واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحصیل بیش از 160 هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در کشور تهران- ایرنا- مدیرکل آموزش عالی بنیاد شهید گفت: بیش از 160 هزار دانشجوی شاهد و ایثارگر در مقاطع مختلف در دانشگاه های سراسر کشور اعم از دولتی و غیردولتی تحصیل می کنند.
به گزارش ایرنا از بنیاد شهید، «حسن شهرکی پور» افزود : اداره کل آموزش عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران دارای چند وظیفه مختلف است که نخستین وظیفه این اداره کل پرداخت شهریه و هزینه های مربوط به آموزش جامعه شاهد و ایثارگر در دانشگاه های مختلفی است که شهریه دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه وظیفه دوم ، صدور تائیدیه ایثارگری برای جامعه شاهد و ایثارگر است تا بتوانند از سهمیه برای شرکت در دانشگاه ها استفاده کنند، اظهار داشت: رسیدگی به وضعیت دانشجویان شاهد و ایثارگر از وظایف دیگر اداره کل آموزش عالی بنیاد است.
شهرکی پور ادامه داد: وضعیت آموزشی دانشجو در مقاطع مختلف در دانشگاه های سراسر کشور اعم از دولتی و غیردولتی در مجموع قابل قبول است که این مسئله حاصل توان بالای ایثارگران و تلاش و کوشش عزیزان بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
به گفته وی، بالغ بر 18 درصد از این دانشجویان شاهد و ایثارگر از نخبگان جامعه محسوب می شوند و این افراد دارای معدل بیش از 17 هستند، حدود 11 درصد هم افت آموزشی در بین جامعه ایثارگری وجود دارد که سهم دانشگاه آزاد اسلامی در این بین قدری بیشتر است.
** نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر
نامبرده وظیفه دیگر اداره کل آموزش عالی بنیاد را نقل و انتقالات دانشجویان شاهد و ایثارگر عنوان کرد و گفت: در ترم های اول به طور متوسط 15 هزار نفر را در فرایند نقل و انتقال جابجا می کنیم. شهرکی پور افزود: پیگیری برای جذب اعضای هیات علمی از بین جامعه شاهد و ایثارگر از دیگر وظایف این اداره کل است ، در سال های اخیر حدود یک هزار و 850 نفر از جامعه شاهد و ایثارگر جذب هیات علمی های دانشگاه ها شده اند.
وی درباره میزان پرداخت شهریه ها برای دانشجویان جامعه شاهد و ایثارگر گفت: مطابق بند «ک» ماده 20 برنامه پنجم توسعه و آیین نامه دولت و بودجه سنواتی در حال حاضر خدمات پرداخت شهریه به جانبازان 25 درصد به بالا و فرزند و همسر این جانبازان و فرزندان و همسران شهدا انجام می شود.
شهرکی پور یادآور شد: برمبنای قانون فوق الذکر جانبازان زیر 25 درصد مشمول پرداخت شهریه تحصیلی نمی شوند.
** ایجاد ردیف بودجه برای هدایت تحصیلی
شهرکی پور گفت: بنیاد شهید به دنبال ایجاد یک ردیف مستقل بر مبنای ماده 67 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در بحث هدایت تحصیلی، استاد مشاور، هدیه ورود و ارتقای معدل و کمک هزینه است.
وی ابراز امیدواری کرد در برنامه ششم توسعه این موضوع دیده شود.
مدیر کل آموزش عالی بنیاد شهید گفت: آیین نامه مربوط به این مسئله نوشته و به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ارسال شده تا در صورت تصویب در هیئت دولت، ابلاغ شود.
وی اضافه کرد: در سال های 90 و 91 به دلیل شرایط خاص بودجه ای کشور، این سرفصل دیده نشد و در سال 92 با پی گیری های انجام شده، خدمات رسانی درزمینه کمک هزینه، تشویق و هدایت تحصیلی انجام شد.
** ابهامات در رابطه با تعلق گرفتن شهریه به دانشجویان
شهرکی پور گفت: برخی ابهامات در رابطه با تعلق شهریه به دانشجویان وجود دارد که ازجمله آن ها بحث ترم های تابستانی دانشجویان شاهد و ایثارگر و محاسبه ترم تابستانی به عنوان یک ترم اصلی تحصیلی است.
وی تصریح کرد: بر اساس بند «ک» ماده 20 برنامه پنجم، برای هر مقطع تعداد واحدهای قابل دریافت مشخص شده است، آمار بر اساس ثبت در سیستم سجایا به دولت منتقل می شود، دولت هم از طریق مجلس این بودجه را ابلاغ می کند و بودجه اضافی برای این مباحث پرداخت نمی شود بنابرایم بر همین اساس مکلف به پرداخت هستیم.
