واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: محکی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
کیفیت زندگی شهروندان تهرانی رصد میشود / مراجعه پرسشگران به درب منازل 20هزار خانوار تهرانی از نیمه آذر ماه
مدیر کل مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران از اجرای طرح بررسی جمع آوری اطلاعات و رصد کیفیت زندگی مردم شهر تهران خبر داد.
علی اصغر محکی مدیر کل مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، اجرای طرح بزرگ جمع آوری اطلاعات رصد کیفیت زندگی مردم شهر تهران را یکی از مهم ترین پروژه های شهر عنوان کرد و افزود:این طرح از نیمه آذر ماه به مدت 2هفته در سطح محلات شهر تهران اجرا خواهد شد.
وی با بیان این که پژوهشگاه آمار ایران مسئولیت نظارت اجرای این پروژه را بر عهده خواهد داشت اظهار داشت: 374 پژوهشگر محله به عنوان پرسشگر پس از کسب آموزشهای لازم از انیمه ی آذر ماه محله به محله اقدام به جمعآوری اطلاعات از خانوارهای تهرانی خواهند نمود.
مدیر کل مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر جامعیت اطلاعات این پرسش نامه، از رضایت شهروندان از وضعیت عمومی زندگی، محله، شهر، شهرداری، احساس تعلق به محله، سرمایههای فرهنگی، اجتماعی، امید به آینده، میزان آمادگی برای مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و نیزمسائل مطرح در خصوص بهداشت و سلامت شهروندان به عنوان شاخصهای فرهنگی و اجتماعی مورد پرسش در این پروژه یاد کرد و گفت:با توجه به این که واحد مورد مطالعه در این پژوهش خانواده است یک نفر از اعضای خانواده در صورت احراز شرایطی نظیر برخورداری از اطلاعات کافی در خصوص خانوار، توانایی پاسخگویی و حداقل 15سال سن به عنوان نماینده به پرسشگر پاسخ خواهد داد.
محکی در ادامه به شیوه نمونه گیری خوشهای سیماتیک تصادفی احتمالی این طرح اشاره کرد و افزود:مطابق پیش بینیهای به عمل آمده به طور میانگین از هر محله 260 پرسشنامه جمع آوری خواهد شد.
وی تصریح کرد:با توجه به جمع آوری 20هزار پرسش نامه در سه سطح محله، منطقه و شهر این اطلاعات جهت اجرای پروژهها در سطوح مدیریت محله، شهرداری منطقه و مدیریت شهری مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
مدیر کل مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران به کار گیری اطلاعات در قالب تهیه نقشهGIS در رصد خانه شهر تهران توسط مدیریت شهری را از جمله موارد کاربرد این پرسش نامه عنوان کرد و اظهار داشت:در واقع حوزه اجتماعی و فرهنگی از طریق فراتحلیل ،داده کاوی و تحلیل ثانویه در صدد است فراتر از اطلاعات توصیفی به میزان کیفیت زندگی شهروندان بر اساس شاخصهای فرهنگی اجتماعی دست یابد.
محکی با عنوان این که تاکنون اجرای طرحهای آماری اجتماعی و فرهنگی تحت عنوان سنجش ارزشها و نگرشها بوده و طرحی با این میزان شاخص، گستردگی و جامعیت اجرا نشده است افزود:حتی اجرای طرح سنجش سلامت هم از نظر نمونه آماری و شاخص بسیار محدودتر از این طرح بوده است.
وی در ادامه به تغییر رویکرد شهرداری تهران از یک نهاد صرفا خدماتی به اجتماعی از بدو مدیریت دکتر قالیباف اشاره نمود و اظهار داشت: قطعا اطلاعات جمع آوری شده از این طریق در تدوین برنامههای اصولی تر و اجرای بهتر پروژههای شهری، موثر تر خواهد بودچرا که هدف نهایی مدیریت شهری ارتقا سطح کیفیت زندگی شهروندان است و این پروژه نیز در صدد رصد وضعیت کیفیت این امر است.
مدیر کل مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با عنوان این که این پروژه بر اساس شاخصهای تعریف شده چگونگی کیفیت زندگی شهروندان و فاصله آن با وضعیت مطلوب را به خوبی مشخص خواهد ساخت خاطر نشان کرد: یکی دیگر از خروجیهای این پروژه انتشار کتابچه آماری و تحلیلی در سال 94 است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]