واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول وزارت علوم: طرح های پژوهشی بدون ضمانت اجرایی در سطح ملی تصویب نمی شود کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل دفتر حمایت و امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از امسال برنامه ریزی ها به گونه ای است که دیگر شاهد تصویب طرح های فاقد ضمانت اجرایی و اعتبار بعنوان طرح های پژوهشی ملی نباشیم.
به گزارش ایرنا، "جلال بختیاری" روز سه شنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر کرمانشاه که به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد، اظهارکرد: وزارت علوم ، سیاست حمایت از طرح های پژوهشی را که به نیازهای ملی بپردازند در پیش گرفته است.
وی افزود: در سال های قبل رابطه چندان مستحکمی میان وزارتخانه های کشور و علوم در حوزه حمایت از طرح های پژوهشی وجود نداشت اما این رویه در دولت یازدهم تغییر کرده و ارتباط خوبی میان این دو وزارتخانه برقرار شده است.
بختیاری گفت: هدف ما این است که کارهای پژوهشی را از مقطع دبستان درمیان دانش آموزان فعال کنیم و به همین دلیل است که نخستین روز از هفته پژوهش امسال با عنوان
"پژوهش و مدرسه" نام گرفته است.
وی هزینه در حوزه طرح های پژوهشی را نوعی سرمایه گذاری برای آینده کشور دانست و گفت: اگر سند اقتصاد مقاومتی ابلاغی ازسوی رهبر انقلاب را ملاک عمل قرار دهیم، پرداختن به طرح های پژوهشی می تواند ما را به این هدف در بلندمدت برساند و شکوفایی اقتصادی کشور را درپی داشته باشد.
بختیاری ادامه داد: تا پیش از دولت یازدهم، مشکلات زیادی در عرصه پژوهش و فناوری داشتیم که در یک سال اخیر 14 مورد از این مشکلات را رفع کرده ایم و تصمیم های جدیدی مانند برون سپاری امور پژوهشی، پرهیز از تکرار طرح های پژوهشی، حضور جدی بخش های تولیدی و صنعتی و حرکت به سمت کیفی کردن طرح ها نیز اتخاذ شده است.
وی افزود: حضور یکپارچه و جدی همه دستگاه های اجرایی و ارتباط نزدیک با بخش های صنعتی و پژوهشی برای نخستین بار در این دوره در کشور اتفاق افتاده ضمن اینکه برای شناسایی توانمندی های پژوهشی و فناوری دانشگاه ها و مجموعه های پژوهشی کشور نیز اقدام کرده ایم.
مدیرکل حمایت وامور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری درمورد انتخاب پژوهشگران برتر کشور در سال جاری، گفت: امسال رقابت سخت را میان پژوهشگران کشور ایجاد کرده ایم به طوری که بسیاری از پژوهشگران برتر که دارای شاخص های عالی هم بوده اند، نتوانسته اند بعنوان پژوهشگر نمونه انتخاب شوند.
بختیاری افزود: امسال 15 پژوهشگر نمونه در کشور انتخاب می شوند و تفاوت عمده ای که در تعداد افراد در سال جاری نسبت به سال های گذشته وجود دارد این است که در سال گذشته این تعداد 72 نفر و دو سال پیش 200 نفر بودند.
وی با اشاره به گشایش نمایشگاه مربوط به فن بازار در تهران، گفت: نمایشگاه امسال چهار برابر نمایشگاه سال های گذشته فضا برای فن بازار و پژوهشگرانی که در پی تجاری سازی طرح ها و ایده های خود هستند مهیا شده است.
بختیاری گفت: پیش بینی ما این است که شمار قراردادهایی که در این نمایشگاه منعقد خواهد شد نسبت به سال های گذشته چندین برابر خواهد بود.
مدیرکل حمایت و امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کل بودجه پژوهشی کشور را 23 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این درحالیست که برای نمونه، بودجه پژوهشی یکی از دانشگاه های کشورعربستان سعودی سه برابر این رقم است اما با همین وضع هم خروجی و تولیدات دانشگاه ها و حوزه های پژوهشی ما قابل توجه بوده است.
در پایان این برنامه از پژوهشگران برتر استان کرمانشاه در حوزه های مختلف تجلیل شد.
571/567/ 684
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]