تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر جوان مؤمنى كه در جوانى قرآن تلاوت كند، قرآن با گوشت و خونش مى آميزد و خداوند ع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855502699




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همگرایی رسانه ای برای مقابله با اسلام هراسی -هدایت عبداللهی*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همگرایی رسانه ای برای مقابله با اسلام هراسی -هدایت عبداللهی* اسلام و مسلمانان طی قرون و اعصار متمادی هیچگاه از حملات دشمنان خود درامان نبوده و همواره با تهدیدهایی از جمله اشغال سرزمین ، جنگ فکری ، تهاجم فرهنگی و اقتصادی دست و پنجه نرم کرده اند.


پیشرفت ها و تحولات قرن بیستم و بیست و یکم در زمینه ارتباطات و استفاده گسترده از این امکانات با تکیه بر توان رسانه ای برتر، طی دهه های اخیر به حملات علیه اسلام شکل و رنگ دیگری بخشید و نتیجه آن نشان دادن چهره ای منفی از مسلمانان نزد افکار عمومی بخصوص در کشورهای غربی بوده است.
دستگاه قدرتمند رسانه ای غرب طی دهه های مختلف تلاش کرده است که چهره ای مشوه از اسلام و مسلمانان ارائه دهد و با بهره گیری از ترفند های رسانه ای و تبلیغاتی ، خشونت و افراطی گری را موازی اسلام و مسلمانان را شیفته اعمال و رفتارهای خشونت بار معرفی کند.
رسانه های صوتی ، تصویری و نوشتاری غرب با تکیه بردانش حرفه ای و برنامه ریزی منظم و زنجیره ای به گونه ای به اطلاع رسانی وارونه دست زده اند که حتی دستگاههای رسانه ای کشورهای اسلامی نیز در بسیاری موارد به دام آنان افتاده و با بازنشر مستقیم و بی هدف اطلاعات تحریف شده رسانه های غربی علیه اسلام و مسلمانان ، به آتش افروخته شده توسط آنان به جان اسلام دامن زده اند.
به موازات تلاش برای مخدوش کردن چهره مسلمانان نزد افکار عمومی کشورهای غربی و سایر کشورهای جهان ، ماموریت دیگر رسانه های غربی دامن زدن به اختلاف ها و افروختن آتش جنگ و تفرقه و تشتت در جهان اسلام و میان کشورهای اسلامی بوده است.
از این زاویه رسانه ها ی غربی در کنار دستگاه دیپلماسی و حتی نظامی غرب ماموریت ها و مسئولیت های گسترده ای بردوش گرفته و مستقیم یا غیر مستقیم به آتش بیار معرکه در میان مسلمانان تبدیل شده و گاه حتی نیازی به پنهان کردن نگاه نژاد پرستانه و تفرقه افکنانه خود نسبت به اسلام احساس نکرده اند.
شاید اشاره به موضوع جدال " بن آفلیک" هنرپیشه معروف آمریکایی هنگام مصاحبه چند ماه قبل با شبکه اچ بی او آن کشور به عنوان بخش کوچکی از یک جدال رسانه ای رسمی علیه اسلام جالب باشد. هنگامی که در یک میزگرد تلویزیونی مجری و مهمان برنامه از حزب جمهوری خواه آمریکا اسلام و مسلمانان را " منزجر کننده " و " نژاد پرست " توصیف کرده و مطالب دیگری علیه مسلمانان ابراز کردند ، بن آفلیک که برای تبلیغ فیلم جدید خود در این برنامه حاضر شده بود ، برخلاف نظر مجری و مهمان حزبی برنامه به دفاع از اسلام و مسلمانان پرداخت و تفکرات این دو را نژاد پرستانه توصیف کرد. اما این پایان ماجرا نبود ، بلکه با ورود عناصر و عوامل حزب جمهوری خواه و حمله گسترده و انتقاد شدید محفلی و رسانه ای به بن آفلیک به خاطر دفاع او از اسلام ، چهره هماهنگ رسانه ای و سیاسی بخشی از نظام حاکم بر آمریکا به طور خاص و غرب به طورعام علیه اسلام بیش از پیش عریان شد.
پیشرفت های جهان در زمینه ارتباطات و گسترش امکانات در حوزه رسانه ها اکنون شرایط را به گونه ای رقم زده است که آنجا که پای منافع غرب درمیان باشد، رسانه های آنان نه تنها به دنبال دیپلمات ها و نظامیان یا در حتی کنار آنها بلکه اندکی جلوتر از آنان در صحنه های مختلف رویدادها حضور دارند و به دلیل قدرت تاثیر گذاری مورد حمایت جدی دستگاههای سیاسی و نظامی نیز هستند.
به این ترتیب شاید در بعد نظری طرح موضوع وحدت و همگرایی رسانه ای برای مقابله با فعالیت رسانه های غرب آسان به نظر برسد ، اما در بعد عملی و میدانی طبعا دشواریها و موانعی وجود دارد. بخشی از این موانع زائیده همان نگاه منبعث از تلاش موفق غربی ها برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام بوده و بخشی نیز به وجود اختلاف اجتناب ناپذیر در ساختار حاکم بر هریک از کشورهای اسلامی مربوط است.
آنگونه که نظریه پردازان غربی مطرح کرده اند ، در سایه وسایل ارتباطی و اطلاع رسانی جدید جهان به دهکده ای کوچک تبدیل شده و درچنین جهانی وضع رسانه ها و خبرنگاران و دست اندرکاران آن با قدرت ارتش های بزرگ در گذشته و توان افسران و سربازان جبهه های جنگ و گاه بیشتر از آن مقایسه می شود و بدون اغراق عقیده براین است که رسانه ها قادر هستند به تغییر و تحولات گسترده در سطوح مختلف سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و غیره در مساحت های جغرافیایی و انسانی بزرگ و کوچک دامن بزنند.
درچنین فضایی آنچه جهان اسلام به آن نیاز دارد نه تنها افشای واقعیت های پشت پرده اوضاع اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی جهان غرب ، بلکه معرفی چهره واقعی اسلام و مسلمانان و تبیین مفهوم کلمه اسلام به عنوان دین منادی صلح و وحدت در جهان است.
هرچند نمونه تلاش های ضد اسلامی رسانه های غربی و صهیونیستی علیه اسلام و مسلمانان فراوان است ؛ اما درهمین حال نمی توان تلاش برخی متفکران و اندیشمندان غربی سایر ادیان برای حرکت در مسیر خلاف جهت تبلیغات رسانه ای غرب و معرفی چهره مثبت از اسلام را نادیده گرفت ، که استفاده از ظرفیت اخیر نیز به نوبه خود باید مورد توجه رسانه های اسلامی قرار گیرد.
سمت دیگر ماجرا نیز سردمداران و رسانه های کشورهای غربی قراردارند که برای خنثی کردن هرگونه اقدام چه از جانب مسلمانان و چه پیروان سایر ادیان در مسیر معرفی اسلام واقعی ، تقویت وحدت مسلمانان و گفت و گوی ادیان ، از هیچ اقدامی فروگذار نیستند، همچنین به منظور افزایش فاصله میان ادیان تلاش می کنند ، افکارعمومی جهان با این تفکر مواجه نشوند که پیامبران الهی یکدیگر را نفی نکرده اند.
رسانه های غربی در کنار سیاستمداران خود ، بخصوص زمانی که نظرات متفکران اسلامی و یا بیدارگران سایر ادیان به نفع اسلام رقم بخورد ، تلاش برای خنثی کردن آن را نیز افزایش می دهند.
با تکیه بر توان رسانه ای کشورهای اسلامی شرایط باید به گونه ای رقم بخورد تا مسلمانان ناگزیر نباشند در برابر اتهام ناروای غربی ها در باره افراط گرایی و خشونت از خود دفاع کنند ، بلکه با صدای رسا براین نکته تاکید شود که آنچه از خشونت و افراط گرایی در جهان معاصر وجود دارد بخشی از نتایج طرح های دائمی و بلند مدت غربی ها در جهان است که با بهره گیری از کج فهمی ها و ذهن های آماده افراط گرایی و گروههای اسلام نما در برخی از کشورها اجرا و به آن دامن زده شده است.
طرح موضوع " همگرایی رسانه ای برای صلح و آرامش در جهان اسلام " که شعار همایش چهار روزه کارشناسان و وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در روزهای اخیر در تهران است ، فرصت مغتنمی به شمار می آید تا با تکیه بر آن رسانه های کشورهای اسلامی همگرایی و وحدت مورد نیاز برای تحکیم بنیان ها و پایه های اجتماع بزرگ مسلمانان را بیش از پیش تقویت کنند.
تلاش برای شناسایی نقاط ضعف رسانه ای در جهان اسلام ، تقویت نقاط اشتراک و وحدت و حرکت در خلاف جهت فعالیت رسانه های غربی، برای معرفی چهره واقعی اسلام و مسلمانان بخشی از وظایف رسانه های جهان اسلام در این مسیر دشوار است.
رسانه های کشورهای اسلامی می توانند پاسخ مناسبی برای این سوال ها ارائه دهند که چرا در جهانی که به یک دهکده تشبیه می شود ، کشورهای اسلامی روز به روز از هم دور شده اند و چگونه می توان مسلمانان جهان را به مصداق آیه 103 سوره آل عمران (... و اعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا...) به هم نزدیکتر کرد ، یا چه راهی برای تقویت دیوارهای دفاعی فکری جهان اسلام وجود دارد تا با تکیه برآن رسانه های اسلامی، منادی جهان بدون خشونت و افراط گرایی باشند و مفهوم اسلام هراسی مورد نظر نظام رسانه ای غرب کارکرد خود را از دست بدهد.
*کارشناس رسانه - ایرنا
اول**


11/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن