تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832331394




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورتی به نام تدوین نقشه راه اطلاع رسانی کشورهای اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورتی به نام تدوین نقشه راه اطلاع رسانی کشورهای اسلامی تهران - ایرنا - وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی تاکنون 9 اجلاس در پایتخت های یکدیگر برگزار کرده اند؛ نشست هایی که با هدف همگرایی رسانه های این کشورها برپا شد اما بنظرمی رسد هنوز این همگرایی و روابط نزدیک رسانه ای بین کشورهای یاد شده شکل نگرفته است.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، نتیجه 9 اجلاس قبلی وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی هر چه باشد امروز در عرصه اطلاع رسانی این کشورها و مصاف آَنها با رسانه های بیگانه دیده می شود کارزاری که از دل آن شرایط نابرابر اطلاع رسانی بیرون می آید.
حضور رسانه های بیگانه و استعماری در منطقه پرقدرت و قوی است ، غیبت و کمرنگ بودن نقش رسانه های کشورهای اسلامی در تحولات منطقه کاملا مشاهده می شود.
رسانه های بیگانه و فرامنطقه ای تحولات منطقه را براساس سیاست ها و منافع خود منعکس می کنند و هیچ حقی نیز برای رسانه ها و کشورهای اسلامی و مردم منطقه قائل نیستند. این شرایط نابرابر اطلاع رسانی همه منافع کشورهای اسلامی و منطقه را به سود قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای سوق می دهد.
کشورهای اسلامی همه امکانات برای خروج از این وضعیت را در اختیار دارند. نیروی انسانی لازم و ثروت خدادادی ابزار این کشورها برای مقابله با این شرایط است. کشورهای اسلامی مملو از نیروهای انسانی مستعد است و نبوغ آنان می تواند این شرایط نابرابر اطلاع رسانی را تغییر دهد.
منابع زیر زمینی و رو زمینی نیز به وفور در این کشورها وجود دارد ، با مدیریت صحیح می توان بخشی از آن را در این راه بکار برد. در این میان اما ناهمگونی و نامشخص بودن راهبردها در شیوه اطلاع رسانی حلقه مفقوده دستیابی به یک جریان قدرتمند رسانه ای است.

** آسیب شناسی رسانه ها
بدون تردید رسانه های جهان اسلام امروزه از آسیب ها و آفت های شکلی و محتوایی رنج می برند؛ نبود و امکانات و ابزارها از جمله این آفت ها است.
مسلمانان در جهان امروز در خصوص دسترسی به فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی در وضعیت بسیار ناگواری به سر می برند به طوری که براساس آماری هر 1000 نفر تنها به 50 نسخه روزنامه و 8 خط تلفن، 4 تلفن همراه، 3 کامپیوتر و سرعت معادلkb 15 سرعت اینترنت دسترسی دارند.
کشورهای غربی در این خصوص شرایط بهتری دارند و حضور رسانه های پرقدرت آنان در مناطق مختلف این مدعا را آشکار می کند.
جهانی تر شدن ارتباطات جمعی هر چند توسعه فن آوری در جهان سوم را در پی داشته اما هنوز عقب ماندگی در این زمینه دیده می شود.
در این شرایط رسانه های غربی نیز جهانی تر شده اند؛ ارزش ها و عقاید خاصی را اشاعه می دهند. رسانه ها در مجموع، بینشی و گزینشی هستند و مشکل ارتباطات جمعی نیز درست در همین امر نهفته است که هر اندیشه و یا بینشی، فقط بخشی از رویدادها و حوادث را به عنوان واقعیات مسلم برجسته می کنند. این نکته از دیدگاه رابطه فرهنگی شمال و جنوب، اهمیت بسیاری دارد.
در کشورهای اسلامی همزمان با گسترش تکنولوژی ارتباط جمعی، به جای رویکرد و اعتماد بیشتر به رسانه های داخلی، این رسانه های خارجی هستند که واسطه دولت و مردم شده اند. این وضعیت، با توجه به زمینه فرهنگی و متفاوت رسانه های خارجی، مسأله مهمی برای خاورمیانه آفریده است.
واقعیت این است که رسانه های غربی فقط به عقاید و ارزش های خود می اندیشند و هرگز نمی توانند قالب ها و کلیشه های خود را بر شکافند و افکار و تمدن دیگری را به درستی و روشن ببینند.

** سلطه رسانه های بزرگ غرب
کشورهای خاورمیانه به دلیل موقعیت منطقه ای خود، همواره مورد توجه قدرت ها و رسانه های بزرگ جهانی بوده اند. از جنگ های اول و دوم جهانی تا جنگ سرد و تا بحران خلیج فارس مسإله نفت و بنیادگرایی اسلامی، خاورمیانه همیشه آبستن تحولاتی خبرساز بوده و هست.
اما نکته مهم این است که رسانه های بزرگ چنان نفوذی در این منطقه دارند که مردم این کشورها و نیز جهانیان را وادار می کنند تا ناآگاهانه از دریچه چشم انداز و کلیشه های رسانه های غربی به مسأله نگاه کرده و اندیشه و رفتار خود را شکل دهند.

