واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس اتاق بازرگانی: زعفران می تواند پایه توسعه روستایی در خراسان باشد مشهد - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: به رغم محرومیتها و محدودیتها فراوان، زعفران می تواند از جمله زمینه ها و پایه های حرکت توسعه روستایی در دو استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی باشد.
"غلامحسین شافعی" چهارشنبه شب در "سومین همایش ملی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی زعفران" در مشهد افزود: زعفران کالایی بی بدیل و بی نظیر است از آن جهت که محصول و کالایی مشابه آن با ظرفیت نفوذ بالا در بازارهای جهانی و قدرت تولید 94 درصدی نداریم.
رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: امروز کشت زعفران تنها امید معیشت مردم در بسیاری از روستاها و مناطق توسعه نیافته این دو استان است لذا اگر به این محصول عنوان "کالای فوق استراتژیک" هم بدهیم هم کم است.
شافعی گفت: با وجود اینکه زعفران فخر صادرات خراسان رضوی و خراسان جنوبی است اما متاسفانه توجه چندانی به این "ظرفیت در اختیار" نشده هر چند وزرات جهاد کشاورزی و تشکلهای بخش خصوصی اقدامات ارزنده ای در این حوزه انجام داده اند که مهمترین آن تهیه "طرح جامع زعفران" بوده است.
وی افزود: این طرح با همه جامعیت و اهمیت به مرحله اجرا نرسید و امید است در شرایط جدید کشور در این امر تجدید نظر شود تا طرح جامع زعفران به اجرا درآید.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه با اشاره به بحران آب اظهارداشت: امروز از جمله مباحثی که باید با جدیت بدان پرداخته شود تغییر الگوی کشت است و در همین راستا بدون تردید زعفران در مناطق کم آب و خشک می تواند مناسب باشد.
وی ادامه داد: امروز شاهد رشد کشت و توسعه مزارع زعفران در اکثر نقاط کشور هستیم که این وضعیت در آینده موجب بروز مشکلات جدی می شود.
شافعی از دیگر مباحث مهم را که باید مورد توجه قرار گیرد استفاده از نتایج تحقیقات و پژوهش در این حوزه عنوان و بیان کرد: در این حوزه خلاء جدی داریم.
رییس شورای ملی زعفران گفت: امروز افغانها که به تازگی در بحث کاشت زعفران ورود یافته اند به سراغ هلندیها که در اصلاح پیاز گیاهان مختلف تجارب ارزنده ای دارند رفته اند.
وی افزود: در همین چارچوب پیازهایی تولید شده که تا چهار برابر زاده تولید زعفران را افزایش داده و ایران به رغم قدمت دیرینه در تولید زعفران از این موضوع جا مانده است لذا باید عقبماندگی بخش کشاورزی را جبران کنیم.
شافعی در ادامه گفت: طی پارسال بالاترین بودجه مربوط به بخش کشاورزی بود، اکنون در ابتدای راه هستیم و با توجه به اهمیت این بخش چند سالی است که کشاورزی را به فعالیتهای اتاق بازرگانی افزوده ایم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: در واقع تلاش آن است که با تقویت تشکلهای تولیدی و کشاورزی و قدرتمند نمودن آنها زمینه جبران عقبماندگی این بخش از اقتصاد را فراهم کنیم.
با این حال وی گفت: روند حرکت طی سالهای گذشته در بخش کشاورزی ناامید کننده بود چنانکه که امروز روستاییان سبزی و محصولات لبنی خود را از شهرها و از تولیدات خارجی تامین می کنند لذا باید برای توسعه بخش کشاورزی اقدامی جدی صورت گیرد.
شافعی با تاکید بر اینکه کشاورزی محور اصلی توسعه اقتصادی است افزود: باید به همین میزان به این بخش توجه و اهمیت داده شود.
2713/660
05/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]