واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خودروسازان ماستهاي وزير را كيسه كردهاند آيا؟
نویسنده : اولاد آدم
اين برادر نعمتزاده بدجوري مرا ياد مرحوم نابرادريمان مختارالسلطنه مياندازد. يعني آنقدر قاطعيت دارد كه اين خودروهاي گران شده را كه شوراي رقابت گران كرد، ميخواست دو هفتهاي ارزان كند كه نكرد و لابد يكي ماستهايش را كيسه كرده...حالا هم به جاي ارزاني ادله كافي البته دارد كه حتي شايد گرانترك هم بكنند خودروهاي باكيفيتشان را و نازشستشان! سنگ مفت و گنجشك مفت و جيب مردم خالي! حالا شما خواننده عزيز ميگوييد اولاد آدم اين چه حرفي است، ماست كجا؟ خودرو كجا؟ مختارالسلطنه كجا؟ نعمتزاده كجا؟ كيسه كجا؟ تو هم چه كيسهها ميدوزي؟ يا چه كيسهها ميكشي؟ يا هرچي؟ مكدرتان نميكنم. اول قصه نابرادري را ميگويم تا بعد ببينيم خدا چه ميخواهد؟ يك وقت ديديد در طول همين مدت قصه گفتن اولاد آدم، كلنگ از آسمان افتاد و يك بخشنامهاي، دستورالعملي چيزي صادر شد و يك عده بدبخت، بدبختتر شدند و يك عده خوشبخت، خوشبختتر! اصولاً پول، پول ميآورد و خودروساز هم پول ميآورد و وزير هم پولدارش خوب است و اولاد آدم هم زر مفت ميزند... و اما قصه: اين نابرادري مرحوم ما، ژنرال كريمخان ملقب به مختارالسلطنه سردار منصوب در اواخر سلطنت ناصرالدين شاه قاجار مدتي رئيس فوج فتحيه اصفهان بود و زير نظر ظل السلطان فرزند ارشد ناصرالدين شاه انجام وظيفه ميكرد. پارك مختارالسلطنه در اصفهان كه اكنون گويا محل كنسولگري انگليس است به او تعلق داشته است. مختارالسلطنه پس از چندي از اصفهان به تهران آمد و به علت ناامني و گراني كه در تهران بروز كرده بود حسب الامر ناصرالدين شاه حكومت پايتخت را برعهده گرفت. در آن زمان كه هنوز اصول دموكراسي در ايران برقرار نشده و شهرداري (بلديه) وجود نداشته است حكام وقت با اختيارات تامه بر تمامي امور و شئون قلمرو حكومتي من جمله امر خوارو بار و تثبيت نرخها و قيمتها نظارت كامله داشتهاند و محتكران و گرانفروشان را شديداً مجازات ميكردند. روزي به مختارالسلطنه اطلاع دادهاند كه نرخ ماست در تهران خيلي گران شده طبقات پايين از اين ماده غذايي كه ارزانترين چاشني و قاتق نان آنهاست نميتوانند استفاده كنند. مختارالسلطنه اوامر و دستورات غلاظ و شداد صادر كرد و ماست فروشان را از گرانفروشي برحذر داشت. چون چندي بدين منوال گذشت براي اطمينان خاطر شخصاً با قيافه ناشناخته و متنكر به يكي از دكانهاي لبنيات فروشي رفت و مقداري ماست خواست. ماست فروش كه مختارالسلطنه را نشناخته و فقط نامش را شنيده بود پرسيد: «چه جور ماست ميخواهي؟» مختارالسلطنه گفت:«مگر چند جور ماست داريم؟» ماست فروش جواب داد:«معلوم ميشود تازه به تهران آمدي و نميداني كه دو جور ماست داريم: يكي ماست معمولي، ديگري ماست مختارالسلطنه!» مختارالسلطنه با حيرت و شگفتي از تركيب و خاصيت اين دو نوع ماست پرسيد. ماست فروش گفت: «ماست معمولي همان ماستي است كه از شير ميگيرند و بدون آنكه آب داخلش كنيم تا قبل از حكومت مختارالسلطنه با هر قيمتي كه دلمان ميخواست به مشتري ميفروختيم. الان هم در پستوي دكان از آن ماست موجود دارم كه اگر مايل باشيد ميتوانيد ببينيد و البته به قيمتي كه برايم صرف ميكند بخريد! اما ماست مختارالسلطنه همين طغار دوغ است كه در جلوي دكان و مقابل چشم شما قرار دارد و از يك ثلث ماست و دو ثلث آب تركيب شده است! از آنجايي كه اين ماست را به نرخ مختارالسلطنه ميفروشيم به اين جهت ما لبنيات فروشها اين جور ماست را ماست مختارالسلطنه لقب داده ايم! حالا از كدام ماست ميخواهي؟ اين يا آن؟»!
مختارالسلطنه كه تا آن موقع خونسردياش را حفظ كرده بود بيش از اين طاقت نياورده و به فراشان حكومتي كه دورادور شاهد صحنه و گوش به فرمان خان حاكم بودند امر كرد ماست فروش را جلوي دكانش به طور وارونه آويزان كنند و بند تنبانش را محكم ببندند. سپس طغار دوغ را از بالا داخل دو لنگه شلوارش سرازير كرده و شلوار را از بالا به مچ پاهايش بستند. بعد از آنكه فرمانش اجرا شد آن گاه رو به ماست فروش كرد و گفت: «آنقدر بايد به اين شكل آويزان باشي تا تمام آبهايي كه داخل اين ماست كردي از خشتك تو خارج شود و لباسها و سر وصورت تو را آلوده كند تا ديگر جرئت نكني آب داخل ماست كني!»چون ساير لبنياتفروشها از مجازات شديد مختارالسلطنه نسبت به ماست فروش ياد شده آگاه شدند همه و همه ماستها را كيسه كردند تا آبهايي كه داخلش كرده بودند خارج شود، مثل همكارشان گرفتار قهر و غضب مختارالسلطنه نشوند.
و حالا حتماً ميپرسيد كه برادر نعمتزاده چه كرده؟ ماستهاي كه كيسه شده؟ خودروسازها يا مقام وزارت؟ يا هر چي؟ وزير صنعت در حاشيه نهمين نمايشگاه بينالمللي قطعات، لوازم و مجموعههاي خودرو و يازدهمين نمايشگاه بينالمللي ايران متافو از گراني خودرو دفاع كرده و با اشاره به عوامل افزايش قيمت خودرو گفته تورم، تغيير كيفيت و شرايط خودرو از يورو ۲ به يورو ۴، اجبار به نصب دو ايربگ و افزايش ارزش افزوده از سوي مجلس و دولت و افزايش ۲۵ درصدي بيمه شخص ثالث در افزايش قيمت خودرو مؤثر بود اما خودروسازان ما با افزايش توليد سعي در كاهش قيمت تمام شده دارند. حالا كاري نداريم كه توليدشان هر چه بالاتر ميرود، دپوي خودرويشان هم بالا ميرود و باز كميته تفحص دپوي خودرو راه مياندازند اما انصاف ميدهيم به وزير كه بگويد: تورم ۴۰ درصدي گذشته و زير ۲۰ درصدي فعلي به معناي گران شدن عوامل توليد است و طبيعي است كه همه سازندگان خودشان را با اين شرايط تطبيق دهند و بايد همانطور كه خودشان را سرپا نگه ميدارند حال مصرفكننده را نيز رعايت كنند. بله تورم، كمبود نقدينگي، افزايش چند برابري نرخ ارز و... باعث ايجاد مشكلاتي براي صنعت و توليد كشور شده است بنابراين وزير محترم از سيستم بانكي تقاضاي ياري بيشتري دارد تا اين مشكلات را به پاي صنعتگران نگذارند. اصلاً مقصر حالا يك چندروزي بشود سيستم بانكداري كشور!
فوت كوزهگري آخر وزير هم شنيدني (وقدري مشكوك)است، آنجا كه ميگويد: بسياري از صنايع ما در ظاهر خصوصيسازي شدهاند و در واقع بابت رد ديون به دستگاه مقابل واگذار شده است و اين باعث ميشود كه دستگاهي كه صنعت را در اختيار گرفته قدر و ارزش آن را نداند. خواننده گرامي حتماً توجه دارد كه اگر خودروسازان گرامي قيمت خودرو را 10 برابر نيز كنند، وزير ماستهايش كيسه شده و دفاعيههايش روز به روز غراتر ميشود. درود بر برادر وزير و نادرود بر نابرادر مختارالسلطنه...
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]