** همگرایی و نقشه راه
کشورهای اسلامی در این وضعیت یک راه پیش رو دارند و آن همگرایی و تدوین نقشه راه است.
دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای که 10 تا 13 آذرماه جاری در تهران برگزار می شود شعار خود را همگرایی رسانه های کشورهای اسلامی برای آرامش و امنیت در جهان اسلام قرار داده است.
اجلاس تهران فرصتی است تا موضوع ضرورت های اطلاع رسانی برای توسعه صلح پایدار در منطقه مورد توجه قرار گیرد و وزیران حاصر در این نشست پیش از هر زمان دیگر طرح ها و برنامه های کاربردی ارایه کنند.
الگوی رسانه اسلامی نخست همه ساز و کارهای جاری و ساری در رسانه ی اسلامی باید براساس اهداف مورد نظر دین و با توجه به احکام و عقاید و اخلاق اسلامی باشد؛ برای نمونه در تولید محتوا یا پیام های رسانه ای، باید به غایات دین با رعایت احکام و عقاید و اخلاق، توجه کرد و نه لزوما مناسک ظاهری دینی را مد نظر قرار داد و همین طور درباره مالکیت رسانه، اقتصاد رسانه، نیروی انسانی سازمان رسانه، فرهنگ سازمانی حاکم بر سازمان رسانه، نحوه تعامل با مخاطبان رسانه و...
دوم این که در الگوی رسانه ای اسلامی، همگرایی بین رسانه های گوناگون سنتی و مدرن، همگرایی بین رسانه های مدرن، همگرایی بین رسانه های گوناگون در سطح جهان اسلام، چه در تولید پیام (مشابهت و هم پوشانی) و چه در ارسال پیام (روابط مکمل) ضروری و مهم است.
این الگوی میان رسانه ای می تواند با اندکی اضافات در الگوی جدید معادل نظریه ی همگرایی دکتر حمید مولانا و سپس دکتر باهنر استادان علم ارتباطات باشد که سال ها پیش مطرح شده است.
این الگوی میان رسانه ای یا الگوی همگرا می تواند در چند محور و بُعد بحث شود. یکی از محورهای الگوی میان رسانه ای، توجه هماهنگ رسانه های سنتی و مدرن به یکدیگر است.
همگرایی رسانه های سنتی دینی با رسانه های مدرن دینی زمانی میسر است که هر دو دسته با تبعیت از استراتژی مشترک دینی و هم سو و هم جهت با یکدیگر عمل کنند. چنین روابطی به معنای پذیرش نقش ها و وظایفی است که برآیند آن ها، مجموعه مقاصد این سامانه ی ارتباطی را پوشش دهد و این مقصود زمانی میسر می شود که مزیت نسبی کارکردهای دینی هر یک از دو نوع رسانه تعیین شده باشد.
رسانه های کشورهای اسلامی در سال های اخیر و اتفاقاتی همچون انتشار کاریکاتور های موهن و ماجرای اهانت به قرآن این نکته را به اثبات رسانده اند که اگر در مورد موضوعی به اتفاق نظر و فهم مشترک برسند می‎توانند جریان بین المللی ارتباطات را متاثر ساخته و افکار عمومی دنیا را از منویات مسلمانان مطلع سازند.
به این ترتیب این انتظاری کاملا به ‎حق است که در این شرایط حساس که دنیای اسلام در آستانه یک نقطه عطف تاریخی قرار دارد، همه رسانه های جهان اسلام به صورتی یکپارچه و تمام‏عیار وارد میدان شده و به رسالت واقعی خود عمل کنند.
سازوکار جریان پرفشار بین المللی خبر به‏گونه‏ای رقم خورده است که امکان سانسور و خودداری از انتشار خبر عملا وجود ندارد و کثرت منابع خبری شرایطی را فراهم آورده است که همه شبکه ها و خبرگزاری ها چاره ای جز انتشار اخبار و رویدادهای سیاسی ندارند.
آنچه در این بین سمت و سوی افکار عمومی را مشخص می‎کند، در واقع تحلیل ها و گفت‎وگوهایی است که در کنار اخبار از سوی رسانه های مختلف ارائه می شود و اساسا وجه تمایز ضعف و قوت رسانه‎های مختلف میزان توانمندی در استنتاج منطقی از رویدادها و تحولات سیاسی است.
از این رو مصاحبه با شخصیت های جهان اسلام و افشای عمق ظلم و ستمی که در حق ملت های مظلوم منطقه روا داشته شده است و همچنین اشاره به توطئه های استکبار جهانی می تواند در بیداری امت اسلامی نقش بارزی ایفا کند.
از : علی حبیبی
فراهنگ ** 1569**1601**


09/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن