واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور امور بانوان وزیر کشور: مسولیت پذیری مردان در تامین معاش خانواده کم شده است ساری - ایرنا - مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور گفت: کاسته شدن میزان مسوولیت پذیری مردان در تامین معاش خانواده یکی از آسیب ها و مشکلات اجتماعی کشور است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «فهمیه فرهمند پور» روز سه شنبه در نشست کارشناسان و مشاوران امور بانوان فرمانداری ها و دستگاه های اجرایی مازندران افزود: با اشتغال زنان و افزایش بار وظایف این قشر، از میزان مسوولیت مردان برای فعالیت اقتصادی و اشتغال کاسته شده است.
وی تاکید کرد: در حالی وظایف مالی و اقتصادی خانواده ها با اشتغال بانوان بر دوش این قشر قرار گرفته که در شرع و دین اسلام زنان مکلف به تامین معاش نیستند.
فرهمندپور ادامه داد: پیش از این زنان در کانون خانواده به وظیفه مهم خانه داری و فرزندداری مشغول بودند و نمی توان این فعالیت آنان را به عنوان افراد غیر فعال در جامعه نام برد.
مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور خاطر نشان کرد: نگاه توسعه ای به اشتغال زنان در حالی در کشور رونق گرفت که این مساله تبعاتی را به همراه داشته است.
وی اضافه کرد: اکنون یک زن شاغل علاوه بر انجام فعالیت اقتصادی و مالی خانواده که جزو تکلیف او نیست، در محیط خانواده نیز بر اساس زن بودن کارها را انجام می دهد.
وی با ابراز تاسف از دیدگاه اقتصادی مردان به همسرانشان اعلام کرد: در گذشته مرد خانه دار بودن را به عنوان ملاک انتخاب همسر آینده خود مورد نظر داشتند ولی امروز تحت تاثیر نگاه اقتصادی، شاغل بودن بعنوان یکی از معیارها و ملاک های ازدواج مردان است.
به گفته فرهمند پور، ذهنیت و تصورات از شاغل بودن زنان به بیراهه رفته است و اکنون این قشر به عنوان تامین کننده معاش خانواده ها جایگزین مردان شده اند.
وی با تاکید بر این که ایجاد فرصت اشتغال زنان توانمند حق این قشر به شمار می رود، افزود: با حفظ جایگاه زنان و بدون دید اقتصادی و تامین کننده معاش خانواده، زمینه بروز توانمندی های این قشر فراهم می شود.
مشاور امور خانواده و بانوان وزیر کشور با یادآوری این که 60 درصد صندلی های دانشگاه ها در اختیار بانوان است، گفت: با توجه به فراهم بودن فرصت های متنوع کار و اشتغال برای آقایان، این قشر تمایل کمتری برای حضور در دانشگاه ها و مراکز علمی دارند.
وی ادامه داد: با توجه به نامساوی بودن فرصت اشتغال در جامعه برای مردان و زنان، دختران بعد از تحصیل در دبیرستان راهی بجز حضور در دانشگاه ها برای گریز از فراموشی در جامعه را ندارند.
فرهمندپور با ابراز تاسف از راهکار اعمال سهمیه دانشگاه ها به عنوان مانعی برای ورود دختران به مراکز علمی گفت: این راه حل نگران کننده زمینه ساز تغییر روند فرار مغزها از پسران به دختران شده است.
وی اظهار داشت: دختران برای دستیابی به فرصت تحصیل در دانشگاه ها، رویه مهاجرت به کشورهای دیگر را انتخاب کرده اند تا بتوانند به خواسته خود برسند.
به گفته مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور، دختران نیز حق دارند در میان گزینه های متعدد پیش رو با توجه به علایق، سلیقه ها و توانمندی ها آگاهانه و آزادانه انتخاب مسیر بکنند در حالی که اکنون این مساله در ایران وجود ندارد.
وی ادامه داد: ممانعت از ورود دختران به دانشگاه ها تنها سرگردانی این قشر را به مدت چهار سال به عقب انداخته ایم در حالی که باید راهکار درست و مناسبی در این خصوص اعمال شود.
فرهمند پور گفت: برعکس سایر کشورها، امروز شرایطی در جامعه ما فراهم شده که زنان تنها با گزینه اشتغال و یا جا ماندن از جامعه مواجه هستند.
وی تاکید کرد: فعالیت های مدنی بخش مغفول و جامانده در کشورمان است که برای حضور بیشتر زنان به آن توجه نشده است.
مشاور وزیر کشور، زنان گذشته جامعه ما را زنان خانه دار در عین حال فعال در عرصه های اجتماعی برشمرد و گفت: زنان آن زمان بدون داشتن عنوان زن شاغل در مسایل مختلف اجتماعی حضور فعال داشتند.
در این نشست موضوعاتی چون نبود ردیف شغلی امور بانوان در دستگاه های اجرایی، کمبود اعتبار و منابع مالی حمایت از انجمن ها و ایجاد مشاغل خانگی بانوان به عنوان بخشی از دغدغه های بانوان مازندران شاغل و غیر شاغل مطرح شد.
7329/506/ 2025
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]