واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس هیات تحقیق و تفحص مجلس: امکانات حفاظت از جنگل و جلوگیری از تصرف اراضی درشمال کشور ناکافی است نوشهر - ایرنا - کارشناس هیات تحقیق و تفحص مجلس، گفت: امکانات حفاظت از جنگل و مقابله با تصرف اراضی ملی و تخریب عرصه های طبیعی در حوزه ادارات منابع طبیعی جنگل های هیرکانی واقع در شمال کشور بسیار ضعیف است.
" داریوش خانلری" روز چهارشنبه در پایان مرحله دوم بازدید خود از جنگل های هیرکانی که با موضوع مسائل حفاظت منابع طبیعی انجام شد، در گفتگو با خبرنگار ایرنا در نوشهر، افزود: اعتبارات و امکانات و همچنین کمیت و کیفیت نیروی انسانی در ادارات منابع طبیعی استان های شمالی در حدی نیست که بتوان به خوبی از جنگل ها محافظت کرد.
وی که در غرب مازندران از جنگل ها و مراتع کلاردشت و جنگل های جلگه ای نوشهر و تصرفات اراضی ملی بازدید کرد، اظهار داشت: برای حل این معضل نباید فقط به فکر افزایش اعتبار و نیروی انسانی بود زیرا این کار به تنهایی مشکلات موجود را حل نمی کند.
به گفته خانلری، نگاه به منابع طبیعی باید فراتر از اقداماتی از این دست باشد و لازم است طرح های جامع در حوزه های آبخیز شمال کشور تهیه و اجرا شود.
کارشناس هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در چنین طرح هایی باید پتانسیل مکان های رویشی شناسایی شود و به منابع خود جنگل و درون آن به ویژه سنگ های مادری توجه گردد.
وی یادآور شد: سنگ های مادری جنگل های هیرکانی پر از انرژی هستند و باید بررسی کنیم که این انرژی چطور به آب ها انتقال داده می شود و از طریق آب ها به محصولات کشاورزی در مناطق جلگه ای و عموم مردم می رسد.
خانلری گفت: جنگل، پیام های گسترده ای دارد که این پیام ها باید در چارچوبی به نام طرح جامع دیده شود و در آن، ترازنامه و نیروهای حفاظتی و امکانات در نظر گرفته شود.
کارشناس هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با اجرای چنین طرح هایی نه تنها هزینه حفاظت جنگل و جلوگیری از تصرف اراضی ملی تامین می شود بلکه درآمد هنگفتی هم به دست می آید و هر حوزه آبخیز سالانه میلیاردها تومان درآمد خواهد داشت.
خانلری بیان کرد: اگر امروز می بینیم که جنگل را به راحتی می بخشند و تحت تاثیر مدیریت دیگران و برخی از مردم و بخش خصوصی هستند برای این است که پتانسیل های جنگل را نمی شناسند.
وی افزود: امیدوارم به روزی برسیم که کارشناسان برای جنگل تصمیم بگیرند نه مدیران ستادی که اغلب در تهران و در اتاق در بسته نشسته اند و هیچ اطلاعی از منابع جنگلی شمال ندارند و از آن جا برایش نسخه می پیچند.
خانلری گفت: برنامه ریزی برای جنگل باید از پایین و بدنه کارشناسی که در دل جنگل کار کرده است صورت گیرد و بعد به بالا انتقال داده شود و بالایی ها فقط برای اجرایی شدنش اقدام کنند.
جنگل های هیرکانی با یک میلیون و 900 هزار هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان امتداد دارد. ک/3
7517/1535/608
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]