واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران میزبان تلاش رسانه ای کشورهای اسلامی برای همگرایی و همکاری تهران- ایرنا- برگزاری دهمین "اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی" در تهران نشانه قدرت رسانه ای کشورمان در دفاع از اسلام و مبارزه با چیره جویی غرب است و می تواند آغازگر روند نوینی از حضور رسانه ای جهان اسلام در اشاعه صلح اسلامی باشد.
تهران روزهای دوشنبه تا چهارشنبه هفته جاری (9 تا 12 آذر ماه) میزبان دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو "سازمان همکاری اسلامی" (Organisation of Islamic Cooperation) موسوم به OIC است. جمهوری اسلامی ایران نخستین بار در آذر ماه سال 1376 شمسی میزبانی گردهمایی سران این کشورها را که در آن زمان "سازمان کنفرانس اسلامی" نام داشت، عهده دار شد و در سال 1384 نیز برای نخستین بار گردهمایی وزرای اطلاع رسانی این سازمان در تهران برگزار شد.
سازمان همکاری اسلامی با 57 عضو از چهار قاره جهان، بعد از سازمان ملل متحد، دومین سازمان بین دولتی است. این سازمان که 45 سال از عمر آن می گذرد، صدای جمعی جهان اسلام محسوب می شود و پاسداری و تضمین منافع تمامی مسلمانان را رسالت اصلی خود تعریف کرده است. ایجاد همکاری و همگرایی بین اعضای جامعه بین الملل در راستای برقراری صلح جهانی نیز از مهم ترین اهداف تاسیس این سازمان است.
عامل کلیدی شکل گیری این سازمان، جنایتی دردناک است که نزدیک به نیم قرن پیش در قدس شریف روی داد و مرور این حادثه و جریان های رسانه ای و تبلیغاتی متعاقب آن، شباهت این جنایت دولتی را با بحران های کنونی جهان اسلام و نقش تعیین کننده رسانه ها و اطلاع رسانی موثر و گویا از سوی کشورهای اسلامی، آشکار می کند.
در 30 مرداد ماه سال 1348 (21 آگوست سال 1969) "مسجد الاقصی" قبله اول مسلمانان جهان که نام مقدس آن در سوره مبارکه "اسراء" ذکر شده است و در سرزمین های اشغال شده از سوی رژیم صهیونیستی قرار دارد، در شعله های آتش سوخت و بخش هایی از سقف این عبادتگاه هزار ساله کاملا ویران شد.
عامل این حادثه ظاهرا یک گردشگر استرالیایی بود که اندکی بعد در یک دادگاه فرمایشی به اتهام جنون آنی و بیماری روانی، به سادگی تبرئه شد. در واقع، پنهان کاری در خصوص حقیقت ماجرا و دادن نسبت جنون آنی به عامل آتش سوزی نشانگر تسلط و قدرت جریان های رسانه های غربی و در راس آن آمریکا و صهیونیست ها بود که با تحریف واقعیت، خواسته های ضد اسلامی خود را عملی کردند.
آتش زدن اماکن مقدس فلسطین چندین بار دیگر تکرار شد و جالب این که تمامی آنها به دست گردشگران خارجی! که با مشاهده عظمت و شکوه قدس و "دیوار ندبه" دچار جنون آنی! شده بودند، صورت گرفت. در واقع، هر بار قدرت نرم رسانه های غالب برای توجیه قدرت سخت صهیونیست ها و گروه هایی که عداوتی سرسختانه با اسلام و مسلمانان دارند، به کار گرفته شد.
این رویداد آنچنان جهان اسلام را متاثر کرد که دو ماه بعد از آن (3 مهر ماه 1348)، سران کشورهای اسلامی در "مراکش" گردهم آمدند و یک سال بعد "سازمان کنفرانس اسلامی" تاسیس شد.