وی ادامه داد: در رابطه با ترم تابستانی هم این موضوع در برنامه دیده خواهد شد تا در آیین نامه دولت تعریفی برای آن لحاظ شود، اگرچه این موضوع در حال حاضر نیز برقرار است و هر دو ترم تابستانی برابر یک ترم تحصیلی محسوب می شود.
** تمهیدات برای ادامه تحصیل ایثارگران در خارج از کشور
شهرکی پور با بیان اینکه اکنون حدود 77 دانشجوی شاهد و ایثارگر در خارج از کشور مشغول تحصیل هستند، گفت: از این تعداد 25 نفر بر اساس آیین نامه، منعی برای دریافت خدمات ندارند.
وی گفت: اخیرا پیشنهادی به رییس بنیاد شهید ارائه شد تا برای رفع مشکل این 77 نفر اقدامی صورت گیرد، در همین راستا کمیته ای تشکیل شده و راهکار پرداخت هزینه این عزیزان در حال بررسی است تا پیشنهادات لازم را ارائه کند.
شهرکی پور در پاسخ به این سوال که در صورتیکه فرزندان شاهد و ایثارگر یک بار از سهمیه کنکور در مقطعی استفاده کرده باشند، می توانند مجددا در کنکور مقطع دیگری نیز از سهمیه برخوردار باشند؟ گفت: بر اساس قوانین قبل، طبق نظر سازمان سنجش ایثارگران می توانستند در هر مقطع تحصیلی تنها یک بار از سهمیه کنکور استفاده کنند.
وی ادامه داد: فرزندان جانباز 25 درصد تا 49 درصد در تحصیلات تکمیلی مشمول این قانون نبودند هر چند وضعیت در دانشگاه آزاد اسلامی این گونه نبود، آنچنان که متقاضیان در هر مقطعی از سهمیه برخوردار بودند اما اخیرا بند 70 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در ضوابط سازمان سنجش لحاظ شده که بر اساس این ماده، محدودیتی برای تعداد دفعات استفاده از سهمیه قید نشده است.
** تفاوت میزان تسهیلات و سهمیه های فرزندان جانبازان
نامبرده درباره تفاوت میزان تسهیلات، خدمات و سهمیه های تخصیصی بین فرزندان جانبازان به نسبت درصد آنها ادامه داد:
تا قبل از سال 1393 سهمیه ایثارگران به میزان 30 درصد بود که با توجه به اجرایی شدن قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ظرفیت تخصیصی به جامعه هدف بنیاد (شاهد و رزمندگان) 20 درصد تعیین شده است.
به گفته شهرکی پور، فرزندان و همسران جانبازان 25 تا 49 درصد در قانون قبلی از مانده ظرفیت 5 درصد شاهد استفاده می کردند که با توجه به قانون جدید همانند سایر گروههای ایثارگری دارای سهمیه هستند.
** فرزندان ایثارگر نگران نباشند
مدیرکل آمورش عالی بنیاد شهید خاطر نشان کرد: پیگیر اجرا شدن کامل قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در تمام مراکز آزمون ها هستیم اما سهمیه ما در آزمون سراسری هرگز تکمیل نشده و جز در برخی رشته ها، همیشه جای پذیرش داشته اند بنابراین فرزندان شاهد و ایثارگر نباید نگرانی خاصی در خصوص قبولی داشته باشند.
وی یادآور شد: تعداد قبول شدگان شاهد و ایثارگر در کنکور سال جاری، نسبت به سال قبل هفت و نیم درصد رشد داشته که از این میان، پنج درصد پذیرفته شدگان در رشته های روزانه بوده اند و چهار دهم درصد از این رشد به رشته های پزشکی مربوط می شود.
شهرکی پور در پاسخ به این سوال که برخی از دانشجویان در دانشگاه های مختلف نسبت به پرداخت به موقع شهریه گلایه هایی دارند، گفت: از سال 92 به بعد تقریبا مشکلی در این زمینه وجود نداشته زیرا قانون به صورت شفاف مشخص است و اگر به هر دلیل پرداخت به موقع انجام نشود، طبق قانون این مسئله به بنیاد و دانشگاه مربوط است.
وی با بیان اینکه دانشجویان شاهد و ایثارگر باید بدون دغدغه به تحصیل مشغول باشند، افزود: پرداخت شهریه ها به دانشگاه های مختلف نیز از سوی بنیاد شهید با سیاست واحدی پیش می رود که اگر هم تأخیری در این پرداخت ها وجود داشته باشد، دانشجویان مسئولیتی در این تاخیر ندارند.
مدیر کل آموزش عالی بنیاد شهید اضافه کرد: در هر صورت دانشگاهها موظف هستند در هر شرایطی ثبت نام دانشجویان را انجام دهند و طبق قانون طلب کردن شهریه از دانشجو توسط دانشگاه ها، تخطی از قانون است.
اجتمام**1880**1436
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]