پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849205404
جهان و کارزار دود و سلامت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جهان و کارزار دود و سلامت تهران- ایرنا- امروزه سیگار و انواع دیگر مواد دخانی همچون قلیان بلایی فراگیر در سطح جامعه شده، به گونه ای که مصرف این دود خطرناک، مرزهای سنی، جنسیتی، جغرافیایی، فرهنگی و... را درنوردیده و به بلایی خانمان سوز در بیشتر جوامع تبدیل شده است.
سلامت ارزنده ترین ثروت انسان است که بیشتر اوقات و در تکاپوی بی پایان روزمرگی ها به فراموشی سپرده می شود؛ به طوری که گاه انسان ها آگاهانه و گاه نادانسته این دارایی ارزشمند را نادیده گرفته و به آن آسیب می زنند.
مصرف انواع دود و به عبارتی دخانیات نمونه ای از ضربه هایی است که انسان به خود زده و به سبب آن، سلامت خود و اطرافیان را به خطر می اندازد.
**جهان و مصرف فزاینده سیگار
امروزه سیگار و انواع دیگر مواد دخانی همچون قلیان بلایی فراگیر در سطح جامعه شده، به گونه ای که مصرف این دود خطرناک، مرزهای سنی، جنسیتی، جغرافیایی، فرهنگی و... را درنوردیده است و به بلایی خانمان سوز در بیشتر جوامع تبدیل شده است.
در همین زمینه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) سی و یکم اردیبهشت ماه 1392 نوشت: استعمال دخانیات یکی از قابل پیشگیری ترین عوامل مرگ و میر در سراسر جهان است و اکنون از هر 10 نفر، یک تن به دلیل استفاده از محصولات دخانی جان خود را از دست می دهد (1).
به گزارش همان روز ایسنا، گسترش جهانی استعمال دخانیات سالانه نزدیک به 6 میلیون قربانی می گیرد که بیش از 600 هزار نفر از آنان افراد غیرسیگاری هستند که به دلیل قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران، جان خود را از دست می دهند و در صورتی که اقدام جدی برای کاهش استعمال دخانیات صورت نگیرد تا سال 2030 میلادی (1409 خورشیدی) سالانه بیش از هشت میلیون نفر قربانی خواهد گرفت.
مصرف سیگار افزون بر آثار زیانباری که بر سلامت فرد و اطرافیان او می گذارد، از زوایای دیگر به ویژه از نظر اقتصادی نیز برای شهروندان و جامعه بسیار زیان آور است. سالانه مبالغ هنگفتی از جیب افراد سیگاری و از سرمایه های بالقوه کشور دود شده و به هوا می رود.
همچنین انواع گوناگون بیماری های ناشی از مصرف سیگار همچون بیماری های قلبی، عروقی و تنفسی و ... سالانه افراد زیادی را به کام مرگ می کشد و هزینه های درمانی بسیاری را بر خانواده های آنان و اقتصاد و بهداشت جامعه وارد می آورد.
** مالیات بر دخانیات؛ کارزاری برای مبارزه با دود
کارشناسان بهداشت عمومی بر این امر پافشاری می کنند که بیش از چهار هزار ماده شیمیایی در دود تنباکو وجود دارد که دست کم 250 ماده آن، زیان آور است و بیش از 50 ماده شیمیایی موجود در دود تنباکو مصرف کنندگان را به سرطان دچار می کند (2).
سازمان جهانی بهداشت (WHO) سی و یکم ماه مه برابر با دهم خردادماه را روز جهانی بدون دخانیات نام گذاری کرده است.
هدف نهایی روز جهانی بدون دخانیات، کمک به حفاظت از نسل کنونی و نسل آینده نه فقط در برابر پیامدهای ویرانگر بهداشتی مصرف تنباکو بلکه نگهداشت آنان از بلاهای اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی ناشی از مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود سیگار است.
امسال شعار روز جهانی بدون دخانیات «افزایش مالیات بر دخانیات» اعلام شد. در چهارچوب کنوانسیون کنترل دخانیات سازمان جهانی بهداشت (WHO FCTC)، کشورها باید به عنوان راهی برای کاهش مصرف توتون و تنباکو، سیاست های مالیاتی و افزایش قیمت سیگار را پیاده سازند.
هدف ویژه کارزار (کمپین) امسال نیز افزایش مالیات دولت بر دخانیات است به طوری که سطح مصرف تنباکو کاهش یابد. افراد و سازمان های مدنی جامعه باید به منظور کاهش مصرف تنباکو، دولت های خود را به افزایش مالیات بر مصرف دخانیات تشویق کنند (3).
بر پایه گزارش سازمان جهانی بهداشت، تحقیقات نشان می دهد مالیات بالاتر در کاهش مصرف دخانیات به ویژه میان گروه های کم درآمد و همچنین در جلوگیری از آغاز مصرف میان جوانان بسیار موثر است؛ به طوری که بنا بر پیش بینی ها، افزایش 10 درصدی مالیات بر تنباکو، کاهش چهار درصدی مصرف تنباکو در کشورهای با درآمد بالا را به دنبال دارد و در کشورهای با درآمد متوسط و پایین مصرف تنباکو تا هشت درصد کم می شود (4).
باشگاه خبر نگاران جوان، سیزدهم شهریور ماه 1393 در گزارشی نوشت: بنا بر یک آمار حدود 20 میلیون نفر در کشور سیگار می کشند که از این تعداد بین هشت میلیون و 500 هزار نفر تا 10 میلیون نفر به عنوان افراد معتاد به مصرف نیکوتین شناخته شده اند. میزان مصرف مواد دخانی به ویژه سیگار در کشورهای اسلامی از جمله ایران در دختران جوان نزدیک به سه درصد و در آقایان 28 درصد است. هم اکنون دختران جوان این جوامع گروه هدف شرکت های دخانی برای عرضه مواد دخانی هستند.
همچنین خبرگزاری مهر دهم خرداد 1393 در گزارشی با اعلام اینکه، میان 6 منطقه جهانی مورد استفاده در سازمان جهانی بهداشت، سیگار در «مدیترانه شرقی» پایین ترین قیمت را دارد، نوشت: میان 22 کشور این منطقه نیز جمهوری اسلامی ایران با مجموع مالیات وضع شده معادل 17 درصد قیمت خرده فروشی پاکت سیگار، در جایگاه هجدهم بالاتر از کشورهای افغانستان، عراق، لیبی و سومالی قرار دارد.
میزان افزایش مالیات بر دخانیات افزون بر جلوگیری از مرگ هزاران انسان، موجب افزایش درآمد دولت ها به میزان 9 میلیارد و یکصد میلیون دلار می شود که برابر 13 درصد کل هزینه های بهداشتی کشورهای منطقه است.
به گزارش همان روز خبرگزاری مهر به نقل از «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تازه ترین برآوردها نشان می دهد چنانچه نرخ مالیات بر دخانیات در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی 50 درصد افزایش یابد، شمار مصرف کنندگان مواد دخانی به میزان پنج میلیون و 300 هزار نفر کاهش می یابد و از مرگ 785 هزار نفر جلوگیری خواهد شد.
در ایران مصرف مواد دخانی و مخدر روز به روز افزایش می یابد و این موضوع از جنبه های گوناگون اجتماعی، فرهنگی به ویژه اقتصادی در سطح خرد و کلان جامعه نگران کننده، خطرناک و قابل درنگ است.
در گذشته سیگار کشیدن به ویژه در سن پایین، نوعی هنجارشکنی به شمار می رفت و با واکنش وجدان جمعی روبرو می شد اما امروزه شمار بسیاری از جوانان و بزرگسالان و همچنین زنان و دختران کم سن و سال به راحتی به سیگار و قلیان روی می آورند.
برخی از دخانیات همچون قلیان پای ثابت و جدانشدنی دور هم نشینی های خانوادگی، دوستانه و... است و نه فقط زشت شمرده نمی شود بلکه در مواردی از بایسته های خوشگذرانی است.
پراکندگی فزاینده فروش سیگار در کشور و فراوانی بالای مصرف آن زنگ هشداری است که از سال ها پیش به صدا درآمده و سلامت عمومی شهروندان را به مرگ تدریجی دچار کرده است.
در همین پیوند، «احمد آریایی نژاد» عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، سیگار کشیدن را نوعی «هنجارشکنی در حوزه سلامت» به شمار می آورد و به ایرنا می گوید: در تمامی ناهنجاری ها باید با برنامه ریزی پیش رفت و گام نخست باید ریشه ای باشد.
وی تاکید می کند برنامه ریزان باید برای جلوگیری از هنجارشکنی ها، روی پایه ها و اصول مورد نظر کار کنند و اطلاع رسانی و افزایش آگاهی و آموزش مهمترین ابزار است.
بکارگیری راه های بازدارنده و برخوردهای سلبی همچون گرفتن عوارض و وضع جریمه، جلوگیری از مصرف سیگار در بیشتر فضاها و محدودسازی آن به مکان هایی ویژه و... راه هایی است که آریایی نژاد به منظور برخورد با مصرف کنندگان سیگار به آنها اشاره می کند.
**جمع بندی
مصرف دود به هر نوع ممکن پیامدهای جبران ناپذیری برای سلامت جسم و روان انسان دارد. در این میان مصرف تنباکو و به عبارتی سیگار به دلیل حساس نبودن وجدان جمعی جامعه بیش از دیگر مواد دخانی میان تمامی قشرها و سطوح جامعه رواج یافته و به دلیل مصرف فزاینده ای که در کشورهای گوناگون دارد، خطرناک و زیان آور شناخته شده است.
سیگار به عنوان ماده دخانی در دسترس برای همگان، روز به روز جمعیت بیشتری را به خود دچار می کند و این امر سلامت انسان را هدف خود قرار داده و آن را نابود می کند.
افزایش مصرف سیگار به ویژه میان جوانان و نوجوانان و همچنین دختران و زنان بسیار نگران کننده است و از این رو، سازمان جهانی بهداشت در قالب برنامه های کاهش و جلوگیری از مصرف مواد دخانی تلاش دارد از آسیب های جبران ناپذیر این مواد بکاهد و مصرف تنباکو در جهان را کاهش دهد.
افزایش مالیات بر دخانیات گام مهمی در این پیوند است تا شاید بدین گونه درصدی از مصرف این ماده زیانبار در جهان کم شود.
از این رو، دولت ها وظیفه دارند در قالب برنامه های سازمان جهانی بهداشت به اهداف مورد نظر در کشور خود دست یابند.
سالانه سیگار در جهان و کشور ما بسیاری از انسان ها را به کام بیماری و مرگ می برد و هزینه های سنگینی را نیز بر بهداشت و درمان کشور وارد می کند.
میزان بسیاری از سیگارهای موجود در بازارهای کشور از راه های غیرقانونی و به صورت قاچاق وارد می شود و این مساله نه فقط به اقتصاد کشور آسیب می زند، بلکه پیاده سازی سیاست های سلامت و همگامی با برنامه های سازمان جهانی بهداشت در دولت را با مشکل روبرو می کند.
از این رو، افزایش مالیات بر دخانیات در کنار همکاری و همگامی سایر سازمان ها و دستگاه ها برای جلوگیری از قاچاق سیگار به کشور نتیجه بخش خواهد بود.
باید در این کارزار همه دست به دست هم دهیم تا به جامعه و جهانی بدون دود نزدیک شویم.
------------------------------
منابع:
1) www.isna.ir
2) همان
3) http://www.who.int/campaigns/no-tobacco-day/2014/event/en/
4) همان
------------------------------
از فاطمه دوله - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**ف.د**1961**1358
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
ناامنی موجب محدودیت فعالیت سازمان جهانی بهداشت در پاکستان شد
ناامنی موجب محدودیت فعالیت سازمان جهانی بهداشت در پاکستان شد اسلام آباد - ایرنا - سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد به دلیل نبود امنیت در پاکستان و مورد حمله قرار گرفتن ماموران این نهاد بین المللی در این کشور فعالیت هایش در پاکستان را محدود کرده است دکتر مایکل تیرن نماینده سازمانفتاوا و احکام شرعی باید محدود به علمای طراز اول جهان اسلام باشد
رییس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فتاوا و احکام شرعی باید محدود به علمای طراز اول جهان اسلام باشد قم - ایرنا- رییس سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت صدور فتاوا و احکام شرعی در جهان اسلام باید توسط علمای طراز اول صورت گیرد و از صدور فتاوای ضعیف و احکام غیر قابل استنجای بسته حمایتی سلامت دهان و دندان در کشور خالی است/ پایین بودن شاخص های سلامت دهان و دندان کشور از جهان -
رئیس انجمن پریودنتولوژی کشور جای بسته حمایتی سلامت دهان و دندان در کشور خالی است پایین بودن شاخص های سلامت دهان و دندان کشور از جهان شناسهی خبر 2431124 تاریخ مخابره پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۸ استانها > همدان همدان-خبرگزاری مهر رئیس انجمن پریودنتولوژی کشور گفت جای بسته حایران ، میزبان کنفرانس گردشگری سلامت |اخبار ایران و جهان
ایران میزبان کنفرانس گردشگری سلامت وزیر اقتصاد از برگزاری کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در سال آینده میلادی در شهر مشهد خبر داد کد خبر ۴۵۳۳۷۰ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۵۷ - 28 November 2014 وزیر اقتصاد از برگزاری کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در سال آینده مپارلمان اروپا آماده محدود کردن گوگل میشود |اخبار ایران و جهان
پارلمان اروپا آماده محدود کردن گوگل میشود پارلمان اروپا آماده طرح فراخوانی برای تفکیک فعالیت های تجاری اروپایی از موتور جستجوی اینترنتی گوگل می شود تا فرصتی مستقل را برای رقابت تجاری در شبکه جهانی مجازی ایجاد کند امری که برای گوگل تهدید به شمار می رود کد خبر ۴۵۲۴۶۹ تاریخ انتشکمک حدود 30هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت طی پنج سال گذشته
کمک حدود 30هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت طی پنج سال گذشته کرمانشاه - ایرنا - رییس اجرایی روابط عمومی مجمع خیرین سلامت کشور گفت خیرین طی پنج سال گذشته حدود 30 هزار میلیارد ریال به بخش سلامت جامعه اعم از ساخت بازسازی و تجهیز مراکز درمانی کمک کرده اند حبیب لقمان تبریزی رتوجه به سلامت مردها و پسرها در «روز جهانی مردان»
چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۱ امروز 28 آبان برابر با 19 نوامبر مصادف است با روز جهانی مردان که امسال با شعار همه با هم آینده مردان و پسران را بسازیم نامگذاری شده است به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هر سال در تاریخ 19 نوامبر روز جهانی مردان و تاریخ 20برخورد شدید پلیس با خودروهای دودزا |اخبار ایران و جهان
برخورد شدید پلیس با خودروهای دودزا فرمانده عملیات و کنترل طرحهای ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران با اشاره به آغاز طرح تشدید برخورد با خودروهای آلاینده و دودزا گفت پلیس در برخورد با خودروهای آلاینده و دودزا هیچ گونه اغماضی نخواهد داشت کد خبر ۴۴۹۶۹۹ تاریخ انتشار ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰ارسال میلیون ها پیام برای سلامتی رهبری |اخبار ایران و جهان
ارسال میلیون ها پیام برای سلامتی رهبری رییس دفتر مقام معظم رهبری بیان کرد محبوبیت رهبر انقلاب در حدی است که مردم از عمق جان به ایشان علاقه دارند و تقاضاهای ملاقات بسیاری در آن زمان رسیده بود و مراجع نیز در این خصوص بسیار اظهار علاقه کرده بودند کد خبر ۴۵۱۰۴۳ تاریخ انتشار ۲۹ آبحدود 200 کشته و زخمی درانفجاری درنیجریه |اخبار ایران و جهان
حدود 200 کشته و زخمی درانفجاری درنیجریه انفجارهای تروریستی امروز در نماز جمعه در نیجریه 64 کشته و 126 زخمی برجای گذاشت کد خبر ۴۵۳۳۹۱ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۳۷ - 28 November 2014 انفجارهای تروریستی امروز در نماز جمعه در نیجریه 64 کشته و 126 زخمی برجای گذاشت به گزاربودجه سلامت مستمر شود |اخبار ایران و جهان
بودجه سلامت مستمر شود کد خبر ۴۵۰۹۳۱ تاریخ انتشار ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۸ - 20 November 2014 عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت بودجه سلامت مستمر شود علی کائیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان اظهار کرد هدف ما در کمیسیون بهداشت این است کلیست محرمانه کالاهای آسیب رسان به سلامت |اخبار ایران و جهان
لیست محرمانه کالاهای آسیب رسان به سلامت معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو به جزئیات جدیدی از لیست محرمانه کالاهای آسیب رسان به سلامت اشاره کرد و گفت این لیست یک جهت گیری تغذیه ای است کد خبر ۴۵۱۷۵۶ تاریخ انتشار ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۷ - 23 November 2014 معاون وزیر بهداشدر روز جهانی سرویس بهداشتی مطرح شد: تهدیدی علیه سلامت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون زن
در روز جهانی سرویس بهداشتی مطرح شد تهدیدی علیه سلامت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون زن جامعه > سلامت - دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی سرویس بهداشتی ۱۹ نوامبر ۲۰۱۴ برابر با ۲۸ آبان ماه جاری گفت از هر سه زن در جهان یکی به سرویس بهداشتی سالم دسترسی ندبرخورداری حدود دو هزار نفر از مردم جوانرود از خدمات سفرنامه «سلامت و امید»
برخورداری حدود دو هزار نفر از مردم جوانرود از خدمات سفرنامه سلامت و امید کرمانشاه - ایرنا ـ سفرنامه سلامت و امید در دومین روز از حضور خود در استان کرمانشاه با استقرار در شهرستان جوانرود به حدود دو هزار نفر از اهالی این شهر خدمات درمانی بهداشتی و آموزشی ارائه کرد مدیرعامل جمعیتمحدود کردن پذیرش مهاجران در سوییس |اخبار ایران و جهان
محدود کردن پذیرش مهاجران در سوییس دیروز در کشور سوئیس در مورد سهمیهبندی و محدود کردن مهاجرت به این کشور همهپرسی برگزار شد کد خبر ۴۵۳۸۱۱ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۰ - 30 November 2014 دیروز در کشور سوئیس در مورد سهمیهبندی و محدود کردن مهاجرت به این کشور همهپرسی برگزامحدودیت بودجه پژوهشی حوزه سلامت باید با تحقیقات کیفی وکاربردی جبران شود
معاون وزیر بهداشت محدودیت بودجه پژوهشی حوزه سلامت باید با تحقیقات کیفی وکاربردی جبران شود اراک - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت بودجه تحقیقات حوزه سلامت کشور امسال 300 میلیارد تومان است که محدودیت آن باید با هزینه کرد کیفی و انجام طرح های کاشمار قربانيان ابولا به حدود ۷۰۰۰ نفر رسيد |اخبار ایران و جهان
شمار قربانيان ابولا به حدود ۷۰۰۰ نفر رسيد بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت که روز شنبه منتشر شد شمار قربانیان ویروس مرگبار ابولا به حدود 7000 نفر رسید کد خبر ۴۵۳۷۰۵ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۲۴ - 30 November 2014 بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت که روز شنبه منت-