واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ملایر رتبه اول ارزش افزوده بخش کشاورزی استان همدان را دارد ملایر-ایرنا-معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر گفت: این شهرستان با 15 درصد، رتبه اول ارزش افزوده بخش کشاورزی استان همدان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا "مصطفی آزادبخت" روز پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات کشاورزی شهرستان ملایر با حضور معاون باغبانی وزیر کشاورزی اظهار داشت: برای تقویت و ارتقای این جایگاه، کشاورزی ملایر نیازمند کمک و حمایت بیشتر است.
وی با بیان اینکه باغات انگور ملایر کمترین سهم را در آبیاری نوین داشته اند، افزود: ایستگاه تحقیقات انگور ملایر هنوز جایگاه و ردیف بودجه ندارد و مصوب نیست، آب این ایستگاه مشکل دارد که همت و تلاش مسوولان امر را می طلبد تا بتوان جوابگوی تحقیقات با این همه حجم و وسعت باشیم.
آزادبخت تخصیص اعتبارات لازم برای مبارزه با آفت باغی به خصوص زنجره مو، خرید تضمینی کشمش، اختصاص پودر کربنات پتاسیم در نهاده های کشاورزی، ایجاد بسترهای مناسب برای کشت گیاهان دارویی و زعفران و اختصاص تسهیلات لازم برای اجرای آبیاری نوین را از دیگر درخواست ها در بخش کشاورزی این شهرستان برشمرد.
*52 درصد از سهم باغبانی همدان مربوط به ملایر است
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز گفت: ملایر با 26 درصد، کمترین کاربری را در بخش کشاورزی استان همدان و در مقایسه با سایر شهرستان ها دارد، اما با 26 هزار بهره بردار معادل 18 درصد استان، رتبه دوم استان همدان را به خود اختصاص داده است.
"علیرضا رنجبر ضرابی" اظهار کرد: این شهرستان با 541 هزار تن، رتبه هفتم تولیدات استان را به خود اختصاص داده و با 15 درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی، رتبه نخست استان را دارد که نشان از تلاش و خبره بودن کشاورزان ملایری است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، 60 درصد از تولید انگور، 18 درصد تولید گردو، 24 درصد تولید عسل، 14 درصد گوشت قرمز، 12.3 درصد از تولید شیر، یک سوم تولید تخم مرغ، 38 درصد از تولید جبوبات، 37 درصد تولید بادام و 22 درصد قنوات استان همدان مختص شهرستان ملایر است.
وی بیان داشت: دارا بودن 52 درصدی ملایر از ارزش تولیدات استان همدان در سهم باغبانی، سهم بسیار خوبی است که با سهم 13 درصدی در بخش زراعت و 34 درصدی در دام و طیور، توجه به باغبانی را در اولویت کشاورزی خود قرار داده است.
رنجبرضرابی افزود: در زمینه آبیاری تحت فشار نیز، چهار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح به شهرستان ملایر اختصاص یافت که از حداقل 23 هزار اراضی آبی زراعی در استان همدان، در 43 درصد از این اراضی آبیاری تحت فشار اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان ملایر دارای پتاسیل ها و استعدادهای بسیار خوبی در بخش کشاورزی است که تلاش ما حفظ این پتانسیل است.
شهرستان ملایر با جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/576
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]