اکنون خاورمیانه و جهان اسلام در آتش درگیری های فرقه ای می سوزد و مسلمانان به نام اسلام و به دست گروه های افراطی تروریستی که اعمال و افکارشان هیچ گونه قرابتی با تعالیم اسلام ناب و سیره متعالی رسول الله(ص) و ائمه معصومین (علیهم السلام) ندارد، آواره و قتل عام می شوند و نامی که در صدر اخبار رسانه های جهان قرار دارد، "داعش" است؛ گروهکی تروریستی که خود را "دولت اسلامی" (Islamic State) نامیده، داعیه خلافت اسلامی دارد ، تحت حمایت جدی آمریکا و متحدان غربی آن که خود را سخنگو و نماینده "جامعه جهانی" می دانند، قرار دارد و متاسفانه برخی کشورهای اسلامی وابسته و سرسپرده به غرب نیز با آنها همراه شده اند.
اکنون محافل توطئه گر غربی با استناد به جنایات ایادی خود اسلام را که بیش از تمامی ادیان الهی بر تفکر و دانش جویی در دین، تشریک مساعی با دوستان و برخورد زیرکانه با دشمنان تاکید دارد و در این خصوص راهکارهای عملی ارائه می کند، مروج خشونت و بزرگ ترین ناقض حقوق بشر جلوه می دهند.
رسانه های غربی با احتراز از به کارگیری لفظ "داعش" و در اقدامی تامل برانگیز، بر استفاده از عبارت "دولت اسلامی" برای اشاره به جنایات تروریست ها در عراق و سوریه تاکید می کنند. همزمان، سرکردگان این گروهک نیز با بهره گیری از فضای اینترنت، شبکه های تلویزیونی و شبکه های اجتماعی، تصاویر مزدوران سیاه پوش و نقابدار خود را که انسان های بی گناه را به فجیع ترین شکل سلاخی می کنند، به نمایش می گذارند.
شعار رسمی اجلاس کنونی "همگرایی رسانه ای برای صلح و آرامش در جهان اسلام" است؛ جهان اسلام و کشورهایی که می توان گفت دچار "بحران رسانه ای" هستند و در دفاع از فرهنگ خود و نشان دادن چهره واقعی اسلام و تعالیم اصیل و تحریف نشده اش بسیار ضعیف عمل می کنند. به جرات می توان گفت برخی از آنها که در خدمت صاحبان و راهبران جریان رسانه ای غالب بر دنیا هستند، نه تنها اقدامی برای دفاع و اثبات بطلان تصاویر مخدوش از اسلام تلاش نمی کنند بلکه خود نیز مصداق بارز ضرب المثل "از ماست که بر ماست" شده اند.
در برهه زمانی کنونی، میزبانی این اجلاس توسط جمهوری اسلامی ایران به عنوان صدای اصلی مخالفت با سلطه غرب، افشاگر ماهیت رژیم صهیونیستی و پرچمدار وحدت میان مسلمانان که رسانه های آن مستقل عمل می کنند، اهمیت بسیار زیادی دارد و نشان می دهد که ایران اسلامی در این عرصه موفق عمل کرده است.
ایران از پتانسیل های متعددی برای همگرایی رسانه ای در جهان اسلام برخوردار است و می تواند "خون شهیدان" خود را که در راه اسلام و مبارزه با دشمنان قسم خورده دین و کشور ریخته شده است، با "قلم دانشمندان" متعهد، متدین و خوش فکر خود در عرصه رسانه و تولید دانش، قوت بخشد؛ چرا که به فرموده پیامبر گرامی اسلام (ص)، "مداد العلماء أفضل عند الله من دماء الشهدا" (قلم دانشمندان نزد خداوند برتر از خون شهیدان است).
این حدیث شریف نه به معنای کم ارزش تر بودن خون شهیدان بلکه حاوی این معنای عمیق است که برخلاف ادعای معاندان، اسلام ناب نه با ضربه شمشیر که با ارائه دانش و حقیقت تعالیم اسلام گسترش یافته و به جان های حقیقت پذیر نفوذ کرده است.
آذین صحابی *خبرنگار ایرنا
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]