تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805474833




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اینجا یک حلقه، گم شده است!!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اینجا یک حلقه، گم شده است!! تارنمای یزد فردا مطلبی به قلم داوود پاک طینت با عنوان اینجا یک حلقه، گم شده است!! منتشر کرد.


در ادامه این مطلب آمده است: استراتژی، برنامه، چشم انداز، توسعه و دهها واژه ای است که دولتمردان و قانون گذاران بنا به ضرورت کاری خود روزانه از آنها بهره می برند و مردم برداشت های یکسانی از آنها ندارند.
هرکسی بنا به آموخته های قبلی خود و با توجه به پیشینه تاریخی خود نسبت به این واژه ها شناخت ذهنی دارد و همین عدم یکسانی معانی واژه ها در نزد مردم، موجبات برداشت های متفاوت و گاه متضاد را فراهم می نماید.
تا جایی که بعضی اوقات، کارشناسان از وجود فاصله بین مردم و حاکمیت سخن به میان می آورند!
این عدم یکسانی معانی و به عبارتی عدم آشنایی مخاطبان با ادبیات تخصصی در دستگاه های دولتی، هرچند در ظاهر خود را نشان نمی دهد ولی در عمل می تواند چالش برانگیز باشد.
تا جایی که مردم علیرغم میل باطنی خود نمی توانند با برنامه های حاکمیت ارتباط برقرار کنند و به درک مشترکی در این مورد برسند.
از طرفی مردم نیز مطالباتی دارند که بنا به چند دلیل از جمله، عدم آشنایی با سیستم های تصمیم گیری و اجرایی، عدم آشنایی با شیوه های صحیح بیان مساله و همچنین عدم آشنایی با حقوق اجتماعی و شهروندی خود و مواردی از این دست نمی توانند مطالبه گران خوبی نسبت به نیازهای خود باشند.
اینجا یک حلقه، گم شده است!! حلقه ای که باید توانایی برقراری ارتباط بین زنجیره ای از دستگاه های دولتی با زنجیره ای از گرایشات، تمایلات و مطالبات مردمی را داشته باشد! و بتواند آنچه که خواست مردم است را با زبان و مسلک قانون به دولتمردان بگوید و از طرفی آنچه ضرورت قانون و مصلحت کشور است را به زبان مردم به آنان رساند.
حلقه ی واسط، حلقه ای که هرچه زمان پیش می رود و هرچه ارتباطات جمعی گسترده تر می گردد ضرورت حضور آن مسجل تر می شود - سازمان های مردم نهاد- امروز با وجود شبکه های اجتماعی مجازی، سرعت انتقال اطلاعات بسیار افزایش یافته است و هر شهروند خود به یک رسانه تبدیل شده است.
روزانه دهها مطلب جدید ذهن انسان ها را به خود مشغول می دارد، طبیعی است که هرچه مخاطبان با اطلاعات بیشتری مواجه شوند در واقع سطحی از آگاهی و در پی آن توقعاتی برای آنان ایجاد می گردد.
جدای از این که این توقعات منطقی یا غیر منطقی است باید توجه داشت که نمی توان از کنار آن بی تفاوت گذشت و چون دولت و حاکمیت توان رصد و پاسخگویی به این همه توقعات را ندارند لزوم یافتن حلقه ی مفقوده و احیای فضای مناسب برای حضور و فعالیت آن ضرورت می یابد.
سازمان های مردم نهاد در واقع این حلقه ی مفقوده هستند و باید به شیوه ای خاص مورد توجه قرار گیرند و فضا برای فعالیت آنان فراهم گردد تا بتوانند بار سنگین واسط بودن بین مردم و حاکمیت را بر دوش کشند.
البته پذیرش این مسوولیت و ایفای مناسب این نقش مستلزم داشتن شرایطی است که به برخی از آنها اشاره می گردد:
1)تخصصی بودن: سازمان های مردم نهاد باید به سمت و سوی تخصصی شدن بروند و از پرداختن به موضوعات کلی پرهیز کنند به عبارتی اینکه موضوع فعالیت، از طرف یک سمن به صورت کلی گفته شود، پذیرفته نیست، بلکه موسسان و مدیران آن تشکل باید به طور واضح مشخص کنند که در کدام بخش از آن موضوع قصد فعالیت دارند.
مثلا نمی توان موضوع فعالیت یک سمن را هنری دانست بلکه باید دقیق شاخه هنری مورد توجه آن سمن مشخص شود.
طبیعی است هرگاه حیطه فعالیت یک سمن مشخص باشد می تواند مهارت های خود را در آن موضوع خاص بالا ببرد و در چارچوب همان موضوع خاص خدماتی را به جامعه هدف ارائه دهد که این نوع خدمات دهی حتی موجبات درآمد زایی و تامین مالی سمن ها را فراهم می کند و این گونه است که سمن ها از آفت تاریخیِ وابستگی به دولت و حاکمیت خارج می شوند.
2)جامعه هدف مشخص: مسوولان تازه کار در سمن ها، در ابتدای کار، مخاطب خود را به نحوی کل جامعه معرفی می کنند و با مشخص کردن یگ گروه سنی، جنسی یا فکری خاص به عنوان مخاطب مخالف هستند.
زیرا می خواهند خود را محدود نکند! در حالی که مشخص کردن جامعه هدف و مخاطبان نه تنها به معنی محدود کردن حوزه فعالیت یک سمن نیست بلکه موجبات شناخت و درک بهتر جامعه هدف را فراهم می کند و قدرت نفوذ پذیری و تاثیر گذاری سمن را افزایش می دهد.
در نهایت اینکه سمن ها می توانند با داشتن دو خصلت تخصصی بودن و داشتن جامعه هدف مشخص، نقش پل ارتباطی بین مخاطبان و دولتمردان را بر عهده بگیرند و به عنوان عنصر مهمی از جامعه مدنی به ایفای نقش خود در جامعه بپردازند.
بدیهی است عنصری که نقش مشخص و مورد توجهی در جامعه ایفا کند در واقع پایه های هویتی خود را تقویت و تثبیت کرده است وسمن ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ک1
2047/


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن