واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس مسائل خاورمیانه : رسانه های جهان اسلام باید همسو شوند تهران- ایرنا- کارشناس مسائل خاورمیانه و اعراب ؛ موضوع رسانه و اطلاع رسانی را یکی از چالش های اصلی جهان اسلام عنوان کرد و گفت: در این برهه از زمان همسویی رسانه های جهان اسلام موضوعی مهم و تاثیر گذار است.
مصیب نعیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: شاید در رسانه های جهان اسلام همصدایی وجود نداشته باشد اما آنچه مهم و قابل اهمیت است همسویی آنها در یک هدف و داشتن مواضع مشترک برای همزیستی، همیاری و همکاری است که هرکدام با روش و امکانات خود همگام با دیگران حرکت می کنند.
نعیمی می افزاید: نگرش غیر منطقی و دامن زدن به اختلافات معمولا باعث دور شدن کشورهای اسلامی از همدیگر و بروز یکسری اختلافات مبهم و عاری از حقیقت می شود.
** رسانه ابزاری برای نمایش جنایات تکفیریها و داعش
این کارشناس مسائل خاورمیانه و اعراب گفت: یکی از ابزارهایی که تکفیری ها و داعش برای نمایش جنایات خود میان مردم استفاده می کند ابزار رسانه است که تصاویر آن را مستقیما از طریق شبکه های تلویزیونی و سایت های خبری پخش می شود ، آنها سعی می کنند از این طریق میان مسلمانان خصوصا شیعیان رعب و وحشت ایجاد کنند.
به گفته نعیمی در این میان برخی نیز با انتشار این گونه اخبار آگاهانه و یا ناآگاهانه به این رعب و وحشت که از جنبه روانی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است دامن می زنند.
وی با بیان اینکه این گونه اخبار برای آنها جنبه تبلیغاتی دارد، گفت: آنها به این دلیل که از حضور در صحنه میدانی با مسلمانان هراس دارند و هیچ امیدی در این باره ندارند به این گونه تبلیغات روی آورده اند لذا این واقعیتی است که به طور حتم باید به آن دقت کرد.
کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: داعش در هر نقطه ای که با یک حمله سیستماتیک روبرو شده است یا شکست خورده و یا عقب نشینی و فرار کرده است. آنها چیزی که در اذهان ایجاد می کنند بزرگتر از آن است که در واقعیت و در زمین وجود دارد.
به گفته وی رسانه ها در کشورهای اسلامی باید با همسو شدن و هم صدایی در تبیین ماهیت و اهداف اسلام هراسی که دشمنان با استفاده از ابزار رسانه در صدد القا افراط گرایی و تروریسم داعشی هستند تلاش کرده و هرگز به آنها میدان برای مانور رسانه ای و تبلیغاتی ندهند.
مدیر مسئول روزنامه الوفاق در ادامه به حضور و نشست وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در هفته جاری در تهران اشاره کرد و گفت: به دور از نوع بیانیه و تفاهم حضور آنها می تواند اثر بسیار مثبتی در همگرایی ایجاد کند به ویژه اینکه در برهه فعلی ثابت شده خطراتی علیه اسلام وجود دارد یا به گفته مدیر جدید این اجلاس " اسلام هراسی جهان اسلام و مسلمانان را تهدید می کند".
نعیمی درباره نقش رسانه ها برای برقراری صلح و آرامش در جهان اسلام نیز گفت: جنگ اول در جهان " رسانه " است چرا که قبل از جنگ نظامی اگر اتفاقات نظامی و امنیتی رخ می دهد زمینه ساز مثبت و منفی آن ها رسانه ها هستند.
به گفته وی ایجاد ساختار برای افکار عمومی از طریق رسانه یکی از عناصر موفقیت یا ناکامی به حساب می آید لذا با بهره گیری از امکانات بالقوه و بالفعل در جهان اسلام که به شکل وسیع وجود دارد نه تنها می توان شرایط فعلی را بهتر کرد بلکه آینده بهتری را نیز رقم بزند.
کارشناس مسائل خاورمیانه و اعراب تصریح کرد ایجاد اعتماد در اقشار مختلف مردم و عرضه نکات مشترک مسلمانان چه در بعد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تبیین خطرات دشمن که همه مرزهای اسلامی را تهدید می کند می تواند عناصر اصلی یک رسانه موفق در جهان اسلام باشد.
به عقیده نعیمی حضور وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در جمهوری اسلامی ایران کمک شایانی به موضوع فوق کرده و فرصتی است برای بازبینی مراحل گذشته و آسیب شناسی نقاط ضعف و قوت و فرصت هایی که برای مراحل آینده پیش رو این کشورها قرار دارد.
** همسویی رسانه ای جهان اسلام
این کارشناس مسائل خاورمیانه و اعراب تاکید دارد: همیشه منظور این نبوده که همه رسانه های جهان اسلام یک نوع فعالیت کنند بلکه " همسویی" آنها مهم است.
به گفته نعیمی شاید رسانه های جهان اسلام همصدا نباشند اما آنچه مهم و قابل اهمیت است همسویی آنها در یک هدف و داشتن مواضع مشترک برای همزیستی، همیاری و همکاری کشورهای اسلامی برای آنها است که هرکدام با روش و امکانات خودشان همگام با دیگران حرکت کنند.
وی افزود: بحث همسویی یکی از مباحث اصلی همه کشورهای اسلامی است که همگی به آن باور دارند ولی در مرحله عمل نیاز به یک ساختار نوینی دارد که بتواند این مجموعه را کنار هم قرار دهد.
** راهبردها برای حل بحران رسانه های جهان اسلام
مدیر مسئول روزنامه الوفاق با بیان اینکه بحث رسانه دو بعد دارد اول ساختار رسانه ای و دوم اهداف استراتژی، اظهار داشت: اگر اهداف استراتژی بتواند در برهه ای از زمان در کنار ابزار و امکانات به خوبی مورد استفاده قرار گیرد قطعا نتیجه مثبت خواهد داشت.
نعیمی تصریح کرد در مرحله فعلی بعد از تبیین اهداف و استراتژی باید از روش های حرفه ای استفاده کنیم؛ همانگونه که دشمن هم سعی می کند تبلیغ غیرمستیقم یا تبلیغ استدلالی که هم اکنون در جهان به عنوان روش تبلیغ مطرح است در این زمینه نه تنها آموزش های خاصی برای دست اندرکاران رسانه ایجاد می شود بلکه آکادمی ها و دانشگاه های تخصصی در این زمینه ایجاد شده است.
وی معتقداست : جهان اسلام نیاز دارد همزمان با تحولات جهانی و پیشرفت تکنولوژی همگام با زمانه به مدرنیته نگاه کند و اهداف استراتژی را در آن قالب عرضه کند.
به گزارش ایرنا ، تهران 10 تا 13آذرماه (1تا 4دسامبر) میزبان دهمین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی است.
نشست وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی روزهای 12 و 13 آذر(3 و 4 دسامبر) برگزار می شود.
فراهنگ**1355**1601**
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]