واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برنامه ششم،کلیدطلایی توسعه در مازندران/آیادردکهنه عقب ماندگی مداوا می شود پایگاه خبری بلاغ نیوز در صفحه نخست خود با انتخاب موضوع /برنامه ششم، کلید طلایی توسعه در مازندران/آیا درد کهنه عقب ماندگی مان، مداوا می شود؟/ به نیازمندیهای راهبردی توسعه مازندران در برنامه ششم پرداخت.
این پایگاه خبری نوشت: تدوین برنامه ششم توسعه در کشور آغاز شده است و همپای آن نیز مازندران خود را برای تهیه این برنامه در استان آماده می کند، این برنامه می تواند کلید طلایی برای توسعه استان باشد در صورتی که بتواند از پس شروط پیش روی این برنامه برآید.
سال 94 برنامه پنجم توسعه به پایان می رسد و دولت موظف است که پیش نویس برنامه ششم توسعه را تهیه و تنظیم کرده و آن را برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.
همچنین سیاست های کلی برنامه ششم نیز از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ارائه شده است.
بر اساس ماده یک برنامه پنجم توسعه کشور، دولت موظف است با همکاری سایر قوا «الگوی توسعه اسلامی ایرانی» که مستلزم رشد و بالندگی انسان ها بر مدار حق و عدالت و دستیابی جامعه ای متکی بر ارزش های اسلامی و انقلابی و تحقق شاخص های عدالت اجتماعی و اقتصادی باشد را تا پایان سال سوم برنامه تدوین و جهت تصویب به مجلس ارائه کند.
مازندران در حوزه عدالت اقتصادی در بخش توزیع اعتبارات سال ها است که از بسیاری استان های همتراز خود عقب افتاده و در این بخش به موازات این امر زمینه های لازم برای ایجاد اشتغال نیز صورت نگرفته است.
مازندران تقریباً در رده استان هایی قرار دارد که در زمینه توسعه صنعتی در رده های پایین استان های کشور و نیز در بخش رشد بیکاری از استان های نخست کشور به شمار می رود.
این استان در زمینه رشد گردشگری نیز نتوانسته است رتبه قابل قبولی کسب کند و در حوزه هایی مانند توسعه ناوگان دریایی چه در حوزه گردشگری و چه نظامی و نیز در بخش راه ها نیز نیازمند توجه ویژه است.
تامین امنیت غذایی که یکی از مهم ترین اهداف برنامه ششم توسعه است نیز در مازندران اگر با دیدی وسیع توجه شود می تواند زمینه های رشد و توسعه استان را فراهم کند.
آغاز بررسی و ارائه پیشنهادات در حوزه برنامه ششم توسعه نیز چندی است که در مازندران شروع شده و کمیته برنامه ریزی استانداری مازندران در این زمینه فعال شده است اما باید دید چه میزان از مسائل و مشکلات استان و نیازهای این منطقه در قالب سندهای برنامه های ششم توسعه گنجانده می شود.
معاون برنامه ریزی استانداری مازندران در آخرین جلسه شورای برنامه ریزی در ماه اخیر با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه گفته است: در بحث اشتغال در برنامه ششم توسعه باید به مناطق کمتر توسعه یافته نیز توجه شود که یکی از رویکردهای برنامه ششم، توجه به بخش خصوصی است.
علی احسانی با اعلام اینکه در برنامه ششم باید سطح درآمد مردم مطلوب، نرخ بیکاری قابل قبول و نیز توجه به مناطق کمتر توسعه یافته در برنامه کاری قرار گیرد، می گوید: سند برنامه ششم باید سریع تر در استان آماده شود تا بیکاری در استان به حد تعادل برسد.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان هرآنچه که در توان دارند در حوزه اشتغال برنامه مدونی را ارائه دهند تا در برنامه ششم مشکل اشتغال در استان کاهش یابد، اضافه کرده است: در برنامه ششم از ظرفیت استان به نحو مطلوبی با رعایت نکات زیست محیطی باید استفاده کرد.
احسانی با اشاره به اینکه باید فضای استان به سمتی حرکت کند که توانمندی های منطقه ای احصا شود، ادامه می دهد: به عنوان نمونه از همه ظرفیت های دریا باید استفاده شود.
وی یکی از بخش های برنامه ششم را ایجاد توازن در حوزه اشتغال و اقتصاد در بین شهرستان ها برشمرده و می گوید: این موضوع در برنامه محوری مسئولان استانی قرار گیرد.
در حالی که همگان به نیازها و شرایط موردنیاز مازندران برای توسعه و استفاده از توانمندی های آن واقف هستند باید دید چه نیازهایی از آن در قالب برنامه ششم توسعه تدوین و در اختیار مسئولان کشوری قرار می گیرد.ک/1
621/608
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]