تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843397824




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دانشگاه اوج جریان علم و آرمان گرایی نه باشگاه احزاب سیاسی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه روز دانشجو؛ دانشگاه اوج جریان علم و آرمان گرایی نه باشگاه احزاب سیاسی تهران- ایرنا- 16 آذر یادآور حضور دانشجویان در عرصه سیاسی کشور است، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها تاکید داشته اند تا دانشجویان نسبت به مسایل سیاسی، تحلیل داشته باشند اما در عین حال هیچ گاه از آرمان خواهی و طلب علم دست برندارند.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، پس از انقلاب اسلامی ایران، روز شانزدهم آذرماه سال جاری به عنوان روز دانشجو در تقویم رسمی کشورمان نام گذاری شد و هر سال مراسمی در این باره برگزار می شود و مقامات و مسولان دولتی و همچنین فعالان سیاسی به بیان دیدگاه ها و انتظارات خود از دانشجویان می پردازند که در این بین فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره رسالت دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ایشان در 24 آذر ماه سال 87 در دیدار اساتید و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت می فرمایند: از دانشگاه همیشه و در همه جا این انتظار هست که محل جوشش و اوج دو جریان حیاتی در کشور باشد؛ اول، جریان علم و تحقیق؛ دوم، جریان آرمان‏گرایی‏ها ،آرمان‏خواهی‏ها و هدف گذاری‏های سیاسی و اجتماعی.
رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: نباید در هیچ شرایطی از آرمان خواهی دست برداشت، نه هنگام پیروزی های شیرین و نه هنگام هزیمت های سخت.
ایشان در بخشی دیگری از این فرمایشات، توقع خود را از دانشجویان این گونه مطرح کرده اند: عزیزان دانشجو همواره دنبال آرمان ها باشند؛ چه در آن مواردی که حادثه ای که پیش می آید، طبق دلخواه شما است، چه در آنجایی که حادثه ای که پیش می آید، طبق دلخواه شما نیست؛ آرمان گرایی را با نگاه به واقعیت ها از دست ندهید و دنبال کنید.
رهبر معظم انقلاب در توصیه ای دیگر به دانشجویان است می فرمایند که «دانشگاه دچار رکود، دانشگاه خوبی نیست و در دانشگاه ها شور و نشاط یک امر لازمی است».
ایشان تاکید کردند : یک صحنه مهم نشاطی که برای دانشگاه ها لازم است، همین صحنه مسایل سیاسی و اجتماعی و مسایل ناظر به واقعیت های زندگی است؛ که این ها را شما می توانید بحث کنید، پخته کنید، سنجیده کنید، این ها را بر مدیریت های کشور عرضه کنید و به عنوان فرآورده های علمی و فکری برای نظام اسلامی به جای بگذارید.
رهبر معظم انقلاب در این باره و در پاسخ به این پرسش که اولویت های سیاسی، فرهنگی در دانشگاه ها و راهکارهای صحیح حرکت های دانشجویان مسلمان انقلابی در رسیدن به آن ها چیست، در سال 77 این گونه فرمودند: به نظر من، اولویت های سیاسی امروز، نباید موضوعات را مشخص کند؛ روش ها را باید مشخص کند؛ موضوعات خیلی تفاوتی نمی کند. به نظر من، بحث های سیاسی دانشجویان خوب است. بحث کنند؛ منتها بحث های جستجوگر و کاوشگر، نه بحثهای فرمایشی. ما مثلاً به بعضی از شخصیت ها یا افراد یا مقاماتی که همه چیز را فرمایشی بیان می کنند، اعتراض می کنیم؛ اما بعد ناگهان می بینم که فلان دانشجو در یک گردهمایی، اجتماع کوچک یا بزرگ، یک فرمایش صادر می کند! اگر فرمایش بد است، همه جا بد است. بحث دانشجویی باید باز، قابل کشش، قابل انعطاف، قابل کم و زیاد شدن باشد تا در نتیجه قدرت تحلیل سیاسی دانشجو بالا برود. هدف بحث های سیاسی دانشجویی باید همین باشد تا دانشجو بتواند قدرت تحلیل سیاسی پیدا کند. در مورد مسایل فرهنگی هم همین طور است. حالا اگر وارد این بحث شویم خیلی طول می کشد؛ این ها بحث های طولانی است.
تاکید معظم له برای داشتن تحلیل سیاسی و آشنایی دانشجویان به مسایل سیاسی را در فرمایش ایشان در سال 79 هم می توان یافت که اظهار داشتند: دانشجو و دانشگاه باید با مسایل سیاسی آشنا باشد و قدرت تحلیل سیاسی خود را افزایش دهد اما این مساله با تبدیل شدن دانشگاه ها به "باشگاه احزاب و گروه های سیاسی" کاملا متفاوت است و مسوولان آموزش عالی باید با تلاش برخی عناصر، گروه ها و جریان های سیاسی برای تحقق این مساله مقابله کنند.
با این فرمایشات به خوبی می توان دریافت که رهبر معظم انقلاب اسلامی موافق تبدیل دانشگاه به باشگاه سیاسی نبوده اند و در تابستان سال جاری هم فرموده اند: بنده همیشه مدافع و منادی کار سیاسی دانشجوها و دانشگاهیان بوده ام و هستم - الان هم معتقدم - منتها نگاه سیاسی، مشرب سیاسی، فهم سیاسی و فعالیت سیاسی داشتن، یک حرف است و دانشگاه را و کلاس درس را و محیط علمی را جولانگاه کار سیاسی قرار دادن، یک حرف دیگری است؛ این ها با همدیگر تفاوت دارد. آرامش دانشگاه کمک کننده به این است که دانشگاه بتواند در زمینه مسایل علم - که این همه اهمیت دارد - کار خودش را انجام بدهد، وظیفه خودش را انجام بدهد، و اگر خدای نکرده عکس این بشود، اولین ضربه ای که خواهیم خورد، این است که حرکت علمی در دانشگاه و به تبع آن در کشور متوقّف خواهد شد، یا کند خواهد شد.
تبیین این فرمایشات گواه آن است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر نگاه علمی، عالمانه و راهبردی دانشجویان حتی در کارهای سیاسی تاکید دارند و خواستار حرکت علمی دانشجویان، دانشگاه ها، جنبش های دانشجویی و مسوولان علمی بوده و هستند.
ایشان در پاسخ به این سوال که به ما بگویید در این اوضاع آشفته، وظیفه یک دانشجوی آگاه و آماده در مقابل جریان های سیاسی مختلف چیست؟ فرمودند: درست فکر کردن، درست تحلیل کردن، تحلیل درست را به دیگران منتقل کردن و سعی در روشن و آگاه کردن کسی که فکر می کنید ناآگاه است.
در تاریخ 24 آبان 1332 اعلام شد که نیکسون معاون رییس جمهوری آمریکا از طرف آیزنهاور به ایران می‏آید. نیکسون به ایران می‏آمد تا نتایج «پیروزی سیاسی امیدبخشی را که در ایران نصیب قوای طرفدار تثبیت اوضاع و قوای آزادی شده است» ببیند. در مقابل دانشجویان مبارز دانشگاه نیز تصمیم گرفتند که در فضای حکومت نظامی بعد از کودتای سیاه، هنگام ورود نیکسون، نفرت و انزجار خود را به دستگاه کودتا نشان دهند. دو روز قبل از آن واقعه تلخ (14 آذر) زاهدی تجدید رابطه با انگلستان را رسما اعلام کرد و قرار شد که «دنیس رایت» ، کاردار سفارت انگلستان، چند روز بعد به ایران بیاید.
از همان روز 14 آذر تظاهراتی در گوشه و کنار به وقوع پیوست که در نتیجه در بازار و دانشگاه عده‏ای دست گیر شدند. این وضع در روز 15 آذر هم ادامه داشت. و بیشتر اعتراض ها از دانشکده پزشکی و داروسازی و حقوق و علوم آغاز شد.
صبح 16 آذر، هنگام ورود به دانشگاه، دانشجویان متوجه تجهیزات فوق العاده سربازان و اوضاع غیر عادی اطراف دانشگاه شده، وقوع حادثه‏ای را پیش بینی می‏کردند. فضا بشدت آبستن حوادث و درگیری بود. بعد از گذشت مدتی برای جلوگیری از تنش و درگیری چندین دانشکده تعطیل اعلام شد و در ادامه سراسر دانشگاه به دستور رییس دانشگاه تعطیل شد. نیروهای نظامی رژیم که بشدت رفت و آمد دانشجویان را کنترل کرده و در این بین عده ای را نیز دستگیر نموده بودند, با حضور در کلاس یکی از اساتید دانشکده فنی (مهندس شمس استاد نقشه کشی) زمینه اعتراض را در کلاس درس ایجاد کردند.
آنان قصد داشتند دو دانشجو را که ظاهرا به حضور نظامیان در دانشگاه اعتراض داشتند را دستگیر کنند. دستگیری دو دانشجو کلاس را به هم زده، دانشجویی دیگر بر روی نیمکت کلاس فریاد می زند: "آقا ما چقدر بی عرضه هستیم. چقدر بدبخت هستیم. این کلاس نیست، این درس نیست. یک عده ای بدون اینکه از استاد و از کادر دانشگاه اجازه بگیرند وارد کلاس می شوند و هیاهو در می گیرد. تف به این کلاس و تف به این مملکت!" دانشکده فنی به هم می ریزد و در محاصره کامل نظامیان قرار می گیرد و به یکباره فرمان آتش صادر شده و دانشجویان در صحن طبقه اول به خون می غلطند عده ای زخمی شده و در این میان سه دانشجو به نامهای قندچی و بزرگ نیا و شریعت رضوی به شهادت می رسند.
گزارش از عباس قزوینی
سیام**7261**1429


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن