واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مجلس: ایستگاه تحقیقات انگور ملایر نیازمند ردیف بودجه مستقل است ملایر-ایرنا-نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: نیاز است ایستگاه تحقیقات انگور ملایر از سوی شورای عالی تحقیقات کشور مصوب و ردیف بودجه مستقل برای آن در نظر گرفته شود.
به گزارش ایرنا "علی نعمت چهاردولی" روز پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات کشاورزی شهرستان ملایر با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: هر تصمیمی که برای مرکز تحقیقات و باغات انگور این شهرستان گرفته شود، در اصل این تصمیمات به نفع غرب کشور است.
وی اظهار داشت: با وجود راه اندازی پژوهشکده انگور و کشمش در دانشگاه ملایر، توسعه این ایستگاه مورد نیاز است و اعتبارات آن باید در ردیف بودجه گذاشته شود.
وی آبیاری تحت فشار را یکی از ضرورت های باغات انگور این شهرستان برشمرد و افزود: باغات ملایر هنوز نتوانسته اند از سهم تسهیلات آبیاری نوین و تحت فشار استفاده کنند، در حالیکه برخی استان ها که یک سوم باغات ملایر را هم ندارند، بسیار قویتر و بهتر عمل کرده اند.
چهاردولی خواستار کمک های لازم برای اختصاص تسهیلات آبیاری نوین به باغداران ملایری در سطح باغات شد و بیان داشت: علاوه بر این، شهرگ گلخانه ای ملایر که بیشتر در زمینه تولید گوجه فرنگی فعالیت می کند، نیازمند توجه بیشتر و توسعه است.
وی مبارزه با آفاتی چون زنجره مو، زنبور مغزخوار بادام، کرم خراط گروه، سایر آفت ها، سموم و بحث ترویج را از دیگر نیازهای این شهرستان در زمینه کشاورزی عنوان کرد و افزود: ملایر در تولید گیاهان دارویی و زعفران دارای پتانسیل ویژه ای است که نیازمند کمک و حمایت است.
نماینده مردم ملایر در خانه ملت ادامه داد: با توجه به اینکه 45 درصد از صادرات استان همدان به ملایر اختصاص دارد وبا توجه به همکاری و همراهی کشاورزان و کارخانه داران با یکدیگر، هرگونه کمک و حمایتی از آنها، به طور حتم، کمک به وضعیت تولید است.
*استفاده از کیسه در حمل انگور چالش مهم صنعت کشمش ملایر
مشاور اقتصادی استاندار همدان نیز استفاده از کیسه به جای سبد به هنگام برداشت و حمل انگور را یکی از چالش ها و مشکلات مهم واحدهای فرآوری کشمش این شهرستان دانست و افزود: استفاده از کیسه موجب تضییع بافت کشمش می شود و نیاز است در این زمینه سبد جایگزین کیسه های فعلی شود.
"منوچهر رضایی" اظهار کرد: این در حالیست که وقتی بافت محصول آسیب می بیند، آب بیشتری نیاز دارد و در نهایت پساب بیشتری به وجود آمده و محیط زیست را آلوده می کند.
وی افزایش میانگین تولید انگور در هکتار را از دیگر ضرورت ها دانست و گفت: در حال حاضر، میانگین تولید انگور در ملایر 30 تن در هکتار است که با پتانسیل اقلیمی مناسب، این میزان باید ارتقاء یابد.
رییس انجمن تولید و صادرکنندگان کشمش ملایر همچنین خواستار استفاده از زیرانداز برای خشک کردن انگور بر روی زمین شد و اضافه کرد: روغن کربنات مساله مهم دیگر است که چند سالی است با تقلب، کربنات پتاسیم با سدیم تعویض می شود که بسیار آسیب زا است.
رضایی با بیان اینکه کشمش ملایر یک برند جهانی است، گفت: ملایر دارای 50 واحد فرآوری کشمش است و همواره سه حلقه باغدار، واحدهای فرآوری و صادرکننده باید حمایت شوند.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز گفت: این شهرستان دارای 121 هزارو 511 هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان، 19 هزارو 670 هکتار سطح زیر کشت آن مربوط به بخش باغبانی است.
"غلامحسین تقوی" بیان داشت: سالیانه 541 هزارو 269 تن انواع تولیدات کشاورزی در این شهرستان تولید می شود که تولیدات باغی 237 هزارو 420 تن از این میزان تولید را به خود اختصاص داده است.
وی در خصوص شهرک گلخانه ای ملایر نیز اظهار کرد: این شهرک با 9.5 هکتار، سه هکتار زیر کشت دارد و 14 واحد در آن فعال است و طی دو دوره در سال، بین 30 تا 40 تن گوجه فرنگی برداشت می شود.
شهرستان ملایر با جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در جنوب شرقی استان همدان واقع شده است.
7528/576
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]