واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همگرایی رسانه ای ؛ضرورت غیرقابل اجتناب دنیای اسلام تهران - ایرنا- کارشناسان ارشد اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که به تهران سفر کرده اند ، معتقدند همگرایی رسانه ای یک نیاز غیرقابل اجتناب دنیای اسلام است که می توان با استفاده از این همکاری و همسویی ،چهره و هویت حقیقی اسلام را به جهانیان نشان دداد.
چالش های جدی امروز جهان اسلام سبب شد که شرکت کنندگان در نشست دهمین دوره اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی یک صدا از لزوم وجود چنین همکاری رسانه ای سخن بگویند که چهره و هویت حقیقی اسلام را به جهانیان نشان دهد.
در شرایطی که رسانه های غربی برخوردار از امکانات و سرمایه دولت های متخاصم با اسلام می کوشند تا وجهه این دین مروج صلح و آرامش را خدشه دار کنند، کشورهای اسلامی بیش از پیش ضرورت وجود رسانه ای مشترک اما منحصر به دنیای اسلام را احساس می کنند.
همچنین امروز که گروه های افراطی در اقدامی هماهنگ با رسانه های مروج اسلام هراسی می کوشند تا جنایات خود را به اسلام منتسب کنند، نیاز به وجود رسانه ای احساس می شود که صدای جهان اسلام باشد و با دفاع از هویت صلح طلب این دین، چهره ای واقعی از آن به نمایش گذارد.
همان گونه که "مها عقیل" دبیر اطلاع رسانی سازمان همکاری اسلامی با اشاره به حجم قابل توجه اخبار و تصاویری که از سوی رسانه های غربی با هدف مخدوش کردن چهره اسلام مخابره می شود، مقابله با این جریان را از وظایف مهم رسانه ها در کشورهای مسلمان برشمرد.
"عبدالرحمان ناصر العبیدان" مشاور رسانه ای موسسه اطلاع رسانی قطر نیز با اشاره به این امر که رسانه های غربی و گروه های افراطی تروریستی در منطقه ارزش های اسلامی را هدف گرفته اند، بر ضرورت راه اندازی شبکه ماهواره ای سازمان همکاری اسلامی تاکید کرد.
همین ضرورت ها سبب شده است تا امروز راه اندازی شبکه ماهواره ای جهان اسلام که شورای همکاری اسلامی در این نشست پیگیر آن است، بیش از هر زمان دیگری اهمیت یابد.
در همین راستا، "حاجیه مریم دوبرکا کامارا" معاون اول وزیر ارتباطات گینه از ضرورت تشکیل ائتلاف خبرگزاری های جهان اسلام به منظور تاثیرگذاری بیشتر برای بیان واقعیت های جهان اسلام سخن گفت.
"عبدولای کولیبالی" مدیرکل اطلاع رسانی کشور نیجر که در نشست کارشناسی در دفاع از ایجاد شبکه ای تلویزیونی و ماهواره ای برای جهان اسلام سخن گفت، معتقد است: این شبکه نه تنها برای نشان دادن هویت و ارزش های واقعی اسلام که برای نمایش پیشرفت های دنیای اسلام یک ضرورت قلمداد می شود.
"احمد مصطفی" مشاور وزیر اطلاع رسانی موریتانی نیز تقویت رسانه های جهان اسلام را به منظور فروشکستن انحصار رسانه ای فعلی که در اختیار غربی ها است، خواستار شد.
مسلمانان امروز و در شرایطی که اسلام با تهدید سیاست های منافقانه غرب و تبلیغات اسلام هراسانه آن از یک سو و فعالیت گروه های افراطی از سوی دیگر مواجه است، می توانند با اتحاد و یک سو کردن اهداف رسانه ای خود به مقابله برخیزند. همچنان که ایجاد یک رسانه واحد می تواند انعکاس صدای اتحاد دنیای اسلام در حمایت از فلسطین باشد. این در حالی است که برخی از کارشناسان از نقش ضعیف رسانه ای برخی از کشورهای اسلامی در پوشش خبری وقایع فلسطین سخن می گویند.
"مایعا نقه" مشاور وزیر اطلاع رسانی تونس با انتقاد از نقش ضعیف رسانه های اسلامی در انعکاس اخبار جهان اسلام به ویژه مسئله فلسطین، خواستار تلاش بیشتر دست اندرکاران رسانه برای انتشار اخبار این کشور شد.
این در حالی است که " ابولقاسم رئوفیان" دبیرکل حزب ایران زمین با فراخواندن رسانه های جهان اسلام به همصدایی علیه صهیونیسم و افراط گرایی، خاطر نشان کرد: به نظر می آید برای ارتقای سطح آگاهی مردم در جهان اسلام و نیز برای تنویر افکار عمومی و بسیج افکار جهان اسلام علیه استکبار وصهیونیسم بین المللی در راستای اطلاع رسانی، باید وحدت نظر و رویه ای بین خبرگزاری های جهان اسلام پدید آید که جمهوری اسلامی این گام را برداشته است.
در نخستین روز این نشست که دیروز (دوشنبه) برگزار شد، پیش نویس 9 قطعنامه که قرار است در اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی طرح و به تصویب برسد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
روز دوم اجلاس کارشناسان وزرای اطلاع رسانی کشورهای همکاری اسلامی از صبح امروز (سه شنبه) آغاز می شود. همچنین نشست وزرای این اجلاس نیز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
تاکنون 9 اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در کشورهای مختلف اسلامی برگزار شده است. از اجلاس نخست که در سال 67 در شهر جده برگزار شد ، جهان اسلام شاهد تحولات بسیاری بوده و در آخرین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی که در لیبرویل در جمهوری گابن برگزار شد تحولات رسانه ای و اطلاع رسانی کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اجلاس تهران که از 57 کشور اسلامی برای حضور در آن دعوت به عمل آمده، فرصتی برای بررسی ضرورت های اطلاع رسانی توسعه صلح پایدار در منطقه است. به اعتقاد این کارشناسان ، ظهور گروه تروریستی و تکفیری داعش و گروه های مشابه در منطقه می تواند نتیجه خلا اطلاع رسانی درست و بموقع در این زمینه باشد؛ از این رو کشورهای اسلامی برای رفع این دغدغه باید نسبت به تدوین نقشه جامع اطلاع رسانی منطقه ای همت گمارند.
9053** 5981
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]