واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک استاد دانشگاه: مدرک گرایی جانشین علم آموزی در دانشگاه ها شده است/نشاط در محیط دانشگاهی به چشم می خورد کرمانشاه - ایرنا - استاد دانشگاه های آزاد اسلامی، علمی کاربردی و پیام نور کرمانشاه گفت: آنچه که امروز بیش از هرچیز دیگری در محیط دانشگاهی به چشم می خورد این است که متاسفانه مدرک گرایی جانشین علم و سوادآموزی شده و این برای آینده جامعه خطرناک است.
دکتر "یوسف جلیلیان" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن تبریک فرا رسیدن 16 آذر ماه روز دانشجو، اظهار داشت: امروز علم و سوادآموزی در جهان جایگاهی ویژه دارد و اغلب دانشگاه های دنیا سعی دارند تا اگر بر کمیت دانشجویان خود اضافه می کنند به همان اندازه بر کیفیت مطالب علمی ارائه شده نیز بیفزایند.
وی با بیان اینکه فراگیری علم و دانش بدون بازپس دهی آن سود چندانی ندارد، خاطرنشان کرد: افرادی که به عنوان دانشجو در دانشگاه ها حضور یافته و مطالب علمی را می آموزند، باید بتوانند پس از فراگیری علوم ارائه شده آن ها را به همان شیوایی و روانی به دیگران انتقال دهند.
جلیلیان یادآور شد: اما با نگاهی به برخی افراد دانش آموخته از دانشگاه ها به نتیجه تلخی می رسیم و آن این است که افرادی قادر نیستند مطالب آموخته شده را به دیگران منتقل و سواد و علمشان را به دیگران هم آموزش دهند.
مدرس رشته حقوق دانشگاه های کرمانشاه افزود: این عدم بازدهی به این دلیل است که فرد دانش آموخته دانشگاهی علوم ارائه شده را به صورت عمقی دریافت نکرده است و تنها به گذراندن دروس خود و کسب مدرک اکتفا کرده است.
جلیلیان در ادامه یادآور شد: در نظام آموزشی ما مدرک کارشناسی از کاردانی بالاتر است اما در واقع فردی که مدرک کاردانی اخذ و دروس و علوم را به صورت عمقی دریافت کرده می تواند کارایی بیشتری از دانش آموخته مقطع کارشناسی که تنها برای کسب مدرک وارد دانشگاه شده، داشته باشد.
وی افزود: این جریان برای مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز صدق می کند، بنابراین بهتر است آموزش هایی به جامعه دانشجویی ارائه شود که آن ها را وادار کند تا مطالب را به صورت عمقی و نه سطحی فرا گیرند.
جلیلیان یادآور شد: در عین حال اساتید نیز برای انتقال عمقی مطالب به دانشجویان وظیفه سنگینی را بر عهده دارند و باید با فراگیری روش های نوین تدریس بتوانند مطالب را به صورت واضح و شفاف برای دانشجویان توضیح دهند تا آن ها نیز بتوانند به صورت عمقی دروس ارائه شده را بیاموزند.
این استاد دانشگاه، فضای امروز دانشگاهی کشور را فضایی بانشاط توصیف کرد و افزود: در چنین شرایط و فضایی دانشجویان می توانند با فراغ بال به اندوخته های علمی خود اضافه کرده و برای جامعه افرادی مفید باشند.
وی گقت: امروز دانشجویان ما با پیروی از فرامین رهبری که اهمیت زیادی هم برای قشر دانشگاهی ما قائل هستند در سنگر علم و دانش به نوعی در حال جهاد با دشمنان قسم خورده نظامی می باشند که آرزو دارند جوانان ما از لحاظ علمی رشد نکنند.
جلیلیان در پایان ابراز امیدواری کرد؛ مسوولین دانشگاه ها هرچه بیشتر خود را به دانشجویان نزدیک و با ایجاد فضایی صمیمانه، دانشجویان را بیشتر به کسب علم و دانش ترغیب کنند.
7458/567
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]