واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک و نیم میلیون نفر از جمعیت تهران در بافت های فرسوده زندگی می کنند تهران- ایرنا- معاون سازمان نوسازی شهر تهران گفت: حدود یک و نیم میلیون نفر از جمعیت تهران در بافت های فرسوده زندگی می کنند.
به گزارش ایرنا، علیرضا نبید روز سه شنبه در حاشیه بازدید چند تن از سردبیران و خبرنگاران ایرنا از این سازمان به ارائه مختصری از فعالیت های سازمان نوسازی شهر تهران پرداخت و گفت: مساحت بافت های فرسوده در تهران سه هزار 268 هکتار است که 52 درصد از بافت های فرسوده در منطقه 10 و 593 هکتار آن در منقطه 12 قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه نوسازی بافت فرسوده به یک دغدغه تبدیل شده، اظهارکرد: هوای آلوده و ترافیک موضوعات قابل لمسی است که هر روز به آن پرداخته می شود، اما توجه به بافت فرسوده نیز حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: اگر زلزله ای در تهران رخ دهد تبدیل به فاجعه انسانی خواهد شد و در چند دقیقه اول، چندین میلیون کشته خواهیم داشت، این مسأله از موضوعاتی چون ترافیک یا آلودگی هوا به مراتب بدتر خواهد بود.
نبید به اهمیت و نقش رسانه های مردمی در راستای اطلاع رسانی دقیق اشاره کرد و افزود: بدین منظور جلسه های متعددی با اساتید دانشگاه ها و رسانه های مختلف برگزار و پیرامون مسائلی چون زلزله بحث و تبادل نظر شده است.
وی اضافه کرد: آخرین بار در زلزله بم بافت فرسوده جزء دغدغه مسوولان قرار گرفت و تا مدتی به این موضوع توجه نشان داده شد، ولی بعد از آن این موضوع تقریبا کم رنگ شد.
وی با بیان اینکه نباید منتظر یک فاجعه انسانی باشیم خاطرنشان کرد: در تهران 50 دفتر در مناطق 7 تا 20 پراکنده هستند که به مسائل مربوط به بافت فرسوده رسیدگی می کنند.
معاون سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه با اشاره به اینکه روند بازسازی در مناطقی که فضای کوچکی دارند چند سال زمان می برد، تصریح کرد: برای مثال با تلاش زیاد و در طول چندین سال ممکن است تنها بتوانیم 10 درصد از بافت فرسوده را بازسازی کنیم.
وی گفت: تاکنون 30 درصد از بافت فرسوده در تهران نوسازی شده است.
نبید نقش انبوه سازان در روند نوسازی را مورد اشاره قرار داد و افزود: انبوه سازان یکی از ارکان مهم و جدی بخش خصوصی هستند که سرمایه و کیفیت کار آنان حائز اهمیت است، با توجه به اینکه بخش زیادی از بافت های فرسوده مربوط به اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه است، اگر چنانچه سرمایه داران تشویق شوند تا در این مناطق سرمایه گذاری کرده و به نوسازی بپردازند، اتفاق خوبی برای جامعه و قشر کم درآمد رقم می خورد.
نبید در ادامه این بازدید بیان کرد: در تهران حتی کوچه های نفوذناپذیری با عرض 80 سانتی متر نیز وجود دارد که در صورت بروز آتش سوزی یک موتور آتش نشانی هم نمی تواند از آنجا عبور کند.
به گفته این مقام مسوول رسانه ها در این زمینه نتوانسته اند در اقناع ذهنی مردم نقش مثبتی ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید تلاش مضاعف و فراوانی داشته باشیم تا بتوانیم در کوتاهترین زمان ممکن بافت های فرسوده را اصلاح و به استانداردهای طبیعی نزدیک کنیم و این مسأله نیازمند اجرای یک طرح جامع تفصیلی است.
معاون سازمان شهر سازی و نوسازی تهران با بیان اینکه در ساخت و سازهای سال 93 بحث ارتقای کیفیت سکونت مطرح شده بیان کرد: ما مسائل انسانی را مقدم تر از مسائل دیگر می دانیم، از این رو در بخش تأمین خدمات، فضای سبز، پارکینگ، ایجاد فضای آموزشی و سلامت، شهرداری تهران مسوول است.
نبید تأکیدکرد: باید قسمتی از بودجه صرف مسائل فرهنگ سازی و ارتقای کیفیت سکونت شود تا شهروندان بتوانند در شرایط و فضای جدید سکونت کنند.
وی عنوان کرد: به موجب قانون، زمانی که دفاتر خدمات نوسازی در محلات مستقر می شوند، تاریخچه قومیت ها را خارج می کنند، از آنجایی که ما در مناطق مختلف با قومیت ها و تفکرات خاص مواجه هستیم باید به همه قومیت ها یا اقلیت های مذهبی توجه داشته باشیم.
نبید عنوان کرد: هر چه اطلاعات بیشتری درباره پیچیدگی های قومیتی داشته باشیم می توانیم آن اطلاعات را در سر فصل های موضوعات فرهنگی قرار داده و از آن استفاده کنیم.
تهرام/9350/1348
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]