تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804325521




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چاه های غیرمجاز بلای سفره های زیر زمینی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر آب و خاک البرز هشدار داد/ چاه های غیرمجاز بلای سفره های زیر زمینی کرج-ایرنا- مدیرآب و خاک سازمان جهاد کشاورزی البرز از حفر بی رویه چاه های غیر مجاز به عنوان بلای خشکی سفره های زیر زمینی این استان نام برد.


"حجت الله رضایی" روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به وجود 16 هزار و 648 حلقه چاه مجاز و غیر مجاز دراین استان اشاره کرد و افزود: این چاه ها در بخش های کشاورزی، صنعت و شرب مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: بر اساس گزارش آب منطقه ای استان البرز، بیش از 12 هزار حلقه از این چاه ها پروانه بهره برداری ندارند که اغلب این چاه ها نیز در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند.
وی به وجود دو هزار و 12 حلقه چاه مجاز کشاورزی اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین آفت ها برای آب های زیرزمینی وجود چاه های غیر مجاز است که علاوه بر استفاده بی رویه از سفره های زیرزمینی، خطری برای فرونشست زمین محسوب می شود.
رضایی افزود: براساس آمارهای رسمی، البرز دارای یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب آب سطحی و 12میلیون متر مکعب منابع آبی زیرزمینی است که این ارقام به علت انتقال بخشی از آن به استان های همجوار و همچنین حفر چاه های غیرمجاز تا حدزیادی کاهش یافته است.
وی همچنین به وجود 178 رشته قنات در استان البرز اشاره کرد و بیان داشت: هم اکنون حدود 90 رشته از این قنات ها که اغلب در مناطق ساوجبلاغ و شمال شهرستان کرج (جاده چالوس) هستند، فعال بوده و مابقی متروکه شده اند.
رضایی یکی از مشکلات کشاورزان در این استان را قطع حق آبه کشاورزان از سد کرج دانست و گفت: این حق آبه به لحاظ تامین آب شرب شهروندان تهرانی و کاهش بارندگی های چندسال اخیر قطع شده که موجب مشکلاتی برای کشاورزان روستاهای پایین دست سد
و جنوب شهرستان کرج (ماهدشت) و سرحدآباد شده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان البرز به خشکسالی های اخیر اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه های برون رفت از این وضعیت، تعیین الگوی کشت و تدوین سند ملی آب استان است که سند ملی آب از قبل تهیه شده و در حال بازنگری است.
وی تعیین میزان منابع آبی و نحوه استفاده از آن در بخش های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی و شرب را از جمله مفاد سند ملی آب دانست و اظهار داشت: بعد از تعیین این ارقام، الگوی کشت منطقه ای در استان تعریف می شود که چه محصولی مناسب کشت در بحران کم آبی استان مناسب است.
رضایی همچنین به وجود سد طالقان در استان البرز اشاره کرد و گفت: اراضی کشاورزی روستاهای بالادست طالقان از سرشاخه های آب رودخانه شاهرود سیراب می شوند ولی کشاورزان حاشیه سد و پایین دست سد هیچ بهره برداری از آب این سد نمی توانند بکنند زیرا متاسفانه یک قطره از آب سد طالقان برای کشاورزی استان البرز مصرف نمی شود و بخش عمده ای از آن به دشت قزوین اختصاص یافته است.
به برخی راه های مقابله با بحران کم آبی در استان اشاره کرد افزود: اجرای سیستم های نوین آبیاری، نصب کنتورهای هوشمند آب بر روی چاه های کشاورزی و تعیین الگوی کشت از مهم ترین راهکارهاست .
وی گفت: با این روش ها راندمان آبیاری افزایش یافته و می توان از منابع آبی استفاده بهینه و به موقع داشته باشیم.
مدیر آب وخاک جهاد کشاورزی استان البرز اضافه کرد : هم اکنون حدود یک هفتم از مجموع 74 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان البرز به سیستم های نوین آبیاری اعم از قطره ای و بارانی مجهز شده اند که معادل 11 هزار و 400 هکتار است.
وی همچنین استفاده از ارقام کم مصرف آب برای کشت گندم و جو را از جمله روش های کشت در این بحران دانست و بیان داشت:برای سال زراعی جاری پنج رقم گندم و چهار رقم جو مقاوم به خشکی و کم آبی به کشاورزان استان پیشنهاد شده که ارقام گندم شامل پیشتاز، پارسی، سیوند، سیروان و پیشگام بوده و ارقام جو شامل بهمن، نصرت، ریحان و یوسف است.
استان البرز در زمان حاضر در بخش زراعت محصولاتی همچون گندم، جو، ذرت علوفه ای، پنبه و ... را در سطح 45 هزار و 159 هکتار تولید می کند و باغات این استان نیز در 24 هزار و 950 هکتار از اراضی البرز واقع شده است. ک/3
693/ 691


12/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن