واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس کتابخانه ملی: حدود 400 هزار نسخه کتاب و سند خطی در دست مردم است شیراز- ایرنا- رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: براساس برآورد کارشناسان حدود 400 هزار نسخه کتاب و اسناد خطی در اختیار مردم کشورمان است.
به گزارش ایرنا، "سید رضا صالحی امیری روز سه شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز افزود: پیش بینی می شود حدود یک میلیون از نسخ و منابع ایرانی نیز در دست مردم کشورهای هند و پاکستان و نیم میلیون نسخه نیز در آسیای میانه باشد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: اکنون دو هزار و 600 جلد نسخه خطی نفیس فارسی نیز در کتابخانه خطی ملی فرانسه موجود است.
صالحی امیری گفت: ایران از دیربار از تمدنی غنی و فاخر برخوردار بوده است و امروز شماری از کشورها از جمله انگلیس کتاب ها، اسناد و منابع ما را به قیمت گزاف خریداری و در کتابخانه های کشورشان نگهداری می کنند.
وی افزود: براین باوریم اگر بخواهیم تصویر درستی از تاریخ اسلام به نسل کنونی و نسل های آینده ارائه دهیم باید این کتاب ها، اسناد و منابع متعلق به ایران از کشورهای مختلف جمع آوری شود.
صالحی امیری با بیان اینکه اهدای مردمی کتاب و اسناد تاریخی در کشورمان بسیار اندک است، اظهارداشت: مردم می پندارند اگر کتاب ها، نسخ و اسناد تاریخی خود رابه دولت بدهند دیگر صاحب آن نیستند درصورتی که دولت فقط به عنوان امانتدار از آنها در شرایط استاندارد نگهداری می کند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بیان داشت: آماده نگهداری از اسناد، کتب و نسخ مردم در شرایط استاندارد در مرکز اسناد و کتابخانه ملی هستیم و در این زمینه هرگونه تفاهمنامه و شروط لازم برای تعهد و امانتداری را می پذیریم.
این مسوول افزود: متوسط عمر کتاب در منازل 50 سال و در کتابخانه ها با شرایط علمی و استاندارد 500 سال است به همین سبب مردم باید کتاب های خطی خود را برای نگهداری مناسب در اختیار سازمان مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران قرار دهند.
صالحی امیری ادامه داد: اینک اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس تعداد زیادی نسخ خطی دراختیار دارد که در شرایط غیرفنی و غیراستاندارد نگهداری می شود و ما آماده هستیم آنها را خریداری یا به صورت امانت نگهداری کنیم.
این مقام فرهنگی گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی مجموعه نفیس و ارزشمندی است که به دلیل مناقشات سیاسی در سال های قبل کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
او افزود: اینک دو و هفت دهم میلیون جلد کتاب، بیش از پنج میلیون نشریه، بیش از 38 هزار نسخه خطی، 34 هزار نسخه سنگی ، بیش از 200 میلیون برگ و سند ارزشمند و در مجموع چند میلیون نقشه، لوح فشرده و فیلم و عکس در مرکز اسناد و کتابخانه ملی وجود دارد.
وی اظهارداشت: قدیمی ترین نسخه خطی موجود در مرکز اسناد و کتابخانه ملی متعلق به یک هزار و 14 سال قبل و کتاب های هفت رساله و قرآن است.
رییس سازمان اسناد وکتابخانه ملی گفت: قرآن موجود دراین مرکزازجمله کتاب های بی نظیر و منحصر به فرد است که چهار کیلو طلای ناب در آن استفاده شده و 30 نفر از خطاطان دوره قاجار آن را به رشته تحریر درآورده اند.
صالحی امیری بیان کرد: این قرآن مشتمل بر 570 صفحه و خط بسیار زیبا و تذهیب در هر صفحه از ویژگی های آن است.
وی اضافه کرد: بیش از 98 درصد اسناد تاریخی کشور مربوط به دوران بعد از اسلام و بیانگر نقش اسلام در تحول و توسعه فرهنگ جامعه است.
صالحی امیری با بیان این که دنیا به کشور ایران به عنوان حافظه جهانی توجه می کند، گفت: تجربیات تاریخی نسل های گذشته در مرکز اسناد و کتابخانه ملی زنده و قابل انتقال به نسل های آینده است اما تاکنون هیچ کار شاخصی برای معرفی میراث معنوی کشور به دنیا نشده است.
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز نیز گفت: امروز در بسیاری از خانه های مردم کشورمان بویژه در استان فارس اسناد تاریخی ارزشمندی وجود دارد که مردم باید برای اهدا و وقف آن به مرکز اسناد و کتابخانه ملی اقدام کنند.
آیت الله اسدالله ایمانی بیان کرد: باید فضایی فراهم شود که اسناد تاریخی به عنوان اسناد بالادستی و مرجع دراختیار جامعه قرار گیرد.ک/2
7382 /679/ 684
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]