واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نایب رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی: یکسان سازی نرخ ارز شرط رقابت پذیری با رقبای خارجی است مشهد - ایرنا - نایب رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: یکسان سازی، پرهیز از کنترل مصنوعی و مدیریت شناور نرخ ارز به تناسب تفاوت تورم نسبی داخل به خارج، شرط رقابت پذیری عادلانه تولیدکننده داخلی در برابر رقبای خارجی است.
"محمد سیادت" روز پنجشنبه در نشست خبری با عنوان "فرصت یابی موضوع کسب و کار" در مشهد اظهارداشت: تداوم تثبیت نرخ ارز بدون توجه به تاثیر تورم بر کاهش رقابت پذیری تولیدکننده داخلی موجب تضعیف تولید ملی، کاهش اشتغال، افت صادرات غیرنفتی و توان مقاومت اقتصاد ملی می شود.
وی افزود: اقتصاد ایران طی 50 سال گذشته همواره متاثر از کنترل مصنوعی نرخ ارز از طریق تزریق دلارهای نفتی عموما معطوف به واردات کالاهای مصرفی و واسطه ای و نیز تخصیص اندک کالاهای سرمایه ای و توسعه زیرساختها بوده است.
نایب رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: کنترل مصنوعی نرخ ارز همزمان با تورم سالانه 20 تا 25 درصد، برای تولیدکننده داخلی موجب کاهش رقابت پذیری و تشدید زیان ناشی از تعمیق ساخت داخل در رقابت با تولیدکننده خارجی شده است.
وی ادامه داد: نیاز است یا به میزان تورم هر سال به نرخ ارز افزوده شود و یا اینکه به تولید داخلی کمک و از آن حمایت شود.
او گفت: در این راستا نیز مصوبات و مواد قانونی مربوطه در برنامه های توسعه کشور وجود دارد اما هیچگاه در بودجه ریزی و اجرا محقق نشده است.
وی با بیان اینکه چگونه می توان این فاصله تولید داخل و خارج را پر کرد ادامه داد: امروز بخش زیادی از صنایع دولتی است و سود و زیان آنها نیز پنهان می باشد.
سیادت افزود: هم اکنون بسیاری از شرکتهای تولیدی داخلی به جای آنکه اندوخته ای برای به روزآوری فناوری داشته باشند جزو بدهکاران بزرگ بانکی هستند.
وی ادامه داد: این در شرایطی است که رقبای ما با حمایتهای دائم از نظر فناوری و توان به روز شده و ارتقا می یابند اما تولیدکننده داخلی پولی برای به روز کردن فناوری خود ندارد.
او گفت: پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی باید آنگونه عمل شود که در زمان دفاع مقدس، جنگ را اداره کردیم و در این حوزه صنایع دفاعی خاصی پایه ریزی شد که امروز مبنای بخشی از اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان است.
وی با تاکید بر اینکه باید در عرصه اقتصاد و تولید هم اینگونه عمل شود افزود: نبود عدالت مالیاتی از دیگر مسائل حوزه تولید است.
نایب رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: طی سالهای اخیر قیمت زمین و مسکن در شهرهای بزرگ سر به فلک کشیده که نشانگر سودآوری بالای این است حال آنکه عمده مالیات از بخش تولید به ویژه صنعت گرفته می شود.
وی افزود: از سویی سپرده گذاری با سود بالا و بدون خطرپذیری، سرمایه ها را در بانکها و موسسات اعتباری جمع نموده و به جای تولید صرف فعالیتهای سوداگرانه، غیرمولد و کم ارزش می شود که نه تنها اشتغال تولیدی را افزایش نداده بلکه اشتغال موجود را نیز به خطر انداخته است.
او ادامه داد: در برخی شهرها فعالیتهای زودبازده، سوداگرانه و کم خطر که ماهیت غیرتولیدی دارند عموما در بخش تاریک اقتصاد فعالیت می کنند و غیرقابل ردیابی هستند که به علت غلبه فرهنگ غیرتولیدی بر فرهنگ تولید است.
وی فقدان سرمایه گذاری در پروژه های کلان بخشهای کشاورزی، صنعتی و معدنی را نیز علتی بر آن دانست تا شرایط برای تشکیل زنجیره های بزرگ تولیدی فراهم نشود.
سیادت در ادامه فقدان راهبرد توسعه صنعتی را از موانع اصلی جذب سرمایه و سرمایه گذاری صنعتی، تولیدی و توسعه اشتغال مولد ذکر وبیان کرد: توجه و تلاش برای تبیین اهداف پنج ساله خراسان رضوی در موضوعات مهم تولیدی و تجاری در شرایط کنونی می تواند در جهت سوق دادن سرمایه ها به تولید موثر باشد و دانشگاه نیز می تواند در این حوزه کمک موثری باشد.
وی مستهلک بودن فناوری صنایع را از دیگر معضلات عنوان و بیان کرد: این امر افزایش ضایعات، بالا رفتن قیمت تمام شده، کیفیت نامطلوب و غیرقابل رقابت و در نهایت ناتوانی در رقابت با محصولات وارداتی را در پی دارد.
نایب رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی بازسازی حوزه های تولیدی را نیازمند رویکرد چند جانبه منسجمی دانست که از حمایت در تامین مالی پروژه های ارتقا فناوری تا ایجاد فضای رقابت منصفانه با تولیدکنندگان خارجی امروز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: تولید کنندگان به ویژه صنعتگران به جهت وجود هویت و مکان مشخص تحت شدیدترین نظارتهای مالیاتی، قانون کار و تامین اجتماعی، استانداردهای زیست محیطی و کیفی هستند لذا نسبت به سایر بخشهای اقتصادی عدم امنیت آشکار را احساس می کنند.
او افزود: جذب سرمایه ها در سالهای اخیر به حوزه مسکن، زمین، ارز و طلا بهترین گواه بر نبود نسبی امنیت و سودآوری در حوزه تولید است، از این رو بانکها و موسسات مالی و اعتباری نیز گرایش به تامین مالی تولیدکنندگان نداشته و به امور سودآورتر و امنتر رغبت نشان می دهند.
2713/660
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]