واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل آبفا گلستان: محدودیت منابع آب مهمترین چالش آبی گلستان است گرگان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان با بیان این که همچنان بابحران کم آبی مواجه هستیم گفت: محدودیت ذاتی منابع آب تجدیدشونده از مهمترین چالش استان محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، محمدهادی رحمتی روز یکشنبه اظهار کرد: شاخص آب تجدیدشونده کشور، یک هزار و 850 مترمکعب در سال و در استان گلستان این شاخص یک هزار و 450 مترمکعب در سال است، لذا با محدودیت منابع آب تجدیدشونده رو به رو هستیم.
وی افزود: گذر فصل تابستان بدون مشکل کمبود آبی به منزله عبور از بحران آبی در آن محدوده زمانی است اما نباید فراموش کرد که استان ما و به ویژه شهرهای گرگان و گنبدکاووس همچنان با بحران آبی مواجه هستند.
به گفته وی؛ کمبود بارش ها و کاهش روان آب ها، رشد ناموزون جمعیت و افزایش حاشیه نشینی در شهرها، عدم انطباق طرح های توسعه ای با مدیریت آب و عدم اتکاء به طرح های آمایش سرزمین، چالش های مدیریت آب را جدی ساخته است.
وی تصریح کرد: با توجه به کاهش سطح منابع آبی و اهمیت صرفه جویی، مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوهای مصرف الزامی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با اشاره به فعالیت انجام شده طی سال 92 و 93 برای ارتقاء خدمات آبرسانی خاطرنشان کرد: برای افزایش منابع تأمین 11 حلقه چاه در شهرهای گرگان، گنبدکاووس، بندرترکمن، بندرگز، مینودشت، گالیکش، خان ببین و فاضل آباد حفاری شده است.
رحمتی افزود: از این تعداد، هفت حلقه چاه با میزان تولید آب 12 هزار و 500 مترمکعب در شبانه روز به ظرفیت تولید برای جبران بخشی از کمبود آب از محل اعتبارات طرح های ملی و استانی به بهره برداری رسیده است.
به گفته وی استفاده از سامانه های تله متری، نقشه های GIS و کنترل مخازن و توزیع مناسب آب در شبکه های آبرسانی از جمله فعالیت هایی است که در راستای افزایش بهره وری و بازسازی 17 حلقه چاه در سطح استان صورت گرفته است.
وی از دیگر چالش های تأمین آب شهری را عدم بهره برداری از سدهای استان بیان کرد و گفت: گرگان به عنوان تنها شهر استان از آب سطحی و تأمین آب از سد بی بهره است.
رحمتی افزود: ضرورت دارد تا سال 1400 تمهیدات لازم برای بهره مندی آب شرب از سدهای در دست مطالعه در جهت ساخت برای شهرهای استان برنامه ریزی و اقدام شود.
به گفته وی؛ گذر از بحران کم آبی به منزله پایان این بحران نیست به همین منظور هم استانی های عزیز می بایست درست مصرف کردن را سرلوحه کار خود قرار داده و با توجه به شرایط استثنایی شهر گرگان، بیش از پیش مصرف آب شرب را مدیریت کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با اشاره به اهمیت آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در ارتباط با مصرف بهینه آب خاطرنشان کرد: افت شدید منابع آبی، افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش مصرف، تأمین آب شرب را با مشکلاتی مواجه ساخته است که می بایست با فرهنگ سازی و مدیریت مصرف این مشکلات را مرتفع ساخت.
رحمتی افزود: برای ارتقاء آگاهی جامعه باید روش های کاهش مصرف و جایگزین های مصرف در اختیار آحاد جامعه قرار گیرد.
وی یادآور شد: در این شرایط می توان فهرستی از اولویت های مصرف تهیه کرد تا هر مشترک بداند که در شروع وضعیت کم آبی، محدودیت آب برای چه مصارفی به کار می رود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان تأکید کرد: برای مقابله با خشکسالی و کاهش اثرات آن و جبران عقب ماندگی استان در ارائه خدمات آب و فاضلاب نیازمند توجه جدی به تکمیل طرح های ملی آبرسانی، بهره مندی از آب سطحی و سدهای استان، تقویت اعتبارات بخش فاضلاب برای حفاظت محیط زیست و منابع آب در دسترس ،استفاده از منابع آب غیرمتعارف شامل آب شیرین کن ها، باروری ابرها و در نهایت قیمت گذاری اقتصادی آب و افزایش بهره وری آب در بخش های کشاورزی ،شرب و صنعت است.
602
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]