واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل آبفا: مشترکین گلستانی مصرف آب شرب را مدیریت کنند گرگان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان در دومین جلسه کمیته بحران شرکت از مشترکین خواست: مصرف آب شرب را مدیریت کنند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، محمدهادی رحمتی اظهار کرد: نگاهی گذرا به آمارها نشان می دهد که میزان بارندگی و بارش برف در سال آبی (اول مهر 92 لغایت 31 شهریور 93) در مقایسه با سال های گذشته از کاهش چشمگیری برخوردار بوده و لذا استان گلستان و به ویژه شهرهای گرگان و گنبدکاووس در سال آینده با تهدید کمبود آب شرب مواجه هستند.
وی مهمترین اقدامات برای عبور از شرایط مورد اشاره را شناسایی نیازهای واقعی شهرها و اولویت بندی اقدامات مهم برای بازسازی و توسعه تأسیسات به تفکیک هر شهر عنوان کرد.
وی همچنین تنظیم فشار شبکه شهرهای گرگان و گنبدکاووس و مدیریت فشار در شبکه؛ نشت یابی و نشت گیری بیش از 450 کیلومتر و پیگیری و تسریع در اجرای طرح های اجرایی را از دیگر اقدامات این شرکت برشمرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط مالی حاکم بر شرکت های آب و فاضلاب و نیز شرکت آب و فاضلاب استان گلستان، برنامه ها به شکلی دقیق تر در دو بخش طرح های تملک و منابع داخلی با هدف مواجهه مطلوب با نیاز آبی عید و تابستان 94 با هماهنگی خوب و مناسب با مناطق تحت پوشش و نیز معاونت مهندسی و توسعه شرکت در حال اجراست.
رحمتی با اشاره به برنامه های میان مدت آب شرب در استان، توجه جدی و سرمایه گذاری لازم در بخش تامین و توزیع در شهرهای تحت پوشش را ضروری دانست.
به گفته وی؛ با توجه به این که کل ظرفیت تامین آب شرب شهری گلستان سه هزار و 470 لیتر در ثانیه بوده و از سوی دیگر پیش بینی میزان مصرف در تابستان سال آینده چهار هزار و 250 لیتر در ثانیه محاسبه شده است کمبود 18.5 درصدی آب را در زمان حداکثر مصرف(تابستان) خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: بیشترین مقدار کمبود آب در استان شامل شهرهای گرگان و گنبدکاووس است هر چند که کمبود آب در سایر شهرهای استان وجود دارد.
وی با اشاره به محدودیت های آب شرب استان ادامه داد: وضعیت تنش آبی در استان، عدم توازن میان تولید و مصرف شهری در شرایط حال و آینده، عدم برخورداری بخش شرب از منابع آب سطحی و متکی بودن به منابع آب زیرزمینی و برداشت های بی رویه چاه های کشاورزی و راندمان پایین مصرف آن، بخشی از محدودیت های آب شرب استان می باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به میزان بارندگی برف و باران در سال آبی جاری برای تمامی شهرهای استان برنامه مدونی در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: مطالعه و آغاز احداث سدهای مورد نیاز بخش شرب، توجه جدی به تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای بازسازی شبکه های فرسوده آب و اجرای پروژه های فاضلاب شهری از دیگر توصیه های ما در بخش آب استان است.
به گفته وی؛ با توجه به این که کمبود آب در استان جدی است چنان چه مشترکین مصرف آب شرب را مدیریت نمایند می توان امیدوار بود که در سال آینده با قطعی آب مواجه نشویم.
وی در ادامه از آزمایش پمپاژ یک حلقه چاه آب شرب در شهرستان بندرگز خبر داد و گفت: به منظور جبران بخشی از کمبود آب شرب شهروندان بندرگز یک حلقه چاه آب شرب در محدوده مخزن 500 مترمکعبی شهر بندرگز حفر شده و آزمایش پمپاژ آن صورت گرفته است.
وی میزان آبدهی چاه مذکور را 15 لیتر در ثانیه بیان کرد و افزود: با بهره برداری از این چاه جمعیتی افزون بر چهار هزار و 500 نفر از آب آشامیدنی و بهداشتی بهره مند خواهند شد.
7467/602
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]