واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت 16 آذر روز دانشجو نقش دانشگاه ها در تربیت دانشجوی نقاد، خلاق و کار آفرین سنندج -ایرنا - دانشگاه های کردستان به عنوان استانی که با مشکل بیکاری مواجه است باید در سیاستگذاری به این موضوع توجه کنند تا آموزش دانشجویان به شیوه ای باشد که بعد از فارغ التحصیل شدن، به عنوان افرادی مستقل، توانا، نقاد و خلاق، قادر به اشتغالزایی و ارائه ابتکارهای فردی باشند.
به گزارش ایرنا، دانشجویان همواره نقش تعیین کننده ای در حوزه های مختلف بویژه در جریان پیروزی انقلاب اسلامی ایران ایفا کرده اند، اکنون نیز بعد از گذشت 35 سال از عمر پر برکت نظام جمهوری اسلامی، انان باید در کارزار اقتصادی و توسعه علمی کشور، نقش خود را ایفا کنند.
آموزش عالی نقش مهمی در ازدیاد توان فکری و قابلیت های علمی افراد بازی می کند و اعتبار دانشگاه و حفظ و شان و جایگاه دیرین این نهاد در انجام درست کارکردهایش و پاسخگویی به مسائل و انتظارات مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی نهفته است.
آوردن رشته های دانشگاهی جدید برای پاسخگویی به نیازهای صنعتی، کشاورزی و دیگر بخش های جامعه، توجه به سراهای ارتباط علم با جامعه، راه اندازی دانشگاه های علمی کاربردی، استفاده از فناوری های جدید در ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و ارتباط دانشگاه ها با مراکز معتبر علمی جهان از جمله مواردی است که باید در دستور کار دانشگاه های استان کردستان باشد.
دانشگاه ها و دانشجویان ما باید به مدد عرضه طرح های جسورانه و جامع به استقبال امواج دگرگون ساز تحولات بروند و در مقام یک عامل فعال عمل نمایند.
آنان باید مسیر حوادث علمی را چون ناظری فعال در مسیر دیدگاه های خود رقم بزنند زیرا از یک سو، دانشگاه عهده دار تربیت نیروی انسانی متخصص است و از طرفی دیگر تداوم حیات دانشگاه در گرو تلاش مستمر برای انطباق با شرایط همیشه متحول و تکاپوی بی وقفه برای یافتن جایگاه مناسب با اهداف عام و اصلی این نهاد است.
دانشگاه ها باید افراد را برای زندگی در عالمی که به شدت نامفهوم شده و در زمانه ای که با شتاب در حال تغییر است برای بقا، رشد و تعالی مهیا سازند، شیوه های عمل و تقابل در محیط و افزایش مهارت های زندگی در این دنیای پیچیده را به آنها بیاموزند.
ارتباط دانشگاه با بازار، صنعت، تجارات، کشاورزی باید ارتباطی تنگاتنگ باشد تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیل شدن جهت پیدا نمودن کار سرگردان نباشند.
بدون تردید در زمانه جدید، صرف معرفت نظری، حضور در آزمایشگاه و خواندن کتاب برای مجهز نمودن فرد به مهارت های مورد نیار کافی نیست.
دانشگاه برای ایفای نقش خود وظیفه بزرگی که برای هدایت جامعه در سده آینده و فراهم آوردن زمینه های پیشرفت و ارتقا علمی، اقتصادی و فرهنگی کشور بر عهده دارد باید پیشرفت خود را به صورت مستمر ادامه دهد و دانشجویان باید به شهروندانی تبدیل شود تا بتوانند با بازدهی بالا، خود را با شرایط متحول شونده بازار اعم از بازارهای فکری و اندیشه ای و بازارهای کاری و اقتصادی منطبق سازند و استعدادهای خود را بر مبنای نیازهای همیشه در حال تغییر به نحو مناسب به فعلیت برسانند.ک/4
533
ابراهیم محمد حسینی
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]