واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بخش خصوصی دولت را در تدوین برنامه های توسعه ای کردستان یاری دهد سنندج - ایرنا - استاندار کردستان از فعالان و تشکل های بخش خصوصی استان خواست در جهت تدوین برنامه های توسعه ای و همچنین ترسیم نقشه راه در جهت سرعت بخشی به روند توسعه استان به دولت کمک کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالمحمد زاهدی روز شنبه در جلسه شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در سنندج با یادآوری این موضوع که دولت به تنهایی نمی تواند کردستان را به توسعه برساند، افزود: دولت در کردستان گفتمان توسعه را مطرح کرده و با جدیت به دنبال فرهنگ سازی این مقوله است و از بخش خصوصی نیز درخواست ترویج این فرهنگ را در جامعه داریم.
وی به پیشنهاد راه اندازی شورای مشترک اتاق بازرگانی سنندج و سلیمانیه عراق نیز اشاره کرد و افزود: باید سطح تعامل و همکاری بین فعالان اقتصادی استان کردستان با اقلیم کردستان عراق را فراهم کنیم.
او با اشاره به اینکه مراودات اقتصادی و تجاری بین استان کردستان و اقلیم کردستان عراق در سال های گذشته نیز وجود داشته و تفاهم نامه های نیز در این رابطه منعقد شده است، تبدیل مرز سیرانبند به مرز رسمی را یکی از ثمرات این تفاهم نامه ها دانست.
او گفت: سیرانبند از طرف جمهوری اسلامی ایران اکنون به عنوان یک مرز رسمی محسوب می شود اما دولت مرکزی عراق با رسمی بودن این مرز تاکنون موافقت نکرده است.
وی گفت: در بحث رسمی کردن مرزها باید دو کشور علاقمند باشند و این علاقمندی و جدیت از سوی ایران وجود دارد و اثبات شده اما دولت مرکزی عراق با وجود رایزنی های فراوان تاکنون با موضوع رسمی شدن سیرانبند موافقت نکرده است.
زاهدی ارتباط سیستمی و سازمانی بر اساس ساختار مشخص با اقلیم کردستان عراق را خواستار شد و گفت: باید از کارهای پراکنده در سطح تجارت و بازرگانی جلوگیری کرد.
استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری این موضوع که درآمد سرانه مردم کردستان کمتر از نصف سرانه کشوری است گفت: پول در استان کردستان بخصوص در شهرستان های مرزی بانه و مریوان به مقدار فراوان وجود دارد اما متاسفانه تبدیل به سرمایه نشده و حتی در چرخه بانکی نیز قرار نگرفته است.
زاهدی تاکید کرد باید بخش خصوصی برای این موضوع برنامه ریزی کند و پول های واقع در مناطق مرزی به سرمایه تبدیل شود تا مردم کردستان از آن بهره مند شوند.
او به استعدادهای فراوان کردستان در بخش های کشاورزی، دامداری، معدن و گردشگری اشاره کرد و گفت: اکنون خام فروشی در معادن را قبول داریم و دولت نیز تلاش های زیادی برای ایجاد صنایع فرآوری در استان انجام داده و خوشبختانه چند مورد نیز به نتیجه رسیده است.
وی وجود معارضین محلی را یکی از موانع توسعه معادن استان دانست و گفت: معادن براساس قانون باید از طریق مزایده واگذار شود و تاکید داریم افرادی که به عنوان بهره بردار معادن در استان شناخته می شوند باید مسایل اجتماعی را نیز در نظر داشته باشند.
او با تاکید بر اینکه تا مردم کردستان خود نخواهند توسعه شکل نمی گیرد، اظهار کرد: توسعه باید به خواست عمومی و مطالبه همه اقشار تبدیل شود و در این صورت دولت هم زمینه اجرایی آن را فراهم خواهد کرد.
زاهدی به سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به کردستان نیز اشاره کرد و گفت: در این سفر تصمیم گرفته شد زنجیره تولید فولاد از صفر تا 100 ایجاد شود و تفاهم نامه ای در این ارتباط نیز در تهران با سرمایه گذاران این بخش منعقد شده است.
وی در ادامه به برخی موانع بر سر راه سرمایه گذاری در استان نیز اشاره کرد و گفت: برخی از سرمایه گذاران کردستانی در داخل و خارج از کشور سرمایه گذاری کرده اند و به دلیل بروکراسی اداری و موانع پیش رو، تمایلی به آوردن سرمایه به کردستان ندارند که باید این موانع را برداریم.
او گفت: تمام دستگاه های اجرایی باید در جهت رفع این موانع تلاش کنند و در این راه بخش خصوصی نیز باید دولت را کمک کند.
استاندار کردستان در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه بعد از انقلاب همواره دولت در زمینه اجرای طرح های توسعه ای و ترسیم نقشه راه این بخش اقدام کرده است، گفت: از این به بعد باید بخش خصوصی وارد شود و از دید خود برنامه برای توسعه ارایه کند.
زاهدی رسیدن به یک نگاه مشترک از سوی بخش خصوصی و دولت را نیز خواستار شد و افزود: باید دیدگاه های توسعه ای به هم نزدیک شود و براساس آن و در قالب یک برنامه مشخص تلاش کنیم.ک/3
7346/533
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]