراحی هیدرودینامیکی شناورهای سطحی و زیرسطحی، روبات های سطحی، آرتروسکوپی پمپ (با کاربرد در اتاق عمل)، کامپوزیت ها، تولید برق از دست انداز جاده، چتر مکانیزه و بازی های کامپیوتری از جمله مواردی است که در غرفه این دانشگاه به چشم می خورند.
دستگاه های اجرایی استان فارس نیز با عرضه آخرین دستاوردهای پژوهشی خود به نمایشگاه هفته پژوهش امسال آمده اند. نمایشگاهی که تا عصر امروز فرصت بازدید از آن فراهم است. ک/4
گزارش: سیداحمد نجفی
2026 /675
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]