واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اشتغال مهم ترین نیاز معلولان ساوه- ایرنا- اقشار مختلف جامعه دست به دست هم می دهند تا بتوانند با بهره گیری از توانمندی ها و فرصت های شغلی، جامعه را به سوی توسعه و پیشرفت رهنون سازند.
معلولان نیز به عنوان بخشی از جامعه، برای فرار از بیکاری، تضعیف نا امیدی و شکوفایی استعدادهای نهفته و نیز ایجاد درآمد به دنبال فرصت شغلی هستند که کمتر در آن موفق بوده اند.
دریغ کردن فرصت ها از معلولان و نگرش های منفی برخی از مردم و مسوولان به این قشر از دلایل اصلی غیبت آنان در بازار کار و فعالیتهای اجتماعی است.
هر چند برخی کارفرمایان تمایلی در بکارگیری افراد معلول ندارند و مقرون به صرفه نبودن به کارگیری آنان این امر می دانند، دردر مقابل برخی تحقیقات نشان داده که معلولان نه تنها عملکرد خوبی نسبت به سایر افراد دارند بلکه سابقه بهتری نیز در حفظ شغل دارند.
یک کارشناس مسائل اجتماعی در ساوه معتقد است، بهترین خدمت برای معلولان ایجاد فرصت های شغلی است.
"افسر پیراسته" با بیان اینکه معلولان پرتلاش ترین قشر جامعه هستند، افزود: آن چیزی که بیش از همه، نگرش مردم را نسبت به معلولان تغییر می دهد فعالیت، تلاش و خلاقیت آنان در عرصه فعالیت های اجتماعی است.
وی اظهار کرد: معلولیت، محرومیت و جدایی از جامعه نیست بلکه شکوفایی استعدادهای نهفته است.
یک معلول ضایعه نخاعی در ساوه نیز گفت: در جامعه ما به افراد معلول از روی ترحم توجه می کنند این در حالی است که در آموزه های دینی چنین نگاهی تقبیح شده است.
"افسانه.م" افزود: باید فرهنگ درک واقعی معلول را طوری در جامعه نهادینه کنیم که هیچ تفاوتی میان افراد معلول و معمولی وجود نداشته باشد.
وی مهم ترین تبعیض در این قشر را مانع تراشی برای اشتغال معلولان دانست و اظهار کرد:با ایجاد فرصت های شغلی می توان شاهد نشاط و پویایی آنان بود.
وی با یادآو ی موادی از قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، بیان کرد: بسیاری از دستگاههای اجرایی از اجرای این قانون به ویژه در زمینه استخدام سرباز می زنند.
وی افزود:هر انسانی برای نیل به اهداف متعالی فردی و اجتماعی و نیز تامین نیازهای زندگی باید تلاش کند و بنا به استعدادها و علائق خویش در حیطه شغلی مناسب به فعالیت بپردازد.
وی اظهار کرد: سهم افراد معلول با نیازهای ویژه و خاص در زمینه ایجاد فرصت های شغلی بسیار اندک است.
رییس بهزیستی ساوه نیز گفت: هم اکنون یک هزار و 738 نفر معلول جسمی، حرکتی و ذهنی تحت پوشش خدمات بهزیستی این شهرستان قرار دارند که بیشتر این افراد دارای 15 تا 35 سال سن هستند.
"احمد مهرآبادی" با بیان اینکه در سال جاری 100 نفر از معلولان برای دریافت وام اشتغال به بانک های عامل معرفی شده اند، اظهار کرد: در صورت دریافت وام این افراد در بخش های خدماتی، دامداری و کشاورزی مشغول به کار می شوند.
وی با اشاره به وجود چندین واحد تولیدی و صنعتی در ساوه بیان کرد: کارفرمایان از بکارگیری معلولان در این واحدها امتناع می کنند و آنان را برای فعالیت مناسب نمی دانند.
مهرآبادی گفت: در سال جاری با حمایت بهزیستی در قالب پرداخت حق بیمه و جبرانی 10 نفر از معلولان ساوه در مشاغل آزاد نزد اقوام و خویشاوندان درجه یک خود به کار گمارده شده اند.
وی در خصوص قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اظهار کرد: در زمینه استخدام های دولتی معلولان برخوردار از مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد با اعلام جذب نیرو از طریق بهزیستی این شهرستان به دستگاه مربوطه معرفی می شوند.
وی با بیان این که وجود این افراد در این شهرستان سه تا چهار نفر بیشتر نیست، اظهار کرد: تاکنون موردی برای جذب این افراد اعلام نشده است.ک/4
7337/559
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]