تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843042104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ذکریای رازی ، راز ماندگاری ایران درعرصه علم طب جهانی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استا دانشگاه صنعتی شریف: ذکریای رازی ، راز ماندگاری ایران درعرصه علم طب جهانی است شهر ری - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و دبیرعلمی همایش ملی "حکیم محمد بن زکریای رازی" گفت: حکیم زکریای رازی نابغه ملک ری مایه افتخارملت ایران و راز ماندگاری کشور در عرصه علم و طب جهانی است.


"جعفر آقایانی چاوشی"روز پنجشنبه در حاشیه این همایش در گفت وگو ایرنا، اظهار داشت: حقیقت آن است که این همایش ها عکس العمل طبیعی در مقابل غرب گرایانی است که دانشگاه های کشور را اشغال کرده اند و با اینکه نان این مملکت را می خورند ولی به تبلیغ اندیشمندان غربی می پردازند.
وی افزود: برای اینکه جوانان دانشجوی با این گونه تبلیغات دچار سردرگمی و خودکم بینی نشوند بهتر است دراینگونه همایش ها حضور یابند و این گردهمایی نیز درهمین راستا انجام شده با این تفاوت که دراین همایش نهادهای دولتی و فرهنگی برای هرچه باشکوه تر برگزار کردن آن با دبیرخانه همایش همکاری خوبی داشتند.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: قراراست طی برگزاری این همایش کلنگ اولین کتابخانه در پارک علم و فناوری شهرری به نام رازی بر زمین زده شود تا جوانان این شهراوقات فراغت خود را به نحو شایسته در این مکان سپری کنند.
چاوشی درخصوص جایگاه حکیم ذکریای رازی و برگزاری همایش در این منطقه تاکید کرد: رازی اهل ری بوده بدیهی است که همشهریان وی باید بهتر از دیگران با این دانشمند بزرگ ایرانی اسلامی آشنا شوند. شهرری که درگذشته دور از رونق بی مانندی برخوردار بود امروز از بعضی لحاظ جز شهرهای محروم است و جوانان آن وسایل لازم را برای پژوهش در اختیار ندارند و بدین طریق می خواهیم رونق سابق را حتی الامکان به آن بازگردانیم.
وی ادامه داد: ابعاد مختلف خود رازی موجب شد تا این همایش را جذاب تر از همایش های پیشین برگزار کنیم. این ابعاد عبارت اند ازعلمی، اخلاقی و دینی و مهمتر اینکه جایگاه والای آن در بین علمای شیعه و سنی است.
چاوشی درباره ابعاد علمی محمد بن زکریا رازی افزود: رازی از نوادر زمان خود بود که عمرش را به مطالعه و نگارش کتاب صرف کرد. خود وی در رساله سیره فلسفی اش می گوید که از اوان جوانی به دانش اندوزی می پرداخته است. او کتاب هایی درزمینه پزشکی تألیف کرده که متخصصان کشور و حتی خارج به زحمت قادر به فهم و آنها هستند چراکه بعضی از ترجمه هایی که از آثارش به زبان فارسی صورت گرفته یا تحت اللفظی است و یا چنانکه باید و شاید تحلیل در آنها حق مطلب ادا نشده است.
وی گفت: ازجمله کسانی که درگذشته دربارۀ آثار پزشکی رازی کارکرده اند و کارشان نیز خوب بوده، شادروانان دکتر محمود نجم آبادی و دکترجلال مصطفوی بوده اند. امروز نیز کارهای دکتر محقق و دکتر طباطبائی شایان ذکر است ، با این وجود هنوز ما در ابتدای کار هستیم. آثار ترجمه نشده رازی فراوان است و ما به مترجم هایی نیاز داریم که هم با پزشکی روز آشنا باشند، هم زبان عربی و پزشکی قدیم را بدانند که متأسفانه یافتن چنین اشخاصی کار بس دشواری است.
دبر همایش ملی رازی نابغه ملک ری افزود: در زمینه طب قدیم وجدید آثار پزشکی رازی به طورکلی شامل همه بیماری های شناخته شده روزگارش می شود ، مانند حصبه ، آبله و غیره. وی حتی رسایلی به رشته تحریردآورده که بحث روز پزشکی است مانند رساله کوچکی دربارۀ خوردن میوه قبل یا بعد از غذا، رازی به ویژه نبوغ خود را در پزشکی بالینی نشان داده است.
چاوشی ادامه داد: رازی به هنگام معالجه بیماران با آنها گفت وگو می کرد، از روی صحبت های بیمار و نیز علائم بیماری در بدن وی به نتایجی بالینی می رسید سپس این نتایج را با آنچه پزشکان قدیمی همانند بقراط و جالینوس گفته اند مقایسه و تلاش می کرده تا با بهره گیری از تجربه خود و نیز نظریات پزشکان قدیمی به علت بیماری پی برد و داروهای مخصوص آن را تجویز کند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف اظهارداشت: رازی یک پزشک مبتکر بود و به نوشته پزشکان پیش از خود بسنده نمی کرد از همین رو تأثیر رازی را هم بر پزشکان شرقی همانند ابن سینا و ابن میمون و هم پزشکان غربی از قرون وسطا تا رُنسانس همانند وسالیوس شاهد هستیم.
چاوشی ویژگی که رازی را از پزشکان امروزی متمایز می کند بعد اخلاقی او برشمرد و افزود: یعنی این پزشک مسلمان بر پیوستگی اخلاق و پزشکی بسیار پافشاری می کند و این پیوستگی را عملًا با نگارش کتاب و رساله نشان می دهد. از سوی دیگر رازی تنها به معالجه بیماران و رضای خدا می اندیشید. او به عنوان مثال از بیماران فقیر اجرت معالجه دریافت نمی کرد و داروهای آنان را نیز به را یگان م یداد. حتی برای آنکه در غیاب پزشک بتوانند معالجه اولیه را انجام دهند و یا از بیماری پیشگیری کند کتاب طب الفقرا را تألیف کرد.
وی با بیان اینکه این رفتار و اخلاق رازی نشان می دهد که او یک مسلمان به تمام معنیبود ، اظهارداشت:رازی نه تنها یک مسلمان مؤمن و معتقد، بلکه یک متفکر شیعه بوده ، از طرفی مغضوب دشمنان و مورد تخریب و تخطئه آنان قرارداشت. این تخریب از سوی فرقه اسماعیلی صورت گرفت. فرقی که خود به گواهی تاریخ راه الحاد را پیموده بودند.
اعضای فرقه اسماعیلیه که برای مقاصد سیاسی خود دین را با فلسفه یونانی التقاط داده بودند، با فریب و نیرنگ مردم عادی را همراه خود می کردند اما وقتی که با متفکرانی همانند رازی مواجه می شدند که نه تنها تسلیم عقاید منحرفانه آنان نمی شد، بلکه به افشای آنان می پرداخت و از این لحاظ دشمنان به ناچار از در تکفیر و ارعاب وارد می شدند.
وی با اشاره به این مطلب که رازی یک متفکر شیعه بود و مستندات موجود نشانه آن است ، تصریح کرد: تولد رازی مقارن با وفات حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در ری می باشد. این شهر به برکت وجود این امام زاده و یارانش صورت یک شهر شیعی را
گرفته بود. نشو و نما و تحصیلات اولیه رازی در همین شهر و نزد علمای شیعه صورت گرفت.
رازی نزد یکی از علمای عالی قدر شیعه بنام ابوزید بلخی به شاگردی پرداخت. و نه تنها یک پزشک و کیمیاگر معروف زمانه بود بلکه در فقه و کلام نیز تبحر داشت و کتاب هایی در اثبات امامت، در جدایی روح از جسم و اثبات معاد و غیره نگاشت. این آثار از چنان اعتباری برخوردار بودند که فقیهی شیعی بنام ابوالمعالی علوی بلخی، رازی را با لقب مورد تمجید قرار می دهد لقبی که مختص فقهای عالیقدر و پیشوایان مذهبی است.
دبیر همایش گفت: علمای شیعه به هنگام خفقان و فشار حکومتیان وقت برای شناساندن خود گاهی حدیثی از ائمه معصومین را در آثار قلمی خود می آوردند. رازی نیز همین کار را در همه آثار خود می کرد و حدیثی از امام صادق (ع) را در آخر همه کتابها و رسایل خود آورده است. این حدیث که در همۀ کتب معتبر شیعی آمده چنین است "کسی که بگوید الحمدلله کما هواهله، فرشتگان آسمانی نمی توانند ثواب آن را بنویسند، زیرا ثواب آن را نمی دانند، یعنی تنها خدا از اجر معنوی آن آگاه است.
وی اظهارداشت: رازی مدت درازی از عمر خود را در بغداد سپری کرد و باآنکه در آنجا از شهرت و اعتبار علمی خوبی برخوردار بود همانند فارابی بغداد را به قصد ری ترک منیّ کرد تا در دیار شیعیان باقی عمر خود را در تکامل بسر برد. همۀ این موارد بیانگر مذهب شیعه این مرد بزرگ است.
وی گفت: در این همایش متخصصین و رازی شناسان و اهل فن گردهم آمده اند تا اندیشه ها و نظرات این دانشمند بزرگ ایرانی و اسلامی را یکبار دیگر برای علاقمندان ، دانشجویان و رهپویان راه علم و سعادت بازگو تا علم و عمل بزرگان برای همه شناخته تر شود.
همایش ملی "حکیم محمد بن زکریای رازی" نابغه ملک ری و آیین اهدای جایزه علمی و ترویجی حضرت عبدالعظیم(ع)، صبح امروز پنجشنبه با حضور اندیشمندان و پژوهشگران درمحل تالار شیخ صدوق حرم عبدالعظیم الحسنی (ع) شهر ری آغاز شد.
1417/1724


13/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن