واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 95 درصد عشایر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند مشهد - ایرنا - رییس سازمان امور عشایری گفت: با اجرای طرح بیمه سلامت هم اکنون بیش از 95 درصد عشایر کشور تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار گرفته اند.
"کرمعلی قندالی" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مشهد افزود: پنج درصد باقی مانده از جمعیت عشایر نیز تا انتهای امسال زیر پوشش بیمه درمانی می روند.
وی گفت: همچنین با توجه به ظرفیتهای صندوق تامین اجتماعی عشایر و اقداماتی که انجام شده هم اینک حدود 25 درصد خانوارهای عشایری کشور تحت پوشش این نوع بیمه نیز قرار گرفته اند.
رییس سازمان امور عشایری تاکید کرد: تلاش می شود این تعداد ظرف دو سال آینده به 50 درصد برسد.
بر اساس آمار موجود در پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایری حدود یک میلیون و 200 هزار نفر از جمعیت ایران را عشایر پراکنده در سطح تمامی استانهای کشور به غیر از استان کردستان تشکیل می دهند. عشایر ایران شامل 104 ایل و 554 طایفه هستند.
در این میان استان فارس با رقمی حدود 12 درصد بیشترین سهم جمعیت عشایر کشور را در خود جای داده است. پس از آن استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خوزستان بیشترین سهم جمعیتی عشایر کشور را به خود اختصاص داده اند.
در این میان استانهای قزوین و قم کمترین جمعیت عشایری کشور را در خود جای داده اند.
عشایر خراسان رضوی نیز 6500 خانوار جمعیت در قالب 35 طایفه دارند.
* برنامه خروج دو میلیون راس دام عشایر از مرتع
وی در ادامه همچنین از طرح دو ساله سازمان تمور عشایری برای خروج دو میلیون راس از مجموع 24 میلیون واحد دام عشایر کشور از مرتع و ارتقا بهره وری تولید در قالب پرواربندی آنها خبر داد.
قندالی گفت: برنامه ای طراحی و تدوین شده که ظرف دو سال دو میلیون راس دام از طریق منابع صندوق توسعه ملی در قالب ارائه تسهیلات به عشایر، از تولید سنتی و متکی به مرتع خارج شده تا تولید به روش پرواربندی با اجرای شیوه های علمی و نوین انجام شود.
وی این اقدام را کاری بزرگ برای کمک به مراتع و منابع طبیعی کشور توصیف و بیان کرد: جمعیت دامی عشایر حدود پنج شش ماه از سال وابسته به مراتع بوده و در بقیه سال با استفاده از علوفه دستی تغذیه می شوند اما با این حال خروج دو میلیون راس دام از مرتع بسیار مهم است.
رییس سازمان امور عشایری گفت: طی این سالها با اقداماتی که انجام شده همچنان نقش عشایر در تولید محصولات کشاورزی به ویژه مواد پروتئینی و دامی محوری است.
وی افزود: در این چارچوب نه تنها کاهش تولید رخ نداده بلکه هم اینک هشایر تولیدکننده پنج میلیون و 700 هزار تن تولیدات دامی، زراعی و باغی هستند.
قندالی ادامه داد: هم اکنون 20 درصد گوشت قرمز کشور به میزان سالانه 170 هزار تن توسط عشایری تولید می شود.
وی در خصوص نهاده های دامی به ویژه علوفه نیز گفت: به رغم اینکه پارسال 10 استان کشور تحت تاثیر پدیده خشکسالی بودند تامین علوفه از منابع داخلی و نیز واردات به خوبی مدیریت شد.
رییس سازمان امور عشایری افزود: بر اساس آمارها 900 هزار تن واردات علوفه در حال انجام است وهمین میزان هم ذخیره در کشور وجود دارد لذا مشکلی در زمینه علوفه وجود ندارد.
وی گفت: با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام کار تحویل علوفه دستی به صورت مدتدار از شش تا 9 ماه در دست انجام است لذا عشایر پس از دریافت علوفه حدود 9 ماه زمان برای پرداخت هزینه ها دارند که این خود کمک خوبی به آنان است
* توانمندسازی عشایر/ ارتقا بهره وری و معیشت
رییس سازمان امور عشایری همچنین گفت: با پیگیری معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری گروه توانمندسازی روستاییان و عشایر تشکیل شده و در آن تمام راهکارهایی که برای توانمندسازی این جمعیت و ارتقا بهره وری و معیشت آنان ضروری است پیگیری و اجرا می شود.
وی افزود: این اقدام موجب افزایش تولید در سطح قابل قبولی می شود چنانکه فقط در تولید مواد پروتئینی از محل دام سبک در یک برنامه میان مدت پنج ساله حداقل 20 تا 25 درصد رشد نسبت به وضع موجود قابل تحقق است.
قندالی طرحهای توانمندسازی را متنوع و متعدد ذکر و بیان کرد: از جمله آنکه از طریق توانمندسازی تشکلهای موجود زمینه برای ارائه خدمات به اعضا توسعه یابد و آنان هم در قالب آموزش و ترویج و نیز تسهیلاتی که دریافت می کنند سطح تولید را ارتقا دهند.
2713/660
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]