تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842102516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دست واسطه ها را از کتاب کودک کوتاه کنید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دست واسطه ها را از کتاب کودک کوتاه کنید تهران - ایرنا- بارها شنیده ایم که " کتاب یار مهربان است "، اما بنظر می رسد در عصر تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی، بازی های رایانه ای و اینترنتی جایگزین مطالعه و کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان شده است.


به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب ایرنا، فرهنگ کتابخوانی میان کودکان و نوجوانان هنوز نهادینه نشده است، آنان استفاده از وسایل رایانه ای و اینترنتی را به خواندن کتاب بیشتر ترجیج می دهند.
برخی از نویسندگان کودک و نوجوان بر این باورند که شمار کتاب های موجود برای این قشر در کشور کم است.
بر اساس آمارهای موجود، تعداد کتاب هایی که در سال 93 برای کودکان و نوجوانان تولید شده دو هزار و 683عنوان با شمارگان هشت میلیون و 287هزار و 620نسخه است که این تعداد کمتر از جمعیت 13میلیون نفری دانش آموزان است.
براساس این آمار به هر دانش آموز هفت دهم کتاب می رسد.

** عدم دسترسی به کتابهای مورد نیاز کودک و نوجوان
" مجید راستی " نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: برای بهبود وضعیت کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان باید همه دست به کار شوند، هم اکنون امکان دسترسی در همه جای ایران به کتابهای مورد نیاز این قشر وجود ندارد که یکی از مشکلات اساسی تلقی می شود.
وی با بیان اینکه باید کتابخانه های متعدد در سراسر کشور بویژه شهرهای کوچک و روستاها برای کودکان و نوجوانان دایر شود، ادامه می دهد: مدارس یکی از بهترین مکانها برای تجهیز شدن به کتابخانه هاست که وزارت خانه های آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه این کار را دارند.

** مطالعه کتابهای غیر درسی در مدارس
راستی می افزاید: همچنین باید در مدارس برنامه های اساسی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام شود به طوری که خواندن کتاب های غیردرسی جزو کارهای روزانه کودک و نوجوان قرار گیرد و حتی در کلاس های انشا نیز می توان به نقد و بررسی کتاب های علمی ، داستانی ، تخیلی و غیره پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه ضروریست فرهنگ کتابخوانی جدی تر شکل گیرد، تصریح می کند: برای نهادینه شدن این فرهنگ حرکت جمعی و ملی نیاز است ،باید خواسته های یکسان برای کودکان و نوجوانان به نوعی تشویقی نه تحمیلی و بصورت هفتگی باشد.

**کمبود شمارگان کتاب کودک و نوجوان
راستی همچنین انتشار کتاب های متنوع در حوزه کودک و نوجوانان را ضروری دانست و افزود: بیش از 10 میلیون دانش آموز در کشور داریم در حالیکه متوسط شمارگان کتاب یکهزار و 500 تا دو هزار نسخه است که این رقم برای ترویج فرهنگ کتابخوانی قابل قبول نیست و باید به 20 هزار شمارگان برسد.

**وضعیت کتابخوانی کودک و نوجوان خوب نیست
" علی خاکبازان " نویسنده کتاب کودک و نوجوان نیز با بیان اینکه وضعیت کتابخوانی کودک و نوجوان خوب نیست، ادامه می دهد: باید در بخش ترویج فرهنگ مطالعه برای این قشر بیشتر فعالیت کرد.
وی، علل کم توجهی به کتابخوانی در حوزه کودک و نوجوان را مسایل فرهنگی و اقتصادی می داند و می گوید: کتاب های کودک و نوجوان بهای پایینی دارند و بسیاری از ناشران تحت عنوان کتاب راغب نیستند به این حوزه بیشتر توجه کنند.

**باید دست واسطه ها را از توزیع کتاب کوتاه کرد
خاکبازان با انتقاد از اینکه وجود پخش کننده ها و دلالان در حوزه کتاب کودک و نوجوان مانع از ترویج فرهنگ کتابخوانی می شود، توضیح می دهد: کتابهای حوزه کودک و نوجوان از نظر اقتصادی برای پخش کننده ها و یا دلالان به صرفه نیست زیرا آنان به سود مالی فکر می کنند.
این نویسنده خاطرنشان می کند:برای بهبود وضعیت نشر کودک و نوجوان همت عالی نیاز است و باید دگرگونی هایی در این حوزه رخ دهد، یکی از راهکارها، کوتاه کردن دست واسطه ها و دلالان در این بخش است ، باید کتاب بصورت مستقیم از ناشر به خواننده برسد.
خاکبازان ، نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در ایجاد این دگرگونی ها مهم می داند و می گوید: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با سیاست گذاری های اساسی وضعیت نابسامان نشر کودک و نوجوان که موجب نامطلوب بودن کتابخوانی در این قشر شده است ، را بررسی و سامان دهی کند.
فراهنگ **9022 ** 1569


19/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن