واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 71 هزار بیسواد مطلق در کردستان/دولت برای باسوادی برنامه عملیاتی دارد سنندج - ایرنا- مسوولان حوزه آموزش و پرورش در استان کردستان آمار بیسوادان مطلق استان را 71 هزار و 19 نفر اعلام می کنند و می گویند دولت تدبیر و امید برای باسوادی این افراد اعتبارات و امکانات مورد نیاز را اختصاص می دهد و برنامه عملیاتی برای این بخش دارد.
به گزارش ایرنا، جلسه پشتیبانی نهضت سواد آموزی استان کردستان روز چهارشنبه با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سواد آموزی و استاندار کردستان در سنندج برگزار شد و بر عزم همگانی و تلاش همه دستگاه های اجرایی در کمک به باسواد کردن افراد تاکید شد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه 15درصد جمعیت کشور را بیسوادان تشکیل می دهند به آمار 71 هزار نفری بیسوادان مطلق در استان کردستان نیز اشاره کرد و گفت: گام های موثری برای باسوادی افراد بیسواد در کردستان برداشته شده اما ریشه کنی بیسوادی نیاز به عزم عمومی، استفاده از مکانیسیم های مختلف و استفاده از توان همه دستگاه های عمومی دارد.
سالار عرفانی نسب، کردستان را استانی فرهنگی نامید و گفت: انتظار داریم تمام دستگاه های اجرایی، آموزش و پرورش را در راستای ریشه کنی بیسوادی در استان کمک کنند.
معاون پشتیبانی سازمان آموزش و پرورش کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه آمار بیسوادی در شش استان کشور از جمله کردستان بالا است، گفت: در سال 57 درصد باسوادی استان 30.4 درصد بود که اکنون به 77.64 درصد افزایش یافته است.
او تعداد افراد کم سواد و بیسواد استان را نیز 262 هزار نفر ذکر کرد و این آمار معادل یک سوم جمعیت استان کردستان ذکر کرد.
وی عدم استقبال بیسوادان از کلاس های سواد آموزی، ضعف برنامه های تبلیغی، مشکلات اقتصادی و ضعف اراده جمعی برای ریشه کنی بیسوادی را از جمله مشکلات پیش رو برای باسواد کردن افراد در جامعه دانست.
او به تدوین برنامه ای چهار ساله در حوزه باسوادی افراد بیسواد در استان اشاره کرد و گفت: براساس این برنامه تعداد باسوادان در استان در سال 96 باید به 97 درصد برسد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این جلسه به تشریح نتایج بررسی شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل بالای شش سال توسط بهورزان مراکز بهداشتی شهری و روستایی استان اشاره کرد و گفت: 280 کودک بالای شش سال شامل 62.5 درصد دختر و 37.5 درصد پسر بازمانده از تحصیل در شهرها و روستاهای استان شناسایی شده که 265 کودک روستایی و 15نفر شهری هستند.
فرازم بیدارپور، عقب ماندگی ذهنی، مشکلات جسمی، نبود مدرسه، عدم تمایل به تحصیل، مخالفت پدر، فقر مالی و طلاق را از جمله دلایل بازماندگی از تحصیل این کودکان دانست و گفت: 43 درصد دلایل بازماندگی از تحصیل به مسایل روحی و روانی، 15 درصد عدم تمایل به مدرسه، 30 درصد مشکلات اقتصادی و مابقی به سایر موارد بر می گردد.
وی بیشترین آمار کودکان بازمانده از تحصیل را مربوط به شهرستان سروآباد دانست.
عرفانی نسب به ارتباط بین سواد و سلامت نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می دهد یک سال سواد 7 دهم سن امید به زندگی را افزایش می دهد.
وی با اشاره به اینکه امید به زندگی در اوایل انقلاب 55 سال بود، افزود: اکنون سن امید به زندگی در ایران به 73 سال افزایش یافته که بخش مهمی مربوط به باسوادی مردم است.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سواد آموزی نیز گفت: طرح ها و برنامه های مربوط به باسوادی را به استان ها تفویض اختیار کرده ایم و برای باسوادی یک نفر بیسواد شش میلیون ریال اعتبار اختصاص می دهیم.
علی باقرزاده کردستان را استانی فرهنگی دانست و افزود: مسوولان استان کردستان می توانند با استفاده از ظرفیت زبان محلی و تدوین کتاب هایی در این ارتباط در راستای باسوادی افراد بیسواد در استان اقدام کنند.ک/3
7346/533
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]