تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821014232




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استرس، بخش لاينفك زندگي‌هاي مدرن


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: استرس، بخش لاينفك زندگي‌هاي مدرن
نویسنده : محمدرضا هاديلو 
صداي داد و فرياد تمام نگاه‌ها را به گوشه خيابان مي‌كشد. راننده تاكسي از ماشينش پياده و با مسافر دست به يقه شده است.
چند نفر هم بين آنها سعي در جدا كردن و آرام كردنشان دارند. پيرمردي آهسته از عرض خيابان مي‌گذرد و مي‌گويد: «اين زد و خوردها براي 100 تومن و 200 تومن نيست، به خاطر فشارهاي رواني كار و زندگي شهريه... !»
بايد بپذيريم در دنياي امروز، فشارهاي رواني به جزء لاينفك زندگي‌هاي روزمره تبديل شده‌اند. حالا ديگر استرس‌ها به يك بيماري تبديل شده‌اند كه براي رفع و درمان آنها بايد به متخصصان امر مراجعه شود. اين عارضه عامل اوليه بسياري از امراض فيزيكي و مشكلات احساسي است اما مشكل اينجاست كه بسياري از افراد براي مبتلا نشدن به آن فقط توصيه مي‌كنند «از فشار عصبي دوري كنيد»؛ جمله‌اي كه فقط گفتنش راحت است و در عمل كسي نمي‌داند واقعاً چكار بايد بكند.
به عقيده روانشناسان، اشخاصي كه در يك مدت طولاني دچار فشار رواني زيادي شده و آن را تحمل مي‌كنند، به مرور زمان، نگراني و افسردگي به آنها چيره مي‌شود. شايد برخي از اتفاقات مانند از دست دادن عزيزان، تصادفات مهلك و وقايع ناگوار بار عصبي و استرس زيادي به افراد وارد كنند اما مسائلي مانند نداشتن امنيت شغلي، فشارهاي اقتصادي و مشكلات خانوادگي نيز به نوبه خود روح و روان افراد را درگير كرده و تحت فشارهاي عصبي قرار مي‌دهد.  البته با اينكه در بيشتر موارد ما فكر مي‌كنيم فشارهاي رواني داراي منشأ خارجي هستند، اما روانشناسان معتقدند حوادث به خودي خود فشارزا نيستند بلكه اين شيوه نگرش، تعبير، تفسير و واكنش افراد است كه اين اتفاقات را فشارزا مي‌كند.
100 تومان كرايه بيشتر، يك بوق و ويراژ بي‌موقع، يك پارك بي‌محل و... اتفاقاتي نيستند كه به خاطرشان از كوره در رفته و به يك همنوع حمله‌ور شويم. مي‌شود در بسياري موارد توانايي خود را در برخورد با اين مسائل افزايش داده و راه‌هاي سازگاري را پيش بگيريم. عصبي بودن با تمرين قابل‌درمان است اما با ادامه‌دار شدن آن حتماً اضطراب، دلشوره، حواس‌پرتي، بيخوابي، بي‌اشتهايي، زودرنجي و حتي در موارد خاص، خودكشي هم راهش را براي ورود به درون ما پيدا مي‌كند.
بروز استرس و فشارهاي رواني دلايل مختلفي دارد كه از آن جمله مي‌توان به تغيير جديدي در زندگي خصوصاً تغيير در شيوه زندگي يا محل زندگي، از دست دادن شغل، نگراني در خصوص تنها شدن، كمبود حمايت‌كننده‌هاي اجتماعي توسط دولت و نرسيدن به اولين نيازهاي اجتماعي اشاره كرد.  در مقابل موارد فوق، بخشش، پرهيز از افكار منفي و انتقام‌جويانه و دادن فرصت به ديگران براي جبران اشتباهاتشان نقش مؤثري در سلامت روان دارد و افراد با اين روش‌ها مي‌توانند آستانه تحمل خود را افزايش داده و از بروز فشارهاي رواني جلوگيري كنند.
كافي است يكي از صفات خداوند يعني بخشنده بودنش را تمرين كنيم. بخشش يعني آزاد كردن ذهن و رها كردن روان از قيد و بند و اسارت افكار منفي و انتقام‌جويانه كه فرد را از فساد و درجازدگي نجات مي‌دهد.
به هر حال در اين دنياي پر قيل و قال مي‌شود با بخشيدن ديگران، روح و روان خود را آرام و راحت كرده و از شر ناراحتي‌ها و كشمكش و استرس‌هاي مزمن رهانيد. فراموش نكنيم كه با بخشش ديگران، به آنها لطف نمي‌كنيم بلكه خود را مورد لطف قرار مي‌دهيم و سلامتي را براي وجودمان به ارمغان مي‌بريم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن