واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری کرمانشاه
از تبدیل لاستیک به بنزین تا ساخت جعبهفرمان برقی خودرو
دستاوردهای پژوهشی و فناوری در استان کرمانشاه همچنان درگیر چرخه معیوب «تبدیل ایده به ثروت» هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری کرمانشاه از 15 آذر ماه جاری در محل نمایشگاههای بینالمللی بهمناسبت هفته پژوهش واقع در پارک شاهد این شهر افتتاح شد و تنها یک روز دیگر به کار خود ادامه میدهد. در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای پژوهشی 43 دستگاه اجرایی، مرکز علمی و پژوهشی و دانشگاهی در 116 غرفه و در مساحت یک هزار و 700 مترمربع در معرض دید علاقهمندان و سرمایهگذاران گذاشته شده است. دستاوردهایی که اغلب آنها هنوز به مرحله تولید و یا تولید انبوه نرسیدهاند و در چرخه معیوب تبدیل ایده به ثروت ماندهاند؛ چرخهای که در کشورهای دیگر در آن علم و نوآوری منجر به کسب ثروت و درآمد برای صاحبان ایده میشود.
* یک تولیدکننده کابل آسانسور در ایران مسئول غرفه شرکت کابل باختر در حاشیه برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار کرد: این شرکت برای نخستین بار در کشور کابل آسانسور بیش از 20 رشته تولید کرده است زیرا کابلهای آسانسور موجود در بازار ایران که اغلب از ترکیه وارد میشود تنها دارای 12 رشته هستند، اما کابل 20 رشته تولید متخصصان این شرکت است و بسیار بهتر از کابلهای گذشته است. محمد چوبین با بیان اینکه این نمونه هنوز به تولید انبوه نرسیده است، و البته با توجه به تقاضای مشتریان تولیداتی صورت گرفته است گفت: از دیگر مزایای این کابل این است در مواقعی که مدار فرمان آسانسور و جرثقیل باید فرمانپذیری بیشتری داشته باشد با کابل 20 رشتهای امکانپذیر است. * تبدیل لاستیک به بنزین مسئول غرفه دانشگاه صنعتی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی کرمانشاه نیز به خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار کرد: در این غرفه بالغ بر 14 دستاورد پژوهشی دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی به نمایش گذاشته شده است. رسول عابدینی پروژه تولید گرید جدید EX5 MMI یا کاهش مصرف کاتالیست بهصورت صنعتی در پتروشیمی مارون و پروژه تبدیل لاستیک به بنزین را از دستاورد مهم عرضه شده در این غرفه برشمرد. وی افزود: هواپیمای flying wing رادار گریز GZ-550 که توسط تیم هواپیمای بدون سرنشین، دستگاه اتوماتیک سنجش سلامت رانندگان، قفل الکترومکانیکی هوشمند، شبیهساز روبات امدادگر، سامانه ارتباط آنلاین دانشگاهها و صنایع و سامانه هوشمند اتوماسیون اطلاعرسانی و وصول اسناد کاغذی از دیگر طرحهای ارائه شده در این غرفه است.
*ساخت جعبه فرمانهای برقی خودرو /تولید انبوه نداریم مسئول غرفه مارپیچ باختر در این نمایشگاه نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مورد مهمترین دستاورد فناوری ارائه شده توسط این شرکت جعبه فرمان برقی را معرفی کرد و اظهار داشت: برخی از خودروهای پراید از جعبه فرمان هیدرولیک و برخی دیگر از «جعبه فرمان مکانیکی» استفاده میکنند که شرکت ما اقدام به تولید جعبه فرمان برقی کرده است. زهرا جوادیان بیان داشت: کاهش هفت درصدی مصرف سوخت، حالت روانتر حرکت و تعادل بیشتر را از دیگر ویژگیهای این نوع فرمان عنوان کر و گفت: در جعبه فرمانهای هیدرولیک در صورت سوختن پمپ روغن فرمان قفل میشود، اما در جعبه فرمان برقی در صورت قطع برق خودرو مشکلی به وجود نیامده و فرمان کارش را ادامه میدهد. وی با بیان اینکه این محصول هنوز به تولید انبوه نرسیده، گفت: شرکت ما نخستین دارنده نشان استاندارد ملی ایران برای مجموعه جعبه فرمانهای مکانیکی خودرو است. در این نمایشگاه همچنین دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی نیز حضوری پررنگ داشتند و برخی از دستگاههای اجرایی استان نیز آخرین دستاوردهای خود را عرضه کرده بودند.
بر اساس گزارش فارس، توان متخصصان و تولیدکنندگان ایرانی امروز به همگان ثابت شده و تکیه بر تولید داخل با نگاه ویژه به فناوریها و دستاوردهای پژوهشی که حاصل خلاقیت و ابتکار جوانان این مرز و بوم است برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی امری ضروری و انکارناپذیر است؛ حمایت از این دستاوردها و کمک به آنها برای تکمیل چرخه تبدیل ایده به ثروت در تحقق بسترهای این سیاستها بسیار راهگشا خواهد بود، اگر به آنها بها داده شود. انتهای پیام/2700/ع40
93/09/19 - 10:